TeBe Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2017 Moja Żona twierdzi, że mają być oznakowane na zółto. Nie będę dyskutował, idę malować :-) Edit: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Mój dziadek był pszczelarzem, a ja dużo pomagałem mu w pasiece. Każdy ul miał koło wylotu różne oznaczenia, co miało ułatwić pszczołom identyfikacje swojego rodzimego ula. Dzisiaj, wiemy juz coraz więcej p tych sprytnych owadach, wiec prawdopodobnie oznaczenie te nie sa potrzebne, ale trzymajmy sie tradycji pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Mój ojciec numeruje ule. Każda pszczółka wie pod jakim numerem mieszka, i taki system tez doskonale działa. .... wydziubane telefonem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Gdyby zamienić numery, to by leciały do innych uli dalej kierując się numerem? Serio pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Gdyby zamienić numery, to by leciały do innych uli dalej kierując się numerem? Serio pytam. Myśle ze nie.. numeracja przede wszystkim daje możliwość gospodarowania w pasiece np. Która rodzina została podkarmiona, z której wybraliśmy miód itd.. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Gdyby zamienić numery, to by leciały do innych uli dalej kierując się numerem? Serio pytam. No co ty Bartek. To by było nieodpowiedzialne w stosunku do pszczół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Teraz na potęgę zmieniane są nazwy ulic, więc pomyślałem, że pszczoła też człowiek i też ma prawo do zmiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał .k Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Taka pszczoła! jak ona trafia w taki mały otworek !? przecież ciągle przy miodzie siedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Moje oznaczeń nie potrzebują i jak bombowce jeden za drugim wracają, ale z tego co wiem najbardziej przyciąga je niebieski kolor ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 z tego co wiem najbardziej przyciąga je niebieski kolor ... Bo widzą w ultrafiolecie... ..a wtedy świat wygląda caaaałkiem inaczej.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Przecież to osa ! Wcięcie w pasie charakterystyczne. Lubi bzyknąć "na trutnia "? Szkoda, że to zdjęcie a nie film bo te osy lubią tak odwłokiem poruszać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2017 To całe szczęście , że osa bo mógł by się trafić bąk ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 O jaaaa zawsze chciałem mieć ul w ogrodzie lecz żona nie kazała ,już teraz ją rozumie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi