Pioterek Opublikowano 19 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Brakuj mi fotek z mocowania koła do goleni, wielkość imbusa itd. Goleń podwozia modelu wygląda tak Pierścienie zabezpieczające są typowe i mają brok pod imbus 1,5 mm: przykładowy sklep: https://goo.gl/glPvb5 Więcej o zabezpieczaniu kół pierścieniami napisałem kiedyś tu: https://goo.gl/To8QlI p. #396 i wcześniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Zauważyłem w internecie, że malowana na srebrno maska jest popularna dla tego modelu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 U mnie zostawiłem oklejenie srebrna folia. Dobrze tak wygląda;) wczoraj oblatalem bestie. Wiatr spory, 17 km/h, ale lata za ręką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Marcin - pozazdrościłem Tobie i dzisiaj też oblatałem swojego Eindekera klatki z filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 I jak w powietrzu? U mnie zastosowany silnik(os max fs .48) pozwala na spokojny lot na pół gazu! Szkoda tylko że tak mocno wiało, przez to mało przyjemności z lotu tylko walka z wiatrem... Tobie również gratuluję udanego oblotu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Pierwsze wrażenia: Pogoda jak to o tej porze - wiało i zimno więc wypaliłem dwa pakiety i posłusznie wróciłem do ciepłego domu. Model jest lekki (niskie obciążenie płata) i to widać na wietrze, który próbuje z nim harcować. Ale model daje sobie spokojnie radę, tylko nie mogłem przez to wyregulować go dokładnie. W zasadzie nic nie poprawiałem drobna korekta trymera lotek i tyle. Natomiast muszę mocniej pochylić silnik bo przy zwiększaniu gazu model drze mi do góry. To było moje pierwsze latanie po zimie a w dodatku po długim obcowaniu z multikopterami, więc latałem raczej ostrożnie. Model spokojnie zmieścił się do mojego samochodu sedam (skrzydła - przednie siedzenie pochylone a kadłub wygodnie na siedzeniu tylnym) i pojechaliśmy. Model jest bardzo składny na lotnisku - skręcić skrzydła 2 śrubami i w górę to dla mnie zaleta. Tak jak piszesz model lata spokojnie na 1/2 gazu. Model ładnie wykonuje zakręty ze wspomaganiem SK i łatwo ląduje pod wiatr. Zadowolony jestem z jakości piankowych kółek bo pomimo stojącej miejscami wody nie nasiąknęły. Film z tego wydarzenia w przygotowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Ładnie się prezentuje. Smiglo Xoar? Ja teraz będę zamwial drewniane made in ModelPartner. Jedyne które cenowo nie zabijają. A jak jakość to się sprawdzi bo to będą moje pierwsze śmigła z tej firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 A możesz podać linka na śmigła Model Partner ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Śmigła wykonane na wysoki połysk jak to się mówi, kręcą też ładnie. Mi odpowiadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 No to i mamy filmik z oblotu modelu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 20 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2017 Ładnie polatal!! U mnie bardziej majtalo modelem. Trymowanie prawie na zero bo bardziej wiatr przeszkadzał niż współpracował. Śmigła z tego ce jest na stronie to bodajże tylko do spaliny: http://modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?smigla-firmowe,124 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Ładnie polatal!! U mnie bardziej majtalo modelem. Trymowanie prawie na zero bo bardziej wiatr przeszkadzał niż współpracował. Śmigła z tego ce jest na stronie to bodajże tylko do spaliny: http://modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?smigla-firmowe,124 Ja latałem na wietrze do 7m/s przy ziemi, Twój lot jak napisałeś odbył się przy silniejszym wietrze ? klatka z filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Korzystając ze słonecznej pogody i przyzwoitych warunków do latania wyregulowałem dzisiaj model. Dzięki uprzejmości Kolegów Gregory i Adama powstało kilka ujęć modelu w locie oraz film. Gregory z modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Latając wczoraj model osiągał czas pobytu w powietrzu 10 min. Latam na pakietach starych 3-4 letnich, które "dopalam" w tym modelu do końca. Tak więc pakiet o nominalnej pojemności 4500 mAh obecnie dysponuje już pojemnością zaledwie 2900-3000 mAh. Mając nowy pakiet czas lotu powinien oscylować w okolicach 15 min w zależności od intensywności lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Skromnie... U mnie 250ml paliwa, latałem 20 min i jeszcze było co ściągać żeby w silnik nie parowało pięknie się prezentuje ten model! Zalążek modelu z ww1 a tak cieszy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Skromnie... U mnie 250ml paliwa, latałem 20 min i jeszcze było co ściągać żeby w silnik nie parowało pięknie się prezentuje ten model! Zalążek modelu z ww1 a tak cieszy;) No wiadomo - spalina Pany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Eindecker filmowiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Film nr 2 z lotów modelu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Wczoraj z Tomkiem i jego Cesną na lotnisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz D. Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 A nie mogłeś dać mu po łapach, żeby nie bawił się klapami!??! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi