endriuRC Opublikowano 6 Września 2017 Autor Opublikowano 6 Września 2017 to jeszcze dwa pytania 1. Czy ta 85cc bardziej telepie modelem czy raczej podobnie jak inne, mniejsze (np. 55-60cc) jednocylindrowki. 2. na jakim śmigle latasz? Ta 85tka ma bardzo małe drgania mniejsze napewno niż w modelu poprzednim gdzie było DLE55 Śmigło Foxy 26x8
r0n4ld1 Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 zastanawiam się po co w DLE85cc (to chyba bliźniaczy silnik DJ) dodali mocowanie z tłumieniem drgań - sugeruje, że motor generuje duże drgania Zastanawiam się nad wrzuceniem 85cc do 92'', powstrzymuje mnie jeszcze rozmiar śmigieł i tłumik wchodzący na domek silnika - nie bardzo chcę ingerować w konstrukcję aby go zmieścić. Dzięki za info.
endriuRC Opublikowano 10 Września 2017 Autor Opublikowano 10 Września 2017 Kilkdziesiąt lotów za mną a tłumik trzyma rewelacyjnie, nic się nie luzuje ani nie odkręca. Wychodzi na to że klej z silikonem wysokotemperaturowym się spisał na medal ;-) Dzisiaj MXS miał okazję pohasać po Raciborskim niebie
grzegorzp Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 Kilkdziesiąt lotów za mną a tłumik trzyma rewelacyjnie, nic się nie luzuje ani nie odkręca. Wychodzi na to że klej z silikonem wysokotemperaturowym się spisał na medal ;-) No to cieszy mnie niezmiernie, że patent się sprawdził co prawda patent nie mój ale odkąd go poznałem używam i polecam wszystkim, do tej pory nikt nie powiedział, że się nie sprawdził Ps. ładna koszulka "okolicznościowa"
endriuRC Opublikowano 12 Września 2017 Autor Opublikowano 12 Września 2017 No to cieszy mnie niezmiernie, że patent się sprawdził co prawda patent nie mój ale odkąd go poznałem używam i polecam wszystkim, do tej pory nikt nie powiedział, że się nie sprawdził Ps. ładna koszulka "okolicznościowa" A dziękuje dziękuje
M.Ch. Opublikowano 12 Września 2017 Opublikowano 12 Września 2017 Super, że tłumik się trzyma. Fajne fotki! Kurcze, koszulka firmowa...
radek872 Opublikowano 22 Września 2017 Opublikowano 22 Września 2017 Nie żebym był złośliwy, ale coś z tym silnikiem jest wyraźnie nie tak. Chrępi jakby tłok chciał wyjść. To raczej nie efekt przelania a cos bardzie niepokojącego.
endriuRC Opublikowano 19 Października 2017 Autor Opublikowano 19 Października 2017 Nie żebym był złośliwy, ale coś z tym silnikiem jest wyraźnie nie tak. Chrępi jakby tłok chciał wyjść. To raczej nie efekt przelania a cos bardzie niepokojącego. ten efekt to jest typowe dla dotarcia się silnika trzeba mieszanke zmienić
radek872 Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 Nie to nie jest typowe a latam 12 lat na benzynach. Oczywiście przelanie jest ok ale w granicach normy, w tym wypadku bardziej szkodzi mu niż pomaga Ten motor na pełnym otwarciu kręci może z przerwami 4.5 tys Wykręć świecę i zobacz jak ona wygląda potem zobacz tłok. Zabijasz go na starcie. Docierałem parę sztuk w tym jedną 50 tę z rurą od początku ES Composite i też chodzi już 7 sezon po wymianie łożysk dalej pracuje ok. Oczywiście każdy ma swoje metody oby Twoja też była dobra jednak sam w to wątpìe
endriuRC Opublikowano 21 Października 2017 Autor Opublikowano 21 Października 2017 Nie to nie jest typowe a latam 12 lat na benzynach. Oczywiście przelanie jest ok ale w granicach normy, w tym wypadku bardziej szkodzi mu niż pomaga Ten motor na pełnym otwarciu kręci może z przerwami 4.5 tys Wykręć świecę i zobacz jak ona wygląda potem zobacz tłok. Zabijasz go na starcie. Docierałem parę sztuk w tym jedną 50 tę z rurą od początku ES Composite i też chodzi już 7 sezon po wymianie łożysk dalej pracuje ok. Oczywiście każdy ma swoje metody oby Twoja też była dobra jednak sam w to wątpìe Krzysiek wyregulował mi ten silnik chodzi jak igła także te teorie się nie sprawdziły
Łukasz.S Opublikowano 12 Grudnia 2017 Opublikowano 12 Grudnia 2017 Andrzej ale to nie Twój bo w kalendarzu na zdjęciu jest pilot w kabinie... ????
endriuRC Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2017 Andrzej ale to nie Twój bo w kalendarzu na zdjęciu jest pilot w kabinie... No bo jak to samolot może latać bez pilota ? teraz pilot musiał wysiąść z kabiny aby zrobić zdjęcie i się pochwalić
Rekomendowane odpowiedzi