radziu45 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2018 Witam po przerwie . Zacząłem oklejać model . 1
PilotM Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Piękne!!! z czego robiłeś imitacje szwów.
radziu45 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2018 Szwy z czego , to jest gruba nić taka skręcana wygląda jak cienka linka stalowa pociągnąłem ją nitrocelonem aby dało się ciąść , tylko może trochę za gruba , teraz ma 0,5 mm
radziu45 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2018 Na sterze wysokości zrobiłem imitacje szwów cienką krawiecką nicią i wygląda to dużo lepiej .
motfil Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Radek gdzie zdobyłeś taśmę ząbkowaną .
radziu45 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2018 To jest cięte na laserze z Koveralu .
radziu45 Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 Super efekt i wykonanie Marku Dzięki ,jakoś się staram aby było super Paskologia i szwy ciąg dalszy . Statecznik poziomy i ster kierunku gotowy do malowania . 1
radziu45 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 Jeden bok kadłuba oklejony paskami . Zastanawiam się tylko czy dawać te paski na listwy na górnej części kadłuba .
motfil Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Na kadłubie paski przeważnie były tylko na czterech głównych podłużnicach i nie było też szycia .
pacek Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Na kadłubie paski przeważnie były tylko na czterech głównych podłużnicach i nie było też szycia . jakoś tak dziwnie z tym przeszyciem na kadłubie wygląda. Też mi się wydaje, że na kadłubie tkanina nie była przeszywana do podłużnic a jedynie tylko wzmacniana przed przetarciami
radziu45 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 Na kadłubie paski przeważnie były tylko na czterech głównych podłużnicach i nie było też szycia . jakoś tak dziwnie z tym przeszyciem na kadłubie wygląda. Też mi się wydaje, że na kadłubie tkanina nie była przeszywana do podłużnic a jedynie tylko wzmacniana przed przetarciami Macie racje . Przejrzałem wiele zdjęć które mam do RWD 13 i tak jest . Szycia tylko na głównych podłużnicach ale wiele pasków bez szycia jest na przykład w drzwiach , one są po to aby zapobiedz przetarciu .
andrzej nowicki Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Śliczny model super wykonanie podziwiam.
CichyBart Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Andrzej: prześlij w nowym temacie może fotki z budowy swojego. Podziwiam ludzi, którzy z taką pasją oddają swój czas tworząc modele. Dla mnie to coś niedostępnego, choćby ze względu na brak cierpliwości... Śledzę wątek i czekam na kolejne efekty!
radziu45 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 Andrzej: prześlij w nowym temacie może fotki z budowy swojego. Podziwiam ludzi, którzy z taką pasją oddają swój czas tworząc modele. Dla mnie to coś niedostępnego, choćby ze względu na brak cierpliwości... Śledzę wątek i czekam na kolejne efekty! Bartek jeśli chdzi o cierpliwość to jak byś mnie poznał to byś nie powiedział że mam taką jak widać na tej relacji . Nie raz robie coś dwa a nawet trzy razy , a w pracy czasem puszczają mi nerwy jak coś nie idzie tak a przy modelach jest inaczej , to tak samo jest w trakcie latania wyłączam się i zaczynam inaczej myśleć .
CichyBart Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Latanie faktycznie resetuje, lecz tworzenie modelu od podstaw, to sztuka, do której trzeba duuużo cierpliwości. Widziałem na żywo RWD 5 kilka dni temu, co prawda tylko kadłub, lecz robi wrażenie (Andrzej, mowa o Tobie). Trzymam kciuki.
Iras 11 Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Dokladnie Radek tak jak mowisz ja jestem cholerykiem i bardzo czesto wybucham a przy modelach to tak jak by dziecka nie bylo . Cierpliwosc to nie tlumaczenie to "lek przed budowa "
radziu45 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 Dokladnie Radek tak jak mowisz ja jestem cholerykiem i bardzo czesto wybucham a przy modelach to tak jak by dziecka nie bylo . Cierpliwosc to nie tlumaczenie to "lek przed budowa " Irek i tak właśnie jest . Bartek trzeba spróbować , nie musisz zaraz sam rysować plany , spróbuj jakiś prosty model z gotowych planów albo taki jak już ktoś ma jakiś kolega będziesz miał możliwość podpatrzeć jak co zrobić , nie spróbujesz nie przekonasz się .
radziu45 Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Opublikowano 11 Lutego 2018 Kadłub i usterzenie oklejone gotowe do malowania , teraz robiłem lotki które dopiero teraz posklejałem i końcówki skrzydeł .
radziu45 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Opublikowano 18 Lutego 2018 Jedno skrzydło oklejone , zostało jeszcze trochę pasków , może uda się dziś zrobić .
Rekomendowane odpowiedzi