Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Adaś gumka jest dobra w dwóch przypadkach,do majtek i na.............. :) .Zamocuj ten statecznik na stałe i podklej te boczki kadłuba przy podwoziu.Nie dziwię się że je wyrwało.

Opublikowano

No i poleciał.

Lot nr 1;

Ładny start, wznoszenie, krążenie i po chwili silnik gaśnie.

Chwila konsternacji a tu Wicherek równo sobie szybuje. Kilka beczek i lekkie lądowanie. ...

Jesteś pewny że kręciłeś te beczki czy może pisałeś to będąc w szoku po oblocie? :):ph34r:

Opublikowano

Jesteś pewny że kręciłeś te beczki czy może pisałeś to będąc w szoku po oblocie? :):ph34r:

Dokładnie tak, obniżałem wysokość kręcąc w kółko aż do momentu lądowania.

Opublikowano

Podwozie już na swoim miejscu,

post-13455-0-74356000-1495731066_thumb.jpg

oraz dodałem zabezpieczenie statecznika poziomego w postaci mocowania śrubą do kadłuba.

Myślę że teraz statecznik  nie wyskoczy i nie wychyli steru wysokości do dołu.

post-13455-0-24949400-1495731084_thumb.jpg

Teraz czekamy na odpowiednie warunki pogodowe aby kontynuować zapoznawanie się w locie.

Opublikowano

Nie reagował na lotki? Nie masz czasem wzniosu za dużego? Jak do wersji bez lotek?

Problem powstał ze sterem wysokości. W czasie lotu pękła jedna guma trzymająca statecznik, który to wyskoczył na listewkę tylną ograniczającą siedzenie konstrukcji na kadłubie.

Wówczas ster wysokości pozostał na cięgle i nie było szans na kierowanie modelem. Stąd twarde lądowanie i uszkodzony kadłub w miejscu mocowania podwozia.

Opublikowano

Reasumując to Wicherek lata fajnie, jedynie nie reaguje na lotki pomimo ustawienia różnicowego.

Nie reagował na lotki? Nie masz czasem wzniosu za dużego? Jak do wersji bez lotek?

Na to wyglada, za duzy wznios.

A

Opublikowano

Teraz polecę ze zmniejszonym wzniosem. Zastrzały mam regulowane.

Zobaczę jego reakcję, mam nadzieje że będzie słuchał lotek.

Opublikowano

Mała kosmetyka przed 60-cio leciem Wicherka. Jakoś musi wyglądać na Wicherka coby na pikniku nie mylili z innymi modelami.

post-13455-0-91074200-1496422983_thumb.jpg

post-13455-0-76015900-1496422960_thumb.jpg

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.