choina Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 W sytuacjach awaryjnych kiedy nie ma czasu na składanie dużego modelu lub jest niepewna pogoda bierz Extre Dokładnie po to ją kupiłem. Extrą fajnie się lata i jest przy niej mało roboty, dlatego nawet jak mam więcej czasu i mógłbym zabrać Yaka to i tak ostatnio biorę Extrę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 No niestety duży model ma tą wade, że nie opłaca sie go składac na pare lotów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiek3d Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 No niestety duży model ma tą wade, że nie opłaca sie go składac na pare lotów :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Radkowi chodzi o to, że gdy widzi chmury na lotniskiem (czy inny czort) to nawet się nie zabiera do składania duzego modelu, bo zajmie to sporo czasu. Wtedy latasz czymś innym- gdzie montaż (demontaż) jest szybki! dobrze zrozumiałem? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Dokładnie tak poskładanie mojego yaka skrzydła stateczniki itp na spokojnie tj 15min.Mały model to kwestia 1min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 25 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2011 Długo się zastanawiałem jakiego małego elektryka kupić bo moja extra już się postarzała znacząco z wyglądu, chodził mi po głowie MXS to rewelacyjny model, który też się nadaje do agresywnego 3D http://ef3m.pl/954,-b-extreme-flight-mxs-exp-arf-niebieski-bialy-b-.html Jednak nie ma takiego w wielkości 1,5m a chciałem trzymać się w jednej klasie (w razie kraks takie same zamienne wyposażenie a szczególnie pakiety). Wybór padł ponownie na Extre 300 58" to tak idealny model, że nie ma co za dużo myśleć i kombinować. Extrę znalazłem w PL tylko w jednym sklepie F3M, na miejscu od ręki... (w PL chyba tylko trenerków nie brakuje ;p) Ponieważ chciałem nieco więcej mocy postanowiłem zamontować DLA112, pojawił się problem bo silnik nie mieści się pod oryginalną maską... Próbowałem dopasować maskę silnika od extry c-arf 2,6m która dobrze zakrywa silnik jednak ni jak pasuje to do kadłuba... Jednym słowem lipa, model nie wykona lotów stratosferycznych z prędkością ponad dźwiękową ;-( . Jedyne co mi zostało włożyć sprawdzony idealny silnik do tego modelu TURNIGY 4250/650 Model jest prześliczny, lata tak dobrze jak poprzedni chyba nie ma w tej klasie 1,5m nic lepszego ps. ciekawe ile jeszcze ten wątek z tym modelem będzie się ciągnął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 26 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Model jest prześliczny, lata tak dobrze jak poprzedni chyba nie ma w tej klasie 1,5m nic lepszego Czekaj, czekaj.... Na jesien wypuszczaja ta Extra w wersji EXP (chyba MXSa tez) Wowczas zobaczysz, ze jednak jest cos lepszego Poza tym juz dostepny jest Edge od nich w tym rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 26 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2011 Musiałbym rozbic jednego z dwóch, żeby kupic nowego a pierwsza extra lata już 3 sezon ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 jakie pakiet stosujesz w tym modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Fajne mocowanie aku. ;D. Chyba jesteś przewrażliwiony ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 27 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Też zwróciłem uwagę na mocowanie i aż zwątpiłem bo u siebie na jednym rzepie i jednym owiniętym dookoła mogę podnieść model a tutaj takie pancerne mocowanie hehe (Polecam przyklejenie rzepu do półeczki na żywice i na początku, na środku i na końcu obwiązać rzep razem z półką dratwą a na węzeł dać kroplę CA, trzyma masakrycznie) Model super, miałem go na początku kupić zamiast SU ale wolałbym malowanie jak Extra EXP niebiesko białe, więc wybrałem SU - ten akurat mi się podobał. Silnik moc ma nieziemską na 15x8, szkoda, że mi się zepsuł :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 Pakiety stosuję 3000mah 20C f-my turnigy timer mam ustawiony na 5:30 i latam jeszcze minutę razem 6:30 i w pakiecie zostaje 10-15% Pakiety najtańsze z najtańszych 2 szt wytrzymały 1,5sezonu i latam tylko minimalnie krócej niż nowe także je bardzo polecam (nadal je używam, tylko minimalnie napuchły) Z rzepami to nie przesada, miałem jeden i w locie pakiet odpadł łamiąc dwie wręgi... uratowało mnie to, że korzystałem z zewnętrznego pakietu a nie z bec-a z regulatora byłaby piekna kraksa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Model jest prześliczny, lata tak dobrze jak poprzedni chyba nie ma w tej klasie 1,5m nic lepszego Oj można wymienić nie jeden lepszy model i to nie jedna osoba to potwierdzi. Np Yak 55M robiony przez firmę Hepf model dużo lżejszy i stery znacznie większe bije na łeb inne modele pod względem agresywnego latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Rewelacja tylko, że on jest pokracznie brzydki ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Kwestia gustu Akurat poskładałem taki w wersji 1,8m i przyznam, że jak się zgasi światło to nie jest tak źle A tak na poważnie to akurat mi się 55M zawsze podobał :mrgreen: PS owiewki na kołach pod kątem w dół psują wygląd chyba późno było jak już te detale robiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Czyżbyś miał zwichrowane lotki ? ? To się niestety często zdarza i wpływa bardzo negatywnie na właściwości lotne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 29 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Radek a relacji ze składania nie zrobiłeś? Wstaw chociaż kilka fotek gotowego i napisz co wsadziłeś do środka. Yak 55 a dlaczego nie druga suka? A odnośnie extry 58 to ja się ze swoją właśnie pożegnałem i na jej miejsce wskoczy któryś z tych: Su 29 140 Yak 55 GB 1.8 (najbrzydszy z trójki, powoli zaczynam ten wygląd akceptować ) Extra 78 EF Już od zimy nie mogę się zdecydować, który wybrać Darek, że kupiłeś drugą extrę to cię podziwiam. W tamtym czasie jak robiłeś pierwszą to rzeczywiście nie było większego wyboru w tej klasie, ale teraz? Nie korciło cię spróbować czegoś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2011 Kupić i sprawdzić/zrelacjonować a nie mysleć bo sezon ucieka! tylko nie skaź go silnikiem żarowym ;p Czemu znów taka extra? sentymenty i słabośc do tego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Bierz Yaka 55M Bruckmann robi dobre modele wiele testów i przeróbek robią zanim model trafi do seryjnej produkcji.Kiedy w 2009r rozmawiałem z nimi na temat Yaka 55M sam przyznał, że model jeszcze nie jest w sprzedaży dlatego, że nie lata tak jakby chciał i wprowadzają zmiany. Na żywo jest bardzo rasowy i wygląda jak samolot, a nie zabawka. W cenie masz u Revoca fajne pokrowce, a za niewielką dopłatą zrobi Ci reszte pokrowców na kadłub i stateczniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkub Opublikowano 13 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 A masz jakieś namiary na tego Yaka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.