stema Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 ... Co do spływu to po oklejeniu będzie ten sam efekt co u ciebie , nie wiem jak było w prawdziwym samolocie ale wydaje mi się że było to zrobione z drewna , może nawet podobnie jak ja zrobiłem może nie. ... W oryginale od kadłuba do lotek spływ był zrobiony z drutu. Napięte płótno powodowało te wklęśnięcia na spływie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Paski zciskające dźwigary są dla mnie hitem ! Włączam na stałe do mojego warsztatu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Paski zciskające dźwigary są dla mnie hitem ! Włączam na stałe do mojego warsztatu ! Każdy sposób jest dobry byle był skuteczny . W oryginale od kadłuba do lotek spływ był zrobiony z drutu. Napięte płótno powodowało te wklęśnięcia na spływie. Stefan nie zaprzeczam twojej wiedzy co i jak było , ale ja miałem zamiar zrobić tak jak Henryk ale zrobiłem tak , efekt wizualny będzie ten sam ,po oklejeniu nie będzie widać całego paska spływu tak jak to teraz jest widoczne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Witam . Na wstępie dziękuję za wszystkie pochwały co do mojej pracy nad projektem i dalszą pracą nad modelem , myślę że zaowocują pozytywnie , na pewno bardziej mnie motywują do pracy , jest to kolejna RWD-a 5 na tym forum ale myślę że nigdy ich tu nie będzie za wiele . Kolejne postępy w pracach co prawda małe bo jeszcze brakuje mi jednej formatki z cięcia , może do końca tygodnia będzie pocięta . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Na przykładzie tych wręg widać jakość cięcia sklejki 9mm na laserze i frezem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Ja wolę frezowane. Laser szybszy i tańszy. Fajnie, że żyjemy w czasach gdzie można wybierać. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Ja wolę frezowane. Laser szybszy i tańszy. Fajnie, że żyjemy w czasach gdzie można wybierać. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka Ta frezarka na której była wycięta ta wręga wcale taka wolna nie jest porównywalna do lasera . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Witam Dziś odebrałem brakujące części potrzebne do zbudowania kadłuba no i zaczynam go sklejać , pierwsze przymiarki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Witam Kolejne postępy w budowie . No to jeszcze statecznik poziomy posklejany . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Witam ponownie . Następna partia fotek z klejenia kadłuba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Witam Kolejne postępy w pracach , wklejone przednie wręgi . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 jest to kolejna RWD-a 5 na tym forum ale myślę że nigdy ich tu nie będzie za wiele . Jeszcze 3-4 lata temu na forum była by opisana budowa piperka albo innego storczowatego badziewia. Buduj buduj , każda kolejna rodzima konstrukcja to miód na moim brzuszku i nie tylko moim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Jeszcze 3-4 lata temu na forum była by opisana budowa piperka albo innego storczowatego badziewia. Buduj buduj , każda kolejna rodzima konstrukcja to miód na moim brzuszku i nie tylko moim Mówisz, że Piper to badziewie.........ciekawe stwierdzenie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Witam . Kolejne postępy w pracach mojej RWD-y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Radziu ! Czy Ty wogóle sypiasz? Tempo imponujące! Nie komentuję, ale zaglądam tu regularmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zaczyna wyglądać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Radziu ! Czy Ty wogóle sypiasz? Tempo imponujące! Nie komentuję, ale zaglądam tu regularmie. Wojtek jak się ma wszystko wycięte to tylko klej i kleić . Jak przyjdzie podwozie osłona do zrobienia to robota się spowolni . Mówisz, że Piper to badziewie.........ciekawe stwierdzenie Marku proszę nie zaśmiecać mojej relacji . Jak już to proszę o pisanie tylko na temat samolotu RWD . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Radku, proszę. Bądź konsekwentny. To nie PilotM zaczęł....Piperki i storczowate badziewie to nie dla wszystkich miód na brzuszek, ale Twoja maszynka bardzo dobrze się zapowiada i zapewne nie jedno oko będzie wielce radować. Kibicuję i żadnych dygresji nie wrzucam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Tyle że moja wypowiedź była na temat RWD A kolegi Marka już nie . I tyle w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Może to jest złudzenie optyczne, ale mam wrażenie, że skrzydło ma ujemny,, wznios” ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi