enter1978 Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 No ja też kupiłem model, ale po powrocie do domu dzieciaki zabrały rzutka i cały wieczór na podwórzu była zabawa w rzucanie , nawet młodszy syn którego to nie za bardzo kręci, szalał z tym szybowcem i nie szło go przepędzić do odrabiania lekcji. Jak się już znudziło to starszy syn postanowił że sam chce do niego zamontować wyposażenie i spróbować polatać radiem, a ja abym mu tylko pomógł z przeróbkami. I tak się skończyła moja przygoda z tym szybowcem No niech mały walczy, na razie jest w połowie drogi drążenia pianki pod kabinką . Ja tylko na razie nim zabrał się za cięcie , zaznaczyłem sobie środek ciężkości w którym model ładnie szybował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 To teraz staraj się, bądź grzeczny. Może da Ci polatać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 18 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Chyba jednak "ciut" a nawet duże "ciut" za dużo. Ja do swojego daję motorek 10g. W zasadzie modelik do oblotu jako szybowiec skończony. ms14.JPG ms15.JPG ms16.JPG Czy można prosić o więcej szczegółów z budowy - jaki silnik, serwa, regulator itp., a najlepiej mini relację. Kupiłem dziś ten model i chętnie przy przeróbce, bym posiłkował się wyborami bardziej doświadczonych kolegów. Pozdrawiam, Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Wersja elektro skończona i obleciana wymaga jeszcze trochę regulacji, ale można polatać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostry_gl Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Super wyszło - gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Ja też próbowałem dziś to cos w locie, niestety bez poprawek nie polata. W funkcji lopp wykonał dwie pętle ale co to za zabawa. Po przełożeniu statecznika to same gleby wychodziły - kat natarcia statecznika za duży. To da się poprawić ale nie każdy kupujący jest modelarzem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Irku, dziwna historia, mój model lata poprawnie, nie wiem z czego to wynika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 W moim od razu widać w rzucie bocznym to co napisałem o natarciu. Nie wspomniałem o przekoszeniu statecznika względem skrzydła. Znaczy Twój Paweł rzucony leci bez problemu do przodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Litości, ten rzutek ma raptem TRZY elementy . Nie rozumię, jak można mieć problem z ustawieniem tego żeby poleciało prosto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Tak, oczywiscie, wręcz idealnie, aż nabrałem ochoty pośmigać modelem. Pobiegałem z modelem jak dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Przeczytaj Rafał jeszcze raz to co napisałem to i litość nie będzie potrzebna - wystarczy zrozumienie tekstu. Nie napisałem, że mam z nim problemy tylko opisałem co zastałem po wyjęciu z pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-mir Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 A ja nie rozumiem jak można napisać "nie rozumię". Kto jak kto, ale moderator powinien dbać o język polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Oczywiscie staramy się pisać poprawnie, ale kurde blaszka to nie forum polonistyczo-ortograficzne, każdemu może się zdarzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Tak wyglądał każdy mój "lot" . Czasem 2-3m dalej poleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 U mnie teraz wieje, później pokażę Ci jak mój mikrus lata. Może deczko doważ ogon . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Też pomyślałem o doważeniu na szybko ale dosłownie nie miałem czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibnexus Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Irek, nie wiem jak z tym rzutkiem z lidla ale foxowi wystarczyłoby wygiąć na siłę część ogonową do góry. Musi mieć Twój jakoś zdeformowany kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Przerabia ktoś jeszcze na RC, pochwalcie się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Irek - kadłub jest prościutki tak jak powinien - chyba . Jak napisałem - dla mnie optycznie natarcie pod dużym kątem. To działa jak statecznik płytowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Ja.... przerabiam, będzie sk i sw nie będzie lotek, ciekawe co z tego mi wyjdzie. Chcę zastosować silnik CF2805, jest lekki, mocy 200-300W, zamocuje go jak się uda, na nosku modelu. Nie wiem czy to się wszystko zmieści, a szczególnie pakiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi