stema Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Opublikowano 13 Sierpnia 2017 ... Co do spływu to po oklejeniu będzie ten sam efekt co u ciebie , nie wiem jak było w prawdziwym samolocie ale wydaje mi się że było to zrobione z drewna , może nawet podobnie jak ja zrobiłem może nie. ... W oryginale od kadłuba do lotek spływ był zrobiony z drutu. Napięte płótno powodowało te wklęśnięcia na spływie.
BRoman Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Paski zciskające dźwigary są dla mnie hitem ! Włączam na stałe do mojego warsztatu !
radziu45 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Paski zciskające dźwigary są dla mnie hitem ! Włączam na stałe do mojego warsztatu ! Każdy sposób jest dobry byle był skuteczny . W oryginale od kadłuba do lotek spływ był zrobiony z drutu. Napięte płótno powodowało te wklęśnięcia na spływie. Stefan nie zaprzeczam twojej wiedzy co i jak było , ale ja miałem zamiar zrobić tak jak Henryk ale zrobiłem tak , efekt wizualny będzie ten sam ,po oklejeniu nie będzie widać całego paska spływu tak jak to teraz jest widoczne .
radziu45 Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Witam . Na wstępie dziękuję za wszystkie pochwały co do mojej pracy nad projektem i dalszą pracą nad modelem , myślę że zaowocują pozytywnie , na pewno bardziej mnie motywują do pracy , jest to kolejna RWD-a 5 na tym forum ale myślę że nigdy ich tu nie będzie za wiele . Kolejne postępy w pracach co prawda małe bo jeszcze brakuje mi jednej formatki z cięcia , może do końca tygodnia będzie pocięta .
radziu45 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Na przykładzie tych wręg widać jakość cięcia sklejki 9mm na laserze i frezem .
Osa Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Ja wolę frezowane. Laser szybszy i tańszy. Fajnie, że żyjemy w czasach gdzie można wybierać. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
radziu45 Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Ja wolę frezowane. Laser szybszy i tańszy. Fajnie, że żyjemy w czasach gdzie można wybierać. Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka Ta frezarka na której była wycięta ta wręga wcale taka wolna nie jest porównywalna do lasera .
radziu45 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Witam Dziś odebrałem brakujące części potrzebne do zbudowania kadłuba no i zaczynam go sklejać , pierwsze przymiarki .
radziu45 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Witam Kolejne postępy w budowie . No to jeszcze statecznik poziomy posklejany .
radziu45 Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2017 Witam ponownie . Następna partia fotek z klejenia kadłuba .
radziu45 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Witam Kolejne postępy w pracach , wklejone przednie wręgi .
Tomek Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Opublikowano 26 Sierpnia 2017 jest to kolejna RWD-a 5 na tym forum ale myślę że nigdy ich tu nie będzie za wiele . Jeszcze 3-4 lata temu na forum była by opisana budowa piperka albo innego storczowatego badziewia. Buduj buduj , każda kolejna rodzima konstrukcja to miód na moim brzuszku i nie tylko moim
PilotM Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Jeszcze 3-4 lata temu na forum była by opisana budowa piperka albo innego storczowatego badziewia. Buduj buduj , każda kolejna rodzima konstrukcja to miód na moim brzuszku i nie tylko moim Mówisz, że Piper to badziewie.........ciekawe stwierdzenie 2
radziu45 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Witam . Kolejne postępy w pracach mojej RWD-y
mecenas Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Radziu ! Czy Ty wogóle sypiasz? Tempo imponujące! Nie komentuję, ale zaglądam tu regularmie.
radziu45 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Radziu ! Czy Ty wogóle sypiasz? Tempo imponujące! Nie komentuję, ale zaglądam tu regularmie. Wojtek jak się ma wszystko wycięte to tylko klej i kleić . Jak przyjdzie podwozie osłona do zrobienia to robota się spowolni . Mówisz, że Piper to badziewie.........ciekawe stwierdzenie Marku proszę nie zaśmiecać mojej relacji . Jak już to proszę o pisanie tylko na temat samolotu RWD .
MareX Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Radku, proszę. Bądź konsekwentny. To nie PilotM zaczęł....Piperki i storczowate badziewie to nie dla wszystkich miód na brzuszek, ale Twoja maszynka bardzo dobrze się zapowiada i zapewne nie jedno oko będzie wielce radować. Kibicuję i żadnych dygresji nie wrzucam.
Tomek Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Tyle że moja wypowiedź była na temat RWD A kolegi Marka już nie . I tyle w temacie.
herkristo Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Może to jest złudzenie optyczne, ale mam wrażenie, że skrzydło ma ujemny,, wznios” ?
Rekomendowane odpowiedzi