wlodeklis Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Dzisiaj odpaliłem pzl 26 dwie minuty chodził ok a potem trach i ukręcił się wał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Włodek, a Śmigło było na wale przez zimę, tj, czas gdy nie latales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodeklis Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Śmigło było zdjęte model stał w modelarni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Wygląda na przekrój zmęczeniowy więc pewnie drgania od niewyważonego napędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Pozytywna strona tej sytuacji to że urwało się na ziemi. Ale mimo wszystko jak dla mnie to dziwna sytuacja !? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodeklis Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Wał do silnika DJ80 nie do kupienia,zastanawiam się nad nowym silnikiem,super dźwięk ma Roto 85 fsi dwa cylindry w rzędzie.Producent podaje 12kg ciągu,model PZL 26 waży 24kg zastanawiam się czy to nie za mało czy ktoś ma doświadczenie z takim lub podobnym silnikiem.Pozdrawiam Włodek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal3013 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Podobno to jest kopia DA, może tak uda się rozwiązać problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 A ten nie podejdzie ? http://www.bwhobby.com/catalog/product/view/id/6137/s/connecting-rod-for-crankshaft-for-engine-dj85/category/301/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodeklis Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Ten DJ80 wygląda podobnie ale nie wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodeklis Opublikowano 27 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Nikt nie ma doświadczenia z silnikiem Roto 85 fsi lub z podobnym silnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Mam roto 85 w bokserze w zero 2,31m rozp. Waga ok 14-15kg i jest troche za słaby takze będzie za mały raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodeklis Opublikowano 27 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Dzięki za odpowiedz możesz napisać coś więcej bo ten roto boxer to ma chyba 14 kg ciągu czyli tyle co waży model i piszesz że jest trochę słaby,na jakim śmigle lata zero? Pozdrawiam Włodek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Trojlopatowe bielą 22x12 osiąga 5750 obrotów Powinien niby 6000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodeklis Opublikowano 27 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 A ile jest ciągu na tym śmigle 22x12 bo na stronie roto piszą że śmigła 25/ 27 dwułopatowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Tu masz linka z ostatniego latania Latam praktycznie na full gas Nie sprawdzałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodeklis Opublikowano 27 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Mam jeszcze pytanie jak docierałeś silnik do w instrukcji jakoś nie widzę nic o docieraniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Nie docierałem, kupiłem testowy bezpośrednio w roto Ale to ciekawe, ze w sumie nie ma tej instrukcji. Napisane jest, ze wcześniej silnik jest odpalany w fabryce celem regulacji, a potem po prostu go Sobie używaj!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Trojlopatowe bielą 22x12 osiąga 5750 obrotów Powinien niby 6000 To zmień śmigło.Biela fajnie wygląda ,ale tu kończy się jego fajność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Tak zrobię Jakieś sugestie co do śmigła Wolałbym 3 łopatkowe Może ma ktos na zbyciu, chętnie odkupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Fiala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi