radziu45 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2018 Witam po przerwie . Zacząłem oklejać model . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Piękne!!! z czego robiłeś imitacje szwów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Szwy z czego , to jest gruba nić taka skręcana wygląda jak cienka linka stalowa pociągnąłem ją nitrocelonem aby dało się ciąść , tylko może trochę za gruba , teraz ma 0,5 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Na sterze wysokości zrobiłem imitacje szwów cienką krawiecką nicią i wygląda to dużo lepiej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Radek gdzie zdobyłeś taśmę ząbkowaną . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 To jest cięte na laserze z Koveralu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Super efekt i wykonanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Super efekt i wykonanie Marku Dzięki ,jakoś się staram aby było super Paskologia i szwy ciąg dalszy . Statecznik poziomy i ster kierunku gotowy do malowania . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Jeden bok kadłuba oklejony paskami . Zastanawiam się tylko czy dawać te paski na listwy na górnej części kadłuba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motfil Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Na kadłubie paski przeważnie były tylko na czterech głównych podłużnicach i nie było też szycia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Na kadłubie paski przeważnie były tylko na czterech głównych podłużnicach i nie było też szycia . jakoś tak dziwnie z tym przeszyciem na kadłubie wygląda. Też mi się wydaje, że na kadłubie tkanina nie była przeszywana do podłużnic a jedynie tylko wzmacniana przed przetarciami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Na kadłubie paski przeważnie były tylko na czterech głównych podłużnicach i nie było też szycia . jakoś tak dziwnie z tym przeszyciem na kadłubie wygląda. Też mi się wydaje, że na kadłubie tkanina nie była przeszywana do podłużnic a jedynie tylko wzmacniana przed przetarciami Macie racje . Przejrzałem wiele zdjęć które mam do RWD 13 i tak jest . Szycia tylko na głównych podłużnicach ale wiele pasków bez szycia jest na przykład w drzwiach , one są po to aby zapobiedz przetarciu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej nowicki Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Śliczny model super wykonanie podziwiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Andrzej: prześlij w nowym temacie może fotki z budowy swojego. Podziwiam ludzi, którzy z taką pasją oddają swój czas tworząc modele. Dla mnie to coś niedostępnego, choćby ze względu na brak cierpliwości... Śledzę wątek i czekam na kolejne efekty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Andrzej: prześlij w nowym temacie może fotki z budowy swojego. Podziwiam ludzi, którzy z taką pasją oddają swój czas tworząc modele. Dla mnie to coś niedostępnego, choćby ze względu na brak cierpliwości... Śledzę wątek i czekam na kolejne efekty! Bartek jeśli chdzi o cierpliwość to jak byś mnie poznał to byś nie powiedział że mam taką jak widać na tej relacji . Nie raz robie coś dwa a nawet trzy razy , a w pracy czasem puszczają mi nerwy jak coś nie idzie tak a przy modelach jest inaczej , to tak samo jest w trakcie latania wyłączam się i zaczynam inaczej myśleć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Latanie faktycznie resetuje, lecz tworzenie modelu od podstaw, to sztuka, do której trzeba duuużo cierpliwości. Widziałem na żywo RWD 5 kilka dni temu, co prawda tylko kadłub, lecz robi wrażenie (Andrzej, mowa o Tobie). Trzymam kciuki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 4 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Dokladnie Radek tak jak mowisz ja jestem cholerykiem i bardzo czesto wybucham a przy modelach to tak jak by dziecka nie bylo . Cierpliwosc to nie tlumaczenie to "lek przed budowa " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Dokladnie Radek tak jak mowisz ja jestem cholerykiem i bardzo czesto wybucham a przy modelach to tak jak by dziecka nie bylo . Cierpliwosc to nie tlumaczenie to "lek przed budowa " Irek i tak właśnie jest . Bartek trzeba spróbować , nie musisz zaraz sam rysować plany , spróbuj jakiś prosty model z gotowych planów albo taki jak już ktoś ma jakiś kolega będziesz miał możliwość podpatrzeć jak co zrobić , nie spróbujesz nie przekonasz się . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Kadłub i usterzenie oklejone gotowe do malowania , teraz robiłem lotki które dopiero teraz posklejałem i końcówki skrzydeł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziu45 Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 Jedno skrzydło oklejone , zostało jeszcze trochę pasków , może uda się dziś zrobić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi