Damian73 Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Witam, pod koniec stycznia postanowiłem zbudować następny model, materiał to głównie styropian, rozpiętość modelu to jakieś 2300 mm. silnik DA 50 bo akurat taki mi został z poprzedniego projektu, tym razem całość będzie pokryta papierem i pomalowana. Zdjęcia przedstawiają to co na dzień dzisiejszy jest zrobione, maska, podwozie główne i ogonowe też gotowe, ale zdjęcia wstawię później (muszę je zrobić) 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yarecki61 Posted February 15, 2017 Share Posted February 15, 2017 Ja nie mam jakoś cierpliwości żeby coś zbudować,wolę poskładać gotowca,ale podziwiam takich ludzi.Fajny projekcik,kibicuję i czekam na efekt końcowy... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian73 Posted February 15, 2017 Author Share Posted February 15, 2017 Dzięki Jarek. Poniżej obiecane zdjęcia, podwozie główne wymaga jeszcze polerowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jetfan Posted February 16, 2017 Share Posted February 16, 2017 No super ci to wychodzi, gratulacje. Z pewnością ten model będzie jeszcze bardziej elegancki niż poprzedni (który także podziwiam). Budujesz wg planów czy raczej 'żywiołowo'? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian73 Posted February 16, 2017 Author Share Posted February 16, 2017 Zbigniew, dzięki za dobre słowa. Buduję z głowy (żywiołowo) coś tam w głowie sobie poukładam i zaczynam kleić powycinane części do kupy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian73 Posted February 17, 2017 Author Share Posted February 17, 2017 Kadłub częściowo oklejony, pozostało okleić jeszcze stery i można powoli robić skrzydła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yarecki61 Posted February 18, 2017 Share Posted February 18, 2017 Super!!!!,robi się bardzo ciekawie..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian73 Posted February 26, 2017 Author Share Posted February 26, 2017 Witam, skrzydła jeszcze nie zrobione, ale jestem w trakcie malowania kadłuba, zostało jeszcze kilka miejsc do pomalowania i będę go miał z głowy. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 Efekt super! A kabinkę sam tłoczyłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
noker Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 masz u mnie + za markowe malowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian73 Posted February 27, 2017 Author Share Posted February 27, 2017 Tomek, kabina jest z Sbacha trochę przycięta. Rafał, dzięki za pluuusa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Klos Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 Kadłub częściowo oklejony, pozostało okleić jeszcze stery i można powoli robić skrzydła. Damian, Czy nie chcialoby Ci sie opisac jak robisz te cukierkowe podwozie? A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian73 Posted March 1, 2017 Author Share Posted March 1, 2017 Damian, Czy nie chcialoby Ci sie opisac jak robisz te cukierkowe podwozie? A Dlaczego cukierkowe ? i o które pytasz, główne czy ogonowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Klos Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Poprzez "cukierkowe" mialem na mysli "sliczne jak cukierek". Pytalem o oba; glowne i ogonowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian73 Posted March 2, 2017 Author Share Posted March 2, 2017 Andrzej podwozie główne jest naprawione (używane) tnz zostało wzmocnione rękawem węglowym, ogonowe robiłem pierwszy raz, jako formę zastosowałem zwykłą deskę o grubości 35 mm wyciąłem kształt podwozia a później frezarką wyfrezowałem półokrągły rowek (widoczne zaokrąglenie na zdjęciu) całość, nazwijmy to formą lakierowałem, polerowałem, następnie na to rozdzielacz, żywica,węgiel, obie części formy razem ścisnąłem i na drugi dzień gotowe, trochę polerowania i wygląda jak to nazywasz cukierkowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian73 Posted January 22, 2018 Author Share Posted January 22, 2018 Witam, sporo czasu minęło od ostatniego posta, ale udało mi się zorganizować trochę czasu i zrobiłem skrzydła, jedno pomalowane na gotowo, jutro skończę drugie i można model składać do kupy. Miałem zamiar zamontować w nim silnik DA 50 ale stwierdziłem że może być za słaby i kupiłem od kolegi 3W 70 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian73 Posted January 23, 2018 Author Share Posted January 23, 2018 Drugie skrzydło gotowe, zostało tylko wyposażyć model i gotowe. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinolesno Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 Drugie skrzydło gotowe, zostało tylko wyposażyć model i gotowe.Te grafiki na folii to kalkomania? Wyglada super. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian73 Posted January 23, 2018 Author Share Posted January 23, 2018 Marcin, to nie folia tylko papier pakowy malowany spryami na biało, a grafiki malowałem aerografem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shock Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 Wygląda to świetnie ,jak to malujesz od ręki to jesteś prze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts