Tomasz D. Opublikowano 1 Lutego 2017 Opublikowano 1 Lutego 2017 W BASCOMIE na AVR coś tam dał bym radę napisać, ale ich kompilator ma jedną wadę - chip musi mieć RAM, co eliminuje kilka mniejszych i tańszych kontrolerków. Pozostaje tylko asembler, a tu potrzebny jest ocean czasu dla kogoś, kto nie pisze w asemblerze regularnie (ja).
Zycior Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Opublikowano 1 Lutego 2017 W BASCOMIE na AVR coś tam dał bym radę napisać, ale ich kompilator ma jedną wadę - chip musi mieć RAM, co eliminuje kilka mniejszych i tańszych kontrolerków. Pozostaje tylko asembler, a tu potrzebny jest ocean czasu dla kogoś, kto nie pisze w asemblerze regularnie (ja). Nie sposób się nie zgodzić. Pisanie programów w bascomie na małe procesory raczej mija sie z celem.
Shock Opublikowano 6 Lutego 2017 Opublikowano 6 Lutego 2017 Dotarł do mnie KS od Marcina . Samo urządzenie wygląda dość solidnie ,dołączona jest porządna,czytelna instrukcja. Niebawem montaż do akrobata i test ... Dzięki serdeczne Marcin za darmowe przekazanie swojego wyrobu.
.bercik. Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zrobiłem pierwsze testy na biurku i muszę przyznać iż jestem mile zaskoczony . Układ pewnie pracuje już od 3V , diody sygnalizacyjne "dobrze dają po oczach" co jest bardzo korzystne w warunkach terenowych . Nie pozostało nic innego jak montaż w modelu ale to dopiero nastąpi za około miesiąc . pozdrawiam roman
Rekomendowane odpowiedzi