wojcio69 Opublikowano 16 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Dzięki nie omieszkam zawitać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Mateusz film dokumentalny? Z czego? Z podłączania odbiornika i regulatora, bo na oblot to trzeba będzie trochę poczekać i nic nie będę malować Wojtek, a ustawienia? Nie każ nam czekać do wiosny. Wiosną zrobisz film z oblotu, a teraz pokaż jak to wszystko działa i jak poustawiałeś. PS. Jesteś taki jak my, pozytywnie zakręcony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 16 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Nie no, taki filmik to będzie. Najlepsze to będzie się dogadywanie z Futabą 8FG aby to wszystko chodziło tak jak chcę, jakieś miksery, jakieś mestery, jakieś slave i takie tam szmery bajery, a jak jeszcze do tego dojdą fazy lotu Nic tylko strach się bać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Bać się nie ma czego, ja czekam niecierpliwie Jeszcze raz gratulacje - bardzo fajny model! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Inni jakoś radzą sobie z ta Futabą to i Tobie sie uda jak sie nie uda to zmienisz aparaturę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 16 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 I tej wersji będę się trzymał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Da radę ogarnąć bez problemu. Teraz tylko marudzi bo w głowie mętlik. Już by chciał i to zrobić i tamto i jeszcze pewnie żeby sam model startował i lądował. Spokojnie jak chłop ochłonie to zrobimy na początek trzy fazy lotu. Przypiszemy odpowiednie zachowanie powierzchni serwowych tak jak producent zalecił i będzie po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektromar Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Witam A u nas na lotnisku na wiosnę pojawią się takie 2 :D pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Wojtku a jaką wagę pustego modelu podaje producent ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 17 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Tomku nie wiem ale jak od wagi jaką ja podałem (około 1680g) odejmiesz wagę 6szt. serw i trochę kabli + silnik powinna wyjść w przybliżeniu waga pustego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 A jak minęła noc z modelem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Ponoć z nim spał i złamał poziomy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Dobrze ze nie pionowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 17 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Jurku noc minęła na uniesieniach i westchnieniach. Rafał - spał z nim? A Ty byś przy takim modelu mógł zasnąć? Oka nie zmrużyłem I nic mu nie połamałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 17 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Zaprawdę powiadam wszystkim wszem i wobec, że do modelu nie dostałem karki z datą produkcji, terminem przydatności do użycia, danymi producenta i tabliczką znamionową modelu. No przecież to nie trudno oszacować 1680g odjąć 6 serw po 20g minus silnik 130g pomniejszyć o dwa popychacze, kabelki, półkę na serwa niech będzie 50g i jeszcze kołpak otrzymamy w przybliżeniu wagę pustego 1400g. Dokładnie: KST 125MG x6 = 112g KST 145MG x2 = 46g Silnik = 135g Kołpak = 15g kable, półka, wtyczki, popychacze = 80g Razem 378g W przybliżeniu można założyć, że pusty model waży 1300g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 17 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Nie lepiej to się razem gdzieś napić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Pewno lepiej. Może i na to kiedyś przyjdzie czas . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Sugeruję Kęty ,z Bochni nie tak daleko,a Wojtek już był u Nas . Z trunkami problemu nie będzie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 17 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Rafał jak macie ogrzewane namioty na lotnisku to może być nawet w te sobotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Rafał jak macie ogrzewane namioty na lotnisku to może być nawet w te sobotę A w czym problem. Cena rozsądna jak na 18 -stkę bez zbędnych kabli, agregatów, przedłużaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi