Damian73 Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Witam, pod koniec stycznia postanowiłem zbudować następny model, materiał to głównie styropian, rozpiętość modelu to jakieś 2300 mm. silnik DA 50 bo akurat taki mi został z poprzedniego projektu, tym razem całość będzie pokryta papierem i pomalowana. Zdjęcia przedstawiają to co na dzień dzisiejszy jest zrobione, maska, podwozie główne i ogonowe też gotowe, ale zdjęcia wstawię później (muszę je zrobić) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Ja nie mam jakoś cierpliwości żeby coś zbudować,wolę poskładać gotowca,ale podziwiam takich ludzi.Fajny projekcik,kibicuję i czekam na efekt końcowy... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Dzięki Jarek. Poniżej obiecane zdjęcia, podwozie główne wymaga jeszcze polerowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 16 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 No super ci to wychodzi, gratulacje. Z pewnością ten model będzie jeszcze bardziej elegancki niż poprzedni (który także podziwiam). Budujesz wg planów czy raczej 'żywiołowo'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 Zbigniew, dzięki za dobre słowa. Buduję z głowy (żywiołowo) coś tam w głowie sobie poukładam i zaczynam kleić powycinane części do kupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Kadłub częściowo oklejony, pozostało okleić jeszcze stery i można powoli robić skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Super!!!!,robi się bardzo ciekawie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 26 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Witam, skrzydła jeszcze nie zrobione, ale jestem w trakcie malowania kadłuba, zostało jeszcze kilka miejsc do pomalowania i będę go miał z głowy. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Efekt super! A kabinkę sam tłoczyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 masz u mnie + za markowe malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Tomek, kabina jest z Sbacha trochę przycięta. Rafał, dzięki za pluuusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Kadłub częściowo oklejony, pozostało okleić jeszcze stery i można powoli robić skrzydła. Damian, Czy nie chcialoby Ci sie opisac jak robisz te cukierkowe podwozie? A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Damian, Czy nie chcialoby Ci sie opisac jak robisz te cukierkowe podwozie? A Dlaczego cukierkowe ? i o które pytasz, główne czy ogonowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 2 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Poprzez "cukierkowe" mialem na mysli "sliczne jak cukierek". Pytalem o oba; glowne i ogonowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Andrzej podwozie główne jest naprawione (używane) tnz zostało wzmocnione rękawem węglowym, ogonowe robiłem pierwszy raz, jako formę zastosowałem zwykłą deskę o grubości 35 mm wyciąłem kształt podwozia a później frezarką wyfrezowałem półokrągły rowek (widoczne zaokrąglenie na zdjęciu) całość, nazwijmy to formą lakierowałem, polerowałem, następnie na to rozdzielacz, żywica,węgiel, obie części formy razem ścisnąłem i na drugi dzień gotowe, trochę polerowania i wygląda jak to nazywasz cukierkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2018 Witam, sporo czasu minęło od ostatniego posta, ale udało mi się zorganizować trochę czasu i zrobiłem skrzydła, jedno pomalowane na gotowo, jutro skończę drugie i można model składać do kupy. Miałem zamiar zamontować w nim silnik DA 50 ale stwierdziłem że może być za słaby i kupiłem od kolegi 3W 70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Drugie skrzydło gotowe, zostało tylko wyposażyć model i gotowe. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinolesno Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Drugie skrzydło gotowe, zostało tylko wyposażyć model i gotowe.Te grafiki na folii to kalkomania? Wyglada super. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian73 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Marcin, to nie folia tylko papier pakowy malowany spryami na biało, a grafiki malowałem aerografem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Wygląda to świetnie ,jak to malujesz od ręki to jesteś prze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi