Lucjan Opublikowano 22 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Piotrku , więcej czasu i energii zabrałoby mi wykonanie nowego statecznika metodą klasyczną . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 To ja obecnie mam odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 22 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2018 Piotrku , więcej czasu i energii zabrałoby mi wykonanie nowego statecznika metodą klasyczną . Ja się trochę dziwiłem, że robiąc formę do stateczników pionowych od razu nie zrobiłeś formy do poziomego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 23 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2018 Statecznik wykonany z kompozytu jest 100 gramów lżejszy od poprzedniego. To już w takim razie oszczędność 200 g albo i więcej wożonych z przodu. Niby niewiele przy tej skali ale tu 200 tam 200 i robi się szybko 2 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 24 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2018 Przymiarka sklejonego zespołu stateczników do kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Przyszła pora na montaż silnika więc przy okazji wymyśliłem sobie taki oto kanał chłodzenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Z tym chłodzeniem bardzo dobry pomysł. Przyszło mi do głowy że z przodu można by rozchylić nawet bardziej na boki te blachy, żeby łapały więcej powietrza na żebra cylindra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Fajnie masz Lucjan z tymi statecznikami pionowymi , ze pomieszcza serwa. Moj SKYROCKET jest o wiele mniejszy ( podobne rozwiazanie ogona ) dlatego bedzie jedno serwo ( w kadlubie ) i jakies "kombinacje" ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 22 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Z tym chłodzeniem bardzo dobry pomysł. Przyszło mi do głowy że z przodu można by rozchylić nawet bardziej na boki te blachy, żeby łapały więcej powietrza na żebra cylindra. Też myślałem o tym i mam pewien pomysł . Wkrótce zaprezętuję moje rozwiązanie napływu powietrza. Fajnie masz Lucjan z tymi statecznikami pionowymi , ze pomieszcza serwa. Moj SKYROCKET jest o wiele mniejszy ( podobne rozwiazanie ogona ) dlatego bedzie jedno serwo ( w kadlubie ) i jakies "kombinacje" ..... Jarku - wybrałeś specyficzny samolot . Możesz do napędu kierunków wykorzystać system popychaczy i dżwigni lub jak się da umieścić serwa kierunku we wnękach na końcach statecznika poziomego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 Jarku - wybrałeś specyficzny samolot . Możesz do napędu kierunków wykorzystać system popychaczy i dżwigni lub jak się da umieścić serwa kierunku we wnękach na końcach statecznika poziomego . U mnie niestety nie ma miejsca na serwa. Beda dzwignio - popychacze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 26 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2019 Take oto kierownice powietrza do kanału chłodzenia silnika wymyśliłem sobie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Lucjanie, no moim skromnym zdaniem, bardziej one będą przeszkadzać niż pomagać . A co z resztą powietrza która wpada do środka? Ma jakieś ujście? Przecież tworzące nadciśnienie spowoduje bardzo duży opór. W całym tym systemie chłodzenia chodzi przecież o zwiększenie przepływu powietrza wokół cylindra, czyli stworzenie dyszy Venturiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinolesno Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgadzam sie z przedmówcą, a gdyby tak wstawić takie skrzela ktore będę kierowały przepływ powietrza z całej dostepnej powierzchni wlotowej w strone cylindra? Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 28 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Macie Koledzy rację , usuwam te nieszczęsne " skrzela ". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Serwa kierunków zamontowane i wszystko działa jak należy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 22 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Wykonałem Klapkę rewizyjną w masce silnika. Jest swobodny dostęp do regulacji silnika i do zaworu tankowania . Zamontowałem charakterystyczne dla SUMA rury wydechowe Zacząłem zabawę z kabiną strzelca 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 W sumie to ladny SUM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 A jak by tak chcieć go kupić to by wyszła ładna SUMA Pięknie Panie Lucjanie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Lucjan pewnie duma , za ile opchnac Suma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucjan Opublikowano 23 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Dzięki ! Na razie nie mam zamiaru sprzedawać modelu, ale jeśli trafiłby się ktoś z grubym portfelem to można porozmawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi