daras Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Dziękuję za podpowiedzi, dziś nie miałem czasu, ale jutro sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 3 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Dziś odwiedziłem lotnisko w Ligowcu, koledzy bardzo pomogli, jeszcze trzeba tylko dopracować cięgno gazu aby nie haczyło i samolocik można ulotnić. Zatem dziękuję wszystkim którzy starali mi się pomóc tutaj na forum jak również kolegom z lotniska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Wypadaloby napisac co bylo nie tak i co zostalo zrobione. Obecnie ktos w przyszlosci natknie sie na ten watek z silnikiem Super Tigre i bedzie walkowanie tematu od nowa. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Darek, no właśnie.......nie dowiemy się. Niby mały problem bo doświadczeni koledzy pewnie ustawili w minutę, a jemu się samemu nie chciało. No i po jaki.............. było się angażować i rozpisywać. Tacy koledzy zniechęcają innych do pomocy. Czuję się olany i zniechęcony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 A może nie ma go w domu bo pojechał nad morze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 15 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Przepraszam, ale tak jak maxiiii napisał wyjechałem i nie miałem dostępu do internetu. Silnik ustawiony jak należy, generalnie było wszystko rozregulowane do tego cięgno gazu ocierało i haczyło o korpus silnika, dlatego nie dało się ustawić wolnych obrotów. Trochę męczarni było zanim koledzy doszli że to wina cięgna, ale jak pisałem wcześniej wszystko już jest ok, tylko z powodu mojej nieobecności jeszcze samolotu nie ulotniłem. Jeszcze raz przepraszam że kazałem tak długo czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 15 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Łokiej. Przeprosiny przyjęte Lataj synek nisko i powoli, jak mówiła pewna mamusia. :-) Pozdrawiam Piotr P.S. Najwięcej satysfakcji mam wtedy, kiedy sam dojdę do rozwiązania problemu..............polecam. To lepsze niż ......... no ten, wiesz... Hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Kolejny problem. W zeszłym roku wszystko było super, co prawda nie ulotniłem tego samolotu, ale silnik pracował jak należy. Dziś chciałem go odpalić a tu kucha. Silnik nie daje się odpalić. Uprzedzając pytanie, to świece żarową wykręciłem i sprawdziłem czy się rozgrzewa, wszystko ze świecą jest ok w ułamku sekundy żarnik jest czerwony. Macie może jakieś rady co jeszcze sprawdzić? Dodam tylko że paliwo dochodzi, przelewa się nawet już przez tłumik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Jak przelewa się przez tłumik tzn ze się zalewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Też tak wnioskuję, tylko nie wiem dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Dokręć trochę igłę i spróbuj. To takie abecadło. Ja mojego super tigre zawsze musiałem trochę rozruszać rozrusznikiem po dłuższym postoju. Potem już palił od pierwszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 8 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Dokręć do oporu, potem odkręć ok 2-3 obroty i odpalaj. silnik nie może być zalany. sprawdź czy ramię otwierające gardziel gaźnika jest prawidłowo zamocowane, czy nie przesuwa a się na baryłce. Mi się raz tak zdarzyło. P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Ok jutro wszystko sprawdzę raz jeszcze. Napiszę o efektach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 NIestety silnika nie udało mi się odpalić. Mam za to pytanie odnośnie paliwa, wiem że jest to mieszanka metanolu, eteru i oleju rycynowego. Czy taka mieszanka może się zepsuć? Mam to paliwo od końca lata, więc może już jest do niczego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 9 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2018 Skład to 80% alkohol i 20% oleju. O eterze nie słyszałem aby był dodawany do paliwa do silników zarowych. W związku z tym jak paliwo stałoby długo nie zamknięte to alkohol odparuje. W przeciwnym wypadku tam nie ma co się popsuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 10 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Może coś pokęciłęm z tym paliwem bo nie bardzo się znam, kupiłem gotowe paliwo w sklepie modelarskim. Dziś udało mi się go raz odpalić, pochodził chwilkę i zgasł, teraz znów nie mogę go uruchomić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 10 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2018 Kup jakieś sprawdzone. Ja używam Contest 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Po wyczyszczeniu przedmuchaniu cylindra i gaźnika silnik odpalił. Chodził dość długo i zauważyłem że z tłumika wydostaje się taka brzydka maż, co to może być i co zrobić, aby to coś nie wypływało z tłumika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi