radziu45 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Może to jest złudzenie optyczne, ale mam wrażenie, że skrzydło ma ujemny,, wznios” ? Na pewno złudzenie , wznios ma 1,5 stopnia . Popatrz na fotki prawdziwych to tak ma być .
herkristo Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 No to super. Zdjecia potrafią robić figle gratuluję postępów w budowie modelu!!!
radziu45 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2017 No to super. Zdjecia potrafią robić figle gratuluję postępów w budowie modelu!!! Dzięki . Jak dobrze pójdzie to jeszcze z 2 tygodnie i może konstrukcja będzie gotowa .
Marcin K. Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Idziesz jak burza! Piękna konstrukcja! Na pokrycie najlepiej transparent co by pokazać nieco więcej niż kształt!
radziu45 Opublikowano 3 Września 2017 Autor Opublikowano 3 Września 2017 Witam Kolejne małe postępy w pracach . Teraz już zaczęło się ręczne dorabianie elementów no i to spowolniło trochę prace . Jeszcze trzeba zrobić jakiś sprytny mechanizm regulacji statecznika . 1
radziu45 Opublikowano 5 Września 2017 Autor Opublikowano 5 Września 2017 Witam . Kolejne postępy w budowie . Tylko wynikną mały problem , brakło szpilek muszę poczekać aż klej wyschnie żeby dalej kleić .
radziu45 Opublikowano 9 Września 2017 Autor Opublikowano 9 Września 2017 Witam . Kolejne postępy w pracach . Coraz bliżej końca i zacznie się temat podwozia osłona , mocowanie silnika , to już tak szybko nie pójdzie jak składanie z gotowych elementów . 1
radziu45 Opublikowano 17 Września 2017 Autor Opublikowano 17 Września 2017 Kolejne postępy w budowie mojej RWD-y . Wczoraj kolega wyfrezował mi parę elementów do podwozia , no i je zamontowałem tylko amortyzatorki trochę krótkie muszę poszukać trochę dłuższe albo te przedłużyć .
widar123 Opublikowano 18 Września 2017 Opublikowano 18 Września 2017 Widzę Radek, że masz dodatkową powierzchnię nośną w podwoziu
radziu45 Opublikowano 19 Września 2017 Autor Opublikowano 19 Września 2017 No i jeden amortyzator przedłużony , jeszcze druga strona . Jest też mały problem z kołami może ktoś ma jakieś fajne kółka 140 mm , te co mam mają 155 mm , trochę za dyrze i bardzo twarde . Szukałem w paru sklepach tylko w MODELMAX są 140 mm ale też takie twarde jak mam , opisane są jako pełna guma .
stema Opublikowano 19 Września 2017 Opublikowano 19 Września 2017 ??? http://riku.pl/towar/p/id/1191/kontekst/4301/
mecenas Opublikowano 19 Września 2017 Opublikowano 19 Września 2017 Radziu, tu masz pompowane https://www.lindinger.at/en/airplanes/accessories/landing-gear/dubro-wheels-140mm-2-pcs.-with-air-valve albo pełne https://www.lindinger.at/en/airplanes/accessories/landing-gear/fema-wheel-140mm-1stk. https://www.lindinger.at/en/airplanes/accessories/landing-gear/mbl-wheel-profi-with-aluminum-rims-140mm A czy skok tego amorka nie jest zbyt długi? tak mi się wydaje. Raczej nie podejrzewam Cię o to byś nie sprawdził, bo inaczej "brzuszek" kadłuba będzie podrapany .
radziu45 Opublikowano 19 Września 2017 Autor Opublikowano 19 Września 2017 Dzięki za linki do sklepów . Wojciechu a kupowałeś coś z tej strony ? Co do amortyzatorów to jest ciężko dobrać coś żeby pasowało na długość i odpowiedni skok , ale zawsze można dotoczyć ogranicznik . Może coś z meblowych by się dobrało ale są to tanie chińskie wyroby napełnione powietrzem i z nimi jest problem taki że jak będzie upał to robią się twarde a przy niskich temperaturach miękkie , a te co mam są produkowane w Polsce w Krośnie i napełnione są jakimś gazem prawdopodobnie Argon lub coś w tym stylu , na pewno nie powietrzem . Jeszcze będzie na nich oprofilowanie to zrobię ogranicznik .
mecenas Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 Wojciechu a kupowałeś coś z tej strony ? Kiedyś, dość dawno temu, ale sklep jest godny polecenia.
Bacacyl Opublikowano 20 Września 2017 Opublikowano 20 Września 2017 Co do amortyzatorów to jest ciężko dobrać coś żeby pasowało na długość i odpowiedni skok , A może z tej strony coś się nada : www.sodemann-sprezyny.pl
radziu45 Opublikowano 20 Września 2017 Autor Opublikowano 20 Września 2017 A może z tej strony coś się nada : www.sodemann-sprezyny.pl Przeglądałem tom stronkę może coś by się wybrało tylko ceny trochę wysokie 70-parę złoty za sztukę ja dałem za swoje 35 zł za sztukę .
radziu45 Opublikowano 20 Września 2017 Autor Opublikowano 20 Września 2017 Witam . Dalszy ciąg prac przy podwoziu , oba amortyzatory zamontowane zostało tylne golenie zrobić .
Tomek Opublikowano 21 Września 2017 Opublikowano 21 Września 2017 Niezły kawał maszyny Radziu. Zaczyna się prezentować !
Rekomendowane odpowiedzi