Iras 11 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Heniu tutaj ptaszki ćwierkają ze model przygotowany do lotu a ty ściemniasz o jakiejś budowie , przyspiesz tę budowę troszkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Irku te ptaszki to może ćwierkają o budowie PZL-P11c o rozpiętości 3 metry , budowa była rozpoczęta w ubiegłym roku jesienią , ale nic tu nie pokazywałem , gdyż cała budowa jest taka sama jak poprzednie modele 2,5 metra , trzy metrówkę zamieszce dopiero wtedy jak będę robił pokrycie imitujące blachę falistą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Koverall - tak myślałem. Będzie wyśmienicie. Powodzenia Ryszard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Heniu co do tych puzzli to ja bym coś spróbował wywalić będzie łatwiej wyważyć , bo ten samolot ma krótki przód i jak dasz lekki motorek to może być mało . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Radku silnik Saito 36 cm nie jest taki lekki kompletny waży 1705 g , zobaczę jak będzie wychodziło wyważenie , wtedy może coś z tyłu powycinam. Jak pisałem wczoraj stateczniki już oklejone balsą , tylko tyle na dziś jutro będzie dużo więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 To taka średnia waga tego motorka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eugeniusz Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Witaj Henryku. Jestem bardzo rad, że otworzyłeś nowy wątek z nowym modelem. Pilnie śledzę jego budowę jak i poprzednich modeli / zaglądam do nich po kilkanaście razy/. Robisz to po mistrzowsku, można wiele się nauczyć. Pytanie- czy nabyłeś tylko wycinankę drewnianą czy trochę wyposażenia również? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Wczoraj i dziś troszkę pokleiłem dwa płaty dolne , no i zacząłem troszkę wyrzucać , wyrzuciłem dwa dżwigary sklejkowe , a dziury w żeberkach zakleiłem listewką balsową 3 mm , płaty i tak są bardzo sztywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 26 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 No i dobrze zrobiłeś że trochę wywalasz wagi z tylnej części modelu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Na razie wywaliłem tylko te cztery dżwigary , po wklejeniu podłużnic do kadłuba też wy ażuruje cały tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalczp Opublikowano 28 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 witam Dluzszy czas nie bylo dalszej relacji, to moze spytam czy zestaw to byl podstawowy kit czy pelen zestaw z modelpartnera czyli wypalone sklejkowe rzeczy oraz balsowe wypalone ksztaltki, listwy, galanteria itp? Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Jest to pełny zestaw kit , ja nie kupiłem tego zestawu z Model Partner za cenę 2200 zł , tylko od kolega Mariusz "semp,,z naszego klubu dużo taniej , miał budować ten model ale w końcu zrezygnował , był ten zestaw wystawiany kilka razy na forum za 1600 zł ,nie sprzedał się i w końcu ja go kupiłem. Jeżeli chodzi o relacje z budowy to dziś wieczorem coś zamieszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Dosyć długo nic tu nie zamieszczałem , za to dziś będzie więcej , górne płaty już są gotowe do oklejania koverallem , zamontowałem też serwa płaskie które mieszczą się w środku płata , no i baldachim też poklejony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Super robota , tylko tych dżwigarów trochę za dużo , dwa by chyba wystarczyły a reszta listewki balsowe jako imitacje . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Listwy na kadłubie częściowo poklejone , kadłub okazał się być dosyć sztywny , więc wziąłem się za wyrzucanie nie potrzebnej sklejki z tyłu kadłuba , dosyć dużo tego wyrzuciłem. Zrobiłem też dżwignie pośrednią do napędu steru wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Na rozpałkę w piecu w sam raz , oczywiście te odpady , nie model . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 31 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 więc wziąłem się za wyrzucanie nie potrzebnej sklejki z tyłu kadłuba , dosyć dużo tego wyrzuciłem. Skąd ja to znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Radosławie w piecu nie będę rozpalał gdyż go nie mam , dziś piękna pogoda i te odpady przydały się na rozpalenie grilla , pięknie się paliły gdyż były dosyć drogie. Wojtku Ty z tego Ławoczkina to byś miał kilkanaście rozpałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Dobre paliwo do grilla kupujcie w sklepie modelarskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Pytanie za conajmniej 5 rubli: czy ten Ła kiedyś i jak poleci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi