Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Stefan ale co mam pokazać na filmie? To ze piję czy to jak przekładam kabelki?

Grzegorz mam lepszy pomysł. Przyjadę z flaszką i wypijemy razem.

A Andrzej zaraz nam obydwu wpier....li za robienie śmietnika z jego wątku ;)

Opublikowano

A kto by mi tutaj u mnie na wielkopolskiej ziemi tego ASH 31 wyholował?

Pokazałem tylko Andrzejowi, że na zdjęciach przedstawiających model bez właściciela to każdy może latać wszystkim, a oblot bez filmu się nie liczy.

Opublikowano

Hmm. A czemu? Ja nigdy nie robiłem filmu z pierwszego lotu, bo nudne, bez sensu i po co. Czyli nie latam ? A może latam samym nadajnikiem? A modele tylko wyobrażam?

A pierwsze loty tobie sam. Żeby mi nikt za uchem nie brzęczał...

Opublikowano

A kto by mi tutaj u mnie na wielkopolskiej ziemi tego ASH 31 wyholował?

Pokazałem tylko Andrzejowi, że na zdjęciach przedstawiających model bez właściciela to każdy może latać wszystkim, a oblot bez filmu się nie liczy.

Na wielkopolskiej ziemi aż  5 holowników co  dało by  radę  .

Opublikowano

W dniu wczorajszy do modelu został zamontowany moduł telemetryczny Hi-Tec Advance. Jak na razie mam tylko telemetrie napiecia na lipolu, dzisiaj będę wkladał wariometr jak najlepiej umiejscowić i gdzie ten czujnik aby pokazywał dobrze? Czy to nie ma żadnego znaczenia?

post-16748-0-39837100-1480149433_thumb.jpg

post-16748-0-67405500-1480149465_thumb.jpg

Opublikowano

Vario umieść w kadłubie w "spokojnym" miejscu, bez przepływu powietrza z chłodzenia układu napędowego i ciepła z akumulatora. Nie owijaj go o w rzadne folie, bąbelki itp. W tym szybowcu jest w czym wybierać :)

Opublikowano

Wiec umieszcze go zaraz za półką z odbiornikiem chyba najlepsze miejsce, brak przepływu powietrza ani żadnych niepożądanych styczności z bateriami czy regulatorem.

post-16748-0-22980500-1480150095_thumb.jpeg

post-16748-0-88742800-1480150102_thumb.jpeg

post-16748-0-30304500-1480150115_thumb.jpeg

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.