sp350D Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Adam, Czekam na więcej... Potrzebowałem niedawno czegoś o założonych przez Ciebie parametrach, ale aplikacje które znalazłem wychodziły zbyt ciężkie. Skończyło się na większym ESC z SBEC-em, ale chętnie bym coś sam zmajstrował. Pozdrawiam Sławek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Zmieścisz się w 15g step-down 15A 6V? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Oj, wagę troszkę ciężko teraz przewidzieć. Najcięższych elementami będą dławiki a że muszą być ekranowane i na duży prąd to są i stosunkowo ciężkie. Zobaczymy. Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Porządna przetwornica stepdown 15A 6V jest do kupienia i waży 19g. Jestem ciekawy, co Ci wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Daj linka Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 https://botland.com.pl/przetwornice-step-down/7614-pololu-d24v150f6-przetwornica-step-down-6v-15a.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Porządna przetwornica stepdown 15A 6V jest do kupienia i waży 19g. Jestem ciekawy, co Ci wyjdzie. 15A przetwornica raczej nie znajdzie zastosowania w mikromodelach, więc "spuszczanie" się nad kilkunastoma gramami w jedną, czy drugą stronę nie ma chyba większego sensu... chyba, że dla porównania rodzimej od chińskiej myśli technicznej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 dopisałem o układzie kluczującym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Jeżeli dobrniesz do końca, to będzie to baaardzo ciekawy i spory zastrzyk wiedzy - oczywiście dla tych, którzy chcą tę wiedzę posiąść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Dzięki Marcin Oczywiście zdaję sobie sprawę, że temat wyczerpany nie będzie oraz, że część zagadnień będzie tylko delikatnie poruszona. Ale to właśnie nie elektroda a forum modelarskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Dzięki Marcin Oczywiście zdaję sobie sprawę, że temat wyczerpany nie będzie oraz, że część zagadnień będzie tylko delikatnie poruszona. Ale to właśnie nie elektroda a forum modelarskie Adam, głosami zawiedzionych brakiem natychmiastowego zbawienia zupełnie się nie przejmuj. Ciągnij temat, będę Cię za pozwoleniem wspierał na miarę możliwości. Nawet zawodowy elektronik nie specjalizujący się w temacie VC DC/DC , czyli konwersji prądów stałych nie zdaje sobie zwykle sprawy ze złożoności tego tematu. A z tej złożoności wynikają dla użytkownika już bardzo konkretne następstwa, czego ów użytkownik tym bardziej nie jest świadomy. Bardzo dobrze, że zacząłeś ten temat. O kontrolerach lotu od podszewki chętnie się doszkolę . Powiesz we właściwym momencie o ryzyku wystąpienia Vwej na wyjściu, tak szpilkowego jak i ciągłego ? Noo boo te serwa są doo baani i padają nie wiadomo czemuuu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 2 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 dopisałem o układzie sterującym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 dopisałem o filtrze, w kolejnym odcinku przejdziemy już do praktyki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 22 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 dopisałem o filtrze, w kolejnym odcinku przejdziemy już do praktyki Adamie, czy ten drugi schemat (na czarnym tle) jest aby na pewno OK.? Wychodzi tam na to, że tranzystor zwiera żródło zasilania i obydwa kondensatory także, co wróży mu natychmiastową zagładę. Następny schemat (z dwoma tranzystorami) też chyba nie do końca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Adamie, czy ten drugi schemat (na czarnym tle) jest aby na pewno OK.? Wychodzi tam na to, że tranzystor zwiera żródło zasilania i obydwa kondensatory także, co wróży mu natychmiastową zagładę. Następny schemat (z dwoma tranzystorami) też chyba nie do końca... Schematy rysowałem w totalnym uproszczeniu jako skrót myślowy, ale jak najbardziej masz racje, poprawię to aby nie wprowadzało błędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 troszkę czasu minęło, ale malutka aktualizacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 25 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 malutki update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 4 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 uwaga ! konkurs w ostatnim wpisie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 7 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 uwaga ! konkurs w ostatnim wpisie ! naprawdę nie ma chętnych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 7 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 naprawdę nie ma chętnych ? Pewnie są, ale osobom "dielektrycznym" ciężko czyta się Twój tekst, a co dopiero dokumentację układów. Z mojej strony wyrazy uznana. Chociaż trzeba być świadomym, że skorzysta na tym artykule raptem kilka osób z tego forum. Oczywiście, chciałbym aby w wypadku przeciążenia zasilanie jednak po chwili wznowiło pracę. Odpowiedź - zdecydowanie "czkawka". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi