Skocz do zawartości

Moduł TGY RF9X v2 do nadajnika 9xr?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szybkie pytanie, tak jak w temacie. Czy moduł z 9x będzie pasował do 9xr? Moja 9x pada i chyba nie będę już próbował naprawiać, tylko kupię nową, a że mam kilka odbiorników i moduł z 9x, to kupno 9xr będzie chyba najtańszym rozwiązaniem, o ile moduł podejdzie.

Opublikowano

Będzie pasował. A co do 9x, jeżeli pada płyta główna to na HobbyKingu można kupić nową. 

Kupujesz 9XR czy 9XR Pro? 9XR nie warto biorąc pod uwagę aktualną cenę Pro.

Opublikowano

9XR pro. Kanał wychylenia lotek świruje, gimbal wymieniałem i i dalej "wibrują" serwa przy wychyleniu w jedną stronę ( tak jakbym miał parkinsona ), całą płytę przelutowałem i na tym skończyła się moja cierpliwość.

Opublikowano

Dzięki za info. Jeszcze nie kupowałem w HK, jakoś nie mam przekonania. Może dlatego, że dużo nie kupuję. Wiem, że dużo jest o zakupach, ale nie mogę dojść do ładu z dodatkowymi opłatami, a przy 300 pln jak doliczą vat, to już wolę kupić w polsce w normalnym sklepie za kilka pln więcej i mieć gwarancję.

Opublikowano

Nie namawiam Cię. Jednak zwykle wychodzi sporo taniej niż kupione w kraju. VATu nie doliczą, bo wysyła jest z UK. Te 300zł to wszystkie koszty.

Jeśli chodzi o gwarancję to tez idzie to przewalczyć. Ostatnio reklamowałem "grafenowego" LiPola. Bateria przyszła z jedną celą poniżej 2V. Wypełniłem formularz na stronie, wysłałem zdjęcia i dostałem nową baterię. Nic nie musiałem odsyłać.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

A ja staram się uruchomić ten moduł z 9xr pro i coś mi nie wychodzi.

W 9x miałem er9x i przeniosłem modele do 9xr pro (najnowszy er9x sky).

Pojawił się problem - nie działają moduły assan i wspomniany turnigy. Assan ruszył po zmianie w proto na fulldrive z opendrain.

Jednak moduł turnigy nie chce gadać.

Oczywiście moduł z 9x działa.

Koledzy macie jakieś pomysły?

Moduły Orange olrs i dsm2 ruszyły bez żadnych zmian.

Edit

Odpowiem sam sobie.

W mojej 9xr pro mam 2mm krótsze piny niż w 9x . Po przeniesieniu elektroniki modułu bliżej aparatury (głębiej) wszystko działa. Jedynie przycisk do bindowania trzeba by przedłużyć.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.