radziu45 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Może to jest złudzenie optyczne, ale mam wrażenie, że skrzydło ma ujemny,, wznios” ? Na pewno złudzenie , wznios ma 1,5 stopnia . Popatrz na fotki prawdziwych to tak ma być . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 No to super. Zdjecia potrafią robić figle gratuluję postępów w budowie modelu!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 No to super. Zdjecia potrafią robić figle gratuluję postępów w budowie modelu!!! Dzięki . Jak dobrze pójdzie to jeszcze z 2 tygodnie i może konstrukcja będzie gotowa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Idziesz jak burza! Piękna konstrukcja! Na pokrycie najlepiej transparent co by pokazać nieco więcej niż kształt! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 3 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Piękna praca podziwiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 3 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Witam Kolejne małe postępy w pracach . Teraz już zaczęło się ręczne dorabianie elementów no i to spowolniło trochę prace . Jeszcze trzeba zrobić jakiś sprytny mechanizm regulacji statecznika . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 5 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Witam . Kolejne postępy w budowie . Tylko wynikną mały problem , brakło szpilek muszę poczekać aż klej wyschnie żeby dalej kleić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 9 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Witam . Kolejne postępy w pracach . Coraz bliżej końca i zacznie się temat podwozia osłona , mocowanie silnika , to już tak szybko nie pójdzie jak składanie z gotowych elementów . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 17 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Kolejne postępy w budowie mojej RWD-y . Wczoraj kolega wyfrezował mi parę elementów do podwozia , no i je zamontowałem tylko amortyzatorki trochę krótkie muszę poszukać trochę dłuższe albo te przedłużyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
widar123 Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Widzę Radek, że masz dodatkową powierzchnię nośną w podwoziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Taka klasyczna. Z akrobata... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 19 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 No i jeden amortyzator przedłużony , jeszcze druga strona . Jest też mały problem z kołami może ktoś ma jakieś fajne kółka 140 mm , te co mam mają 155 mm , trochę za dyrze i bardzo twarde . Szukałem w paru sklepach tylko w MODELMAX są 140 mm ale też takie twarde jak mam , opisane są jako pełna guma . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 ??? http://riku.pl/towar/p/id/1191/kontekst/4301/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Radziu, tu masz pompowane https://www.lindinger.at/en/airplanes/accessories/landing-gear/dubro-wheels-140mm-2-pcs.-with-air-valve albo pełne https://www.lindinger.at/en/airplanes/accessories/landing-gear/fema-wheel-140mm-1stk. https://www.lindinger.at/en/airplanes/accessories/landing-gear/mbl-wheel-profi-with-aluminum-rims-140mm A czy skok tego amorka nie jest zbyt długi? tak mi się wydaje. Raczej nie podejrzewam Cię o to byś nie sprawdził, bo inaczej "brzuszek" kadłuba będzie podrapany . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 19 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Dzięki za linki do sklepów . Wojciechu a kupowałeś coś z tej strony ? Co do amortyzatorów to jest ciężko dobrać coś żeby pasowało na długość i odpowiedni skok , ale zawsze można dotoczyć ogranicznik . Może coś z meblowych by się dobrało ale są to tanie chińskie wyroby napełnione powietrzem i z nimi jest problem taki że jak będzie upał to robią się twarde a przy niskich temperaturach miękkie , a te co mam są produkowane w Polsce w Krośnie i napełnione są jakimś gazem prawdopodobnie Argon lub coś w tym stylu , na pewno nie powietrzem . Jeszcze będzie na nich oprofilowanie to zrobię ogranicznik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Wojciechu a kupowałeś coś z tej strony ? Kiedyś, dość dawno temu, ale sklep jest godny polecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bacacyl Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Co do amortyzatorów to jest ciężko dobrać coś żeby pasowało na długość i odpowiedni skok , A może z tej strony coś się nada : www.sodemann-sprezyny.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 A może z tej strony coś się nada : www.sodemann-sprezyny.pl Przeglądałem tom stronkę może coś by się wybrało tylko ceny trochę wysokie 70-parę złoty za sztukę ja dałem za swoje 35 zł za sztukę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Witam . Dalszy ciąg prac przy podwoziu , oba amortyzatory zamontowane zostało tylne golenie zrobić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Niezły kawał maszyny Radziu. Zaczyna się prezentować ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi