d9Jacek Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 5 godzin temu, Paweł Praus napisał: Trup to trup więc nie ma tematu... powiększ zdjęcie....to na głowicy wyglądające na zadrapanie to jakiś klej lub lakier....generalnie jak pisze własciciel silnik do wymycia i wyczyszczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 Za tą cenę to może i warto :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 jestem o tym przekonany.. popatrz na cenę Blue Head-ów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 2 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 W dniu 25.02.2020 o 22:04, d9Jacek napisał: ale idąc za ciosem czy bardziej kierunkiem pokazanym przez Ciebie to : https://www.ricardo.ch/de/a/sammlermotor-hirtenberger-hp-vt21-4-takt-1100102232/ Konstrukcja rozrządu podobna nieco do RCV, lub do tego TMN Sleeve Valve Cutaway Model Airplane Engine by Petr Chvatal, Czech Replubic, circa 2000 Only 10 complete and one or two cutaway engines were produced. The cylinder liner has intake and exhaust ports cut into it. As the engine runs the liner is timed to rotate back and forth within the cylinder, which opens the intake and exhaust ports at the appropriate time in the combustion sequence. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 9 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia A.C. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 9 Stycznia Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia To i ja dorzucę plik skompresowany w .djvu "АВИАМОДЕЛЬНЫЕ ДВИГАТЕЛИ", autor О. К. ГАЕВСКИЙ, 256str. Aвиамодел.моторы.djvu strona tytułowa, spis treści (na końcu książki), niektóre inne strony... A w antykwariacie Tezeusz była wystawiona do sprzedaży książka z Biblioteki MT: "Silniki elektryczne do napędu modeli" J.K. Janowski, 84str. Niestety spóźniłem się, ale jest na Alle.. jak ją drapnę to wrzucę... Silniki elektryczne do napędu modeli - J. K. Janowski | książka w tezeusz.pl książki promocje, używane książki, nowości wydawnicze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 9 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca Nie wiem, czy już to było zamieszczone. Jeżeli było, to od przybytku głowa nie boli A.C. Modell motoren Technik.pdf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuge Opublikowano 9 Lipca Udostępnij Opublikowano 9 Lipca Może ktoś ma nowsze wydanie książki Olega Gajewskiego O ile pamięć mnie nie myli to z lat 70-tych.Niestety zaginęła.Ktoś pożyczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 12 Lipca Udostępnij Opublikowano 12 Lipca W dniu 9.07.2024 o 04:32, AndrzejC napisał: Nie wiem, czy już to było zamieszczone. Jeżeli było, to od przybytku głowa nie boli A.C. Modell motoren Technik.pdf 91.11 MB · 38 pobrań Nie widziałem, dzięki Andrzeju! Znalazłem tam bardzo ciekawe zdjęcie, w zasadzie coś, czego szukałem dość długo. Opiszę w oddzielnym wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 8 Października Udostępnij Opublikowano 8 Października Collector's Guide to Model Aero Engines O.F.W. Fisher, Argus Books LTD. 1977 https://www.gruppofalchi.com/files/Model-Aero-Engines-.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi