Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Moje pytanie dotyczy zasilania nadajnika.Czy można zasilić jednym pakietem regulator i nadajnik? Mój pomysł jest następujący : zarobić rozgalęznik -jedna końcówka do rygle druga do nadajnika. Pozdrawiam

Opublikowano

Zasilić z jednego pakietu regulator i nadajnik  :huh:

Nie wiem czym latasz ale zaczynam się bać  :o

Jeżeli jednak chciałbyś zasilić z jednego pakietu regulator i odbiornik, to poniżej masz propozycję i nie zapomnij, że odbiornik przeważnie przyjmuje 5V więc przydałby się jakiś BEC 

post-880-0-06248400-1502824997_thumb.jpg

post-880-0-59499000-1502825011_thumb.jpg

Opublikowano

Tak, można ale...Nie zawsze ale często koledzy mieli zakłócenia w wizji FPV spowodowane zakłóceniami od pracującego silnika. dlatego lepiej mieć oddzielne zasilanie. Na początku miałem z jednego pakietu bez zakłóceń ale potem dodałem oddzielny pakiet. Tak więc na początek możesz spróbować z jednego ale pewnie i tak zechcesz dodać drugi.

Opublikowano

Kolega chyba mnie nie zrozumiał. Chodzi mi o nadajnik fpv.

No popatrz Krzysiu, nie jestem jasnowidzem, a szklana kula zbiła mi się przy przeprowadzce.

Ludzie piszcie dokładnie o co chodzi, bo gra w domysły i pół słówka, to potem wychodzi zamiast picia w Szczawnicy, szczanie w piwnicy.

Opublikowano

Witam

Wydawało mi się, że skoro piszę w dziale fpv to chodzi o nadajnik fpv.... Ale nie ma się o co obrażać. ... pozdrawiam

Opublikowano

Witam

Moje pytanie dotyczy zasilania nadajnika.Czy można zasilić jednym pakietem regulator i nadajnik? Mój pomysł jest następujący : zarobić rozgalęznik -jedna końcówka do rygle druga do nadajnika. Pozdrawiam

Można, ja tak robię. Jako że używam pakietów 4S (i więcej), to daję dobrej jakości zasilacz stabilizowany 12V, i jest w porządku. Z 3S może być bez zasilacza, ale tu większa możliwość zakłóceń.

Opublikowano

Witam

Wydawało mi się, że skoro piszę w dziale fpv to chodzi o nadajnik fpv.... Ale nie ma się o co obrażać. ... pozdrawiam

Krzysiu ale nikt się tutaj na nikogo nie obraża. Jest OK i koniec tematu, znaczy się tego kto czego się domyśla ;)

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej od razu zrobić oddzielne zasilanie do nadajnika video, niż potem się bawić w walkę z odkłócaniem, filtrowaniem, ekranowaniem itp. Do zasilania wystarczy pakiet 500mAh, dużo to nie waży, a unika się ew. kłopotów. Mam tak zrobione dwa modele i żadnych problemów z zakłóceniami od silnika. Natomiast w małej 250 z racji konieczności zrobiłem na jednym pakiecie i musiałem zastosować filtr. Polecam oddzielne zasilanie.

Opublikowano

Moim zdaniem lepiej od razu zrobić oddzielne zasilanie do nadajnika video, niż potem się bawić w walkę z odkłócaniem, filtrowaniem, ekranowaniem 

A ja uważam, że lepiej zasilać wszystko z jednego pakietu. Łatwiej kontrolować jego napięcie, trudniej dopuścić do nadmiernego rozładowania, albo zapomnieć go naładować. Z zakłóceniami od silnika nie miałem nigdy problemów, jeśli już to od nadajnika telemetrii i ogólnie linku rc. Ekranować to i tak warto.

Opublikowano

Owszem upierdliwe jest ładowanie dodatkowych pakietów. Z kontrolą napięcia to żaden problem jak jest na OSD, ja akurat nie przejmuję się napięciem video bo 500 mAh wystarcza mi na ponad dwa loty, a zmieniam za każdym razem parę pakietów: wideo z pakietem napędowym, więc mam z tym spokój. Teoretycznie - na siłę - można się doszukać jakichś tam jeszcze korzyści z oddzielnego zasilania toru wideo w razie awaryjki i szukania modelu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.