Konrad_P Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Ponoć bite lepiej lata -tak gdzieś słyszałem i by to się potwierdzało. Wycieczka na hałdę w celu oblotu Respecta udana ,3 godz. wylatane ,do porzygu... Model lata tak samo,bardziej skupiałem się na poprawnych lądowaniach .Nie wiało za mocno od 4 do 6 m/s w porywach. Jakaś tam fotka i będzie filmik bo coś pokombinowałem .... (ta fota z kaskiem) 20170703_103604.jpg 20170703_112643.jpg 20170703_114653.jpg No hełmofon to panie macie przedni. Tak mawiają, że bite i te na taśmach zdecydowanie lepiej latają. Fotki świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 3 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Powyższy kask na wcześniejszej fotce to pomysł na nagrywanie filmików jak się jest samemu na zboczu. Pierwsze próby okazały się takie sobie, bo trzeba dostosować kąt widzenia tel. oraz mieć świadomość aby za modelem ruszać całą głową a nie tylko oczami.Sama konstrukcja jest banalna -kask do którego wkrętem przytwierdzona jest część uchwytu samochodowego do telefonu .Do tej lepkiej części przykładamy go wyświetlaczem i siedzi bezproblemowo Wklejam dwa filmiki/wycinki z ponad 16 minutowych filmów Nie są idealne,model się po prostu gubi w kadrze ale zainteresowani pewnie coś wypatrzą . Następne powinny być lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Fajny ,spontaniczny wypad na latanie pod okiem Mistrza . Leszek Durczak ze swoim nowym Respectem Evo zawitał na nasze lotnisko i postrzelaliśmy z gumy . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Podoba mi się ta guma ale... Jakbym teraz żonce powiedzial, że kupuję Respect'a, to moglibyście robić zrzutę na wieniec Powiadają, że co ma wisieć nie utonie i może dożyję do kupna Respect'a ale chyba bardziej będę skłaniał się do Toxic'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Miło powspominać, zwłaszcza przedostatnie zdjęcie które chyba w ramkę pójdzie z pewnych względów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Boguś ,takie modelarstwo. Nowe musi nadejść .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 To prawda...A rano jeszcze przed imprezą Zbyszek z T.Gór postanowił pokręcić film w trakcie lotu.Lataliśmy dość długo razem nad Żarem, no cóż nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Cztery lata to sporo bez najmniejszej przygody.Chyba sentymentalny jestem za bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Shocku..mówisz i masz na niepoważnie...takie to brzydactwo..a takimi szpilorcyngami wyciagam szpilki wazne byś nie zapakowal na maxa to takie plasticzane ala klocki lego-fajne bedę zmienial w pozostalych modelach ...zostawiej zawsze ogonek . Wczoraj probowalem oblatać ...ale wiało delikutasnie..ale zawsze cuś.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 No pikny ,taki jakiś białas . Nie starczyło Leszkowi kolorowej farby na jakieś wzorki,paski ? Ramki to fajna rzecz ,trochę zabawy z instalacją ale potem zapominasz o luzach To w końcu oblatany czy nie ? czy tylko z ręki ? A dopiero teraz zauważyłem że masz z lds-a tylko ramki i tradycyjne dźwigienki wklejane w klapę /lotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 BIALAS..masz rację ...takiego z młyna bialasa chcialem ... jak go oblatywałem-/ ze dwie godziny ale wiaterek szkolny / jest mało widoczny ..szczegolnie przy obecnej aurze...już dokleilem transparentne paski na kadłubie i na skrzydlach i wielgasne numery licencyjne bo nic mi do głowy nie wchodziło niech są widoczne - wszystko w probach, zmianach bedą potrzebne lurki alaminowe wepchę gdzie trza .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Czas leci a Respect rozbija się po Polsce -dosłownie Wyjazd wakacyjny na wybrzeże zaowocował wycieczką na Żarnowiec i wykonanie kilku lotów przy zbiorniku. Zmienny kierunek wiatru spowodował że musieliśmy wędrować po półce ale w sumie warunek był znakomity. Oczywiście nie obyło się bez niespodzianek-podczas lądowania na krawędzi półki, model niefortunnie zahaczył skrzydłem i efektem było pęknięcie kadłuba za spływem. Prowizoryczna naprawa w postaci pręta węglowego wzdłuż kadłuba owiniętego taśmą, pozwoliła na dalsze loty. Naprawę wykonał sam producent do którego zawitaliśmy na kawkę w drodze powrotnej do domu.Przy okazji trafił się tez nowy kadłub . Jest filmik z mojego latania nagrany przez znakomitych komentatorów ,proszę pewne kwestie traktować go z przymrużeniem oka .... Kolejna przygoda szykuje się niebawem ,zawody we Wrocławiu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 nie lubie na zbiorniku latać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 A ja lubię, chociaż dziwnie mi się lata blisko drogi i ronda . Problem jest tylko czasem z lądowaniem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 e tam. to nie problem. do drogi i ronda bardzo daleko polataj u nas na Mietkowie A jak problem z lądowaniem, to ja się nie pierdziele i lecę za drogę. Pewnie nawet raz tak zrobiłem to tylko kapryśne miejsce na zawody Przyjedziesz, to zobaczysz (oczywiście jeśli komuś z 3citi będzie się chciało jeszcze zawody robić). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Odświeżę trochę temat... Respect niestrudzenie lata, a ja to chyba jego hamulcowy lub może inaczej -na siłę chcę go uziemić . Ponownie dzisiaj w ferworze latania rzuciłem model z wyłączonym odbiornikiem lecz wymiar kary był bardzo łagodny ,złamany bagnet. Za to dzisiaj pierwszy raz testowaliśmy zegar zakupiony przez Marcina do rozgrywania zawodów oraz profesjonalnego latania na bazach( bazy to na razie duże,długie proste gałęzie ) Było świetnie , nieoficjalnie uzyskałem swój życiowy czas 39 sekund .Warunki dość stabilne ,wiało 7-10 m/s .Każdy z kolegów wylatał się po pachy. .Zdradzę iż uzyskaliśmy oficjalną zgodę/zgłoszenie na zawody w maju . Liczę iż zjedzie cała śmietanka F3F-u z Polski . Krótki filmik z lotu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Odświeżę trochę temat... Respect niestrudzenie lata, a ja to chyba jego hamulcowy lub może inaczej -na siłę chcę go uziemić . Ponownie dzisiaj w ferworze latania rzuciłem model z wyłączonym odbiornikiem lecz wymiar kary był bardzo łagodny ,złamany bagnet. Za to dzisiaj pierwszy raz testowaliśmy zegar zakupiony przez Marcina do rozgrywania zawodów oraz profesjonalnego latania na bazach( bazy to na razie duże,długie proste gałęzie ) Było świetnie , nieoficjalnie uzyskałem swój życiowy czas 39 sekund .Warunki dość stabilne ,wiało 7-10 m/s .Każdy z kolegów wylatał się po pachy. .Zdradzę iż uzyskaliśmy oficjalną zgodę/zgłoszenie na zawody w maju . Liczę iż zjedzie cała śmietanka F3F-u z Polski . Krótki filmik z lotu Kolego Ty nie pierwszy...i ostatni nie właczyleś aparatury ale nie wszyscy do tego sie przyznają . Ja onego czasu wystartowalem Toxikiem w wylaczonym radyjkiem na Starogrodzie. Model wykonał lagodny okrag i wyladował bezpiecznie.../ przed latniem i na Starogrodzie odwiedzalem na sniadaniu miejscowego proboszcza.- TACA / Podobnie wystartowalem na Lubstowie zablokowały sie piaskiem z toxika dragi w radyjku...nic nie moglem zrobić . Model zdal kartę plywacką. Fajnie ,że posiadacie aparaturę do prowadzena zawodow. Proponuję zrobić jak najszybciej Zawody Mikołajkowe. Dokonalem zmiany w ustawieniach respektow chcialbym sprawdzić efekt. Minione zawody pokazały mi wiele...! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Hehe ,nie żebym się tłumaczył ale podchodząc do startu tłumaczyłem,pokazywałem Piotrkowi jak załączać zegar, zerkałem na bazy czy koledzy gotowi i z marszu mówię Piotrkowi rzucaj...Model przeleciał kilka metrów i wbił się pionowo w miękką mokrą ziemię. Po oględzinach i użyczeniu bagnetu przez Kazka model latał do końca znakomicie .Cóż zdarza się ,choć mi już 2 raz.Trzeciego nie przewiduję . Nie wiem co z lataniem w dalszej części sezonu ? ,wszystko zależy od pogody(wypiździło nas dziś zdrowo) bo dzisiaj udało się nam wstrzelić idealnie w przerwę między porannym deszczykiem a ponownym kropieniem przy odjeździe z hałdy. Jeśli by warunki były jeszcze znośne to można się spotkać i powalczyć o Puchar Czapki Mikołaja . Fajnie że dołączył do nas Piotrek ,nowy napaleniec/zboczeniec . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Dołączam do Czapki Mikołajkowej 1 - ną z miniatur / gold 0,585/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Sezon nigdy sie nie kończy A ja jechałem i Was na hałdzie nie widziałem ???? Ładne latanie Na bazy proponuje zakupić wędki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Hura ! Nagroda na wagę złota Super ! Jest o walczyć (a ja już mam ) Jurek od 10 do 14 tej hałda była nasza ,nie wiem gdzie zerkałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi