Tomasz D. Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 W BASCOMIE na AVR coś tam dał bym radę napisać, ale ich kompilator ma jedną wadę - chip musi mieć RAM, co eliminuje kilka mniejszych i tańszych kontrolerków. Pozostaje tylko asembler, a tu potrzebny jest ocean czasu dla kogoś, kto nie pisze w asemblerze regularnie (ja). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 1 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 W BASCOMIE na AVR coś tam dał bym radę napisać, ale ich kompilator ma jedną wadę - chip musi mieć RAM, co eliminuje kilka mniejszych i tańszych kontrolerków. Pozostaje tylko asembler, a tu potrzebny jest ocean czasu dla kogoś, kto nie pisze w asemblerze regularnie (ja). Nie sposób się nie zgodzić. Pisanie programów w bascomie na małe procesory raczej mija sie z celem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Dotarł do mnie KS od Marcina . Samo urządzenie wygląda dość solidnie ,dołączona jest porządna,czytelna instrukcja. Niebawem montaż do akrobata i test ... Dzięki serdeczne Marcin za darmowe przekazanie swojego wyrobu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Zrobiłem pierwsze testy na biurku i muszę przyznać iż jestem mile zaskoczony . Układ pewnie pracuje już od 3V , diody sygnalizacyjne "dobrze dają po oczach" co jest bardzo korzystne w warunkach terenowych . Nie pozostało nic innego jak montaż w modelu ale to dopiero nastąpi za około miesiąc . pozdrawiam roman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi