Bartek Piękoś Opublikowano 9 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Jak przyklejasz na CA, to przed szronieniem możesz zabezpieczyć się Sidoluxem do PCV. To lakier akrylowy. Malujesz natryskowo albo zanurzasz, czekasz aż ścieknie nadmiar, wyschnie i kleisz. To patent z modelarstwa redukcyjnego. Zamiast Sido, można pewnie zastosować inny lakier. Albo to kwestia techniki klejenia, czyli małymi kroczkami, po kropelce, żeby zdążyło odparować zanim oszroni. Albo dmuchaj lekko sprężonym powietrzem, czyli expresowo przewietrzaj - też działa. Są tez w sklepach modelarkich leje do klejenia oszklenia w modelach. Albo małe wkręty. Będzie makietowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 9 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Jak dobrze odtłuścisz tą szybkę nie będzie takich smug . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 10 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Dzięki za rady , spróbuję Zanim otrzymałem odpowiedz naszło mnie, aby dokonać próby z octem.Wziąłem wacik i przemyłem nim szybkę od środka bo właśnie w środku zaszroniło i pomogło. Szronik zniknął ale czy tak zostanie zobaczę. Jeśli nie to zabawa będzie od nowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 10 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Powinno pomóc odtłuszczenie bo pary kleju wchodzą w reakcje z zanieczyszczeniami w postaci na przykład dotknięte palcem lub tego typu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 10 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 I tak Radosławie mogło być, a raczej tak było.Ale jestem spokojny bo jednak szybka pozostała przeżroczysta.Następnym razem będę uważał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 11 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Fajnie się złożyło bo miałem problem z doborem silnika do tego modelu gdyż wszystkie które posiadam były ciut za duże / gabaryty/ i kolega Robert - Gucio71 podarował mi silniczek który pasuje jak ulał./pochodzi z deproniaka Sky Surfera/ Od razu przystąpiłem do wpasowania go w kadłub i zamocowałem go na sklejce 3m/m Jak zwykle wszystko na szpilkach przed wklejeniem bo chcę poustawiać skłon i wykłon i dopasować czołową wręgę. Jeszcze sprawa co do regulatora- jaki!!!!, będzie umiejscowiony na widocznej półce od góry lub też od dołu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio72 Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 SkySurfera mam teraz , a silniczek jest z mojego poprzedniego modelu BETA 1400. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 14 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Dużo nie widać ale coś do przodu.Wręga przednia i silnika została wklejona.Podobnie z podwoziem i "ostrogą" na ogonku.W sumie stanął już na swoich nogach. Usytuowałem bowden do steru wysokości z serwem Turnigy XGO-10HM.Zastanawiam się czy nie zastosować składanego śmigła 6x35" lub 7", kołpak 32m/m pasuje jak ulał ,ale musi być nowa piasta bo w oryginale był otwór 2.2m/m który niedbale rozwierciłem do 3m/m i kombinowałem z inną piastą..Przy złożeniu nie haczy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 25 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 W tym temacie niewiele, brakuje koloru białego! a potrzeba niewiele. Szkoda mi kupować całej rolki która by mi leżała niewykorzystana.Folia koloru granat którą mam by zepsuła efekt,sami porównajcie!? Praktycznie, kadłub może być już oklejony w całości.Zabieram się za montaż serw w płatach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 6 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Spróbowałem i chyba zepsułem efekt i nie wiem co dalej robić 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio72 Opublikowano 6 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Model jest Twój i Tobie ma się podobać. Wygląd, to rzecz gustu, a o gustach się nie dyskutuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 6 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 mnie sie podoba Heniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossimon Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Popieram zdanie kolegów - Tobie ma się podobać. Jeśli nie podoba Ci się to to zmień - folię można zedrzeć, farbę zeszlifować i przemalować. Dasz radę. Samolot piękny, model też. Kibicuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Ja bym dodał jakieś białe akcenty, linie, czy coś w tym rodzaju- będzie jaśniej i OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSta Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Białe linie oddzielające granat od maliny i będzie miód-malina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Bardzo dziękuję za podpowiedz któtra mi się podoba.Narazie stoję z budową, bo w zasadzie to już puzle- tylko połączyć, ale mam inną pracę i jeszcze się zastanawiam czy skrzydła nie zrobić dzielonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi