krewetki Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 https://hobbyking.com/en_us/h-king-blue-tang-rcplane-epp-kit.html https://hobbyking.com/en_us/h-king-clownfish-epp-rcplane-kit.html Tu jest filmik: Ostatnio trafiłem na dwie takie ciekawe konstrukcje. O ile dobrze zrozumiałem, w zestawie brakuje całej elektroniki, tak? (moj ang. jest nienajlepszy Ile by do tego kosztował kompletna elektronika tak żeby móc latać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krewetki Opublikowano 19 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 ############################################ Złożyłem taki zestaw elektroniki do takiej rybki. Ale nie mam doświadczenia. Może da się coś lepiej/taniej i żeby fajnie działało złożyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Z tego co widzę wybrałeś regulator do silników szczotkowych. Więc należy wybrać jakiś regulator do silnika bezszczotkowego. Pytanie do czego chciałbyś go wykorzystać? W opisie są podane przykładowe elementy dla wersji na powietrze i do latania w pomieszczeniu. Sądząc po wyborze elementów - raczej na dwór. Na tym wyposażeniu wydaję mi się, że będzie dość szybki. Ja poszedł bym w wolniejszy silnik (mniejsze kv) i większe śmigło, ewentualnie ciut mniejszy pakiet dla zbicia wagi i spokojniejszego latania. Jednak według opisu wszystko raczej będzie dobre, po za regulatorem - musi być bezszczotkowy. Zamiast tych serw wziąłbym takie z banggood - 4 X TowerPro SG90 - zawsze to jakieś 18 złotych w kieszeni, a praktycznie to to samo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Pakiet proponuję Zippy Compact 2200 3S 25C. Zauważalnie lżejszy, trwalszy, a cenowo porównywalny. Jak już wcześniej Czarek pisał ten silnik to do szybkiego latania. Model raczej ma inne przeznaczenie i bardziej chyba bym szukał czegoś o zdecydowanie niższym kV. Chyba, że rzeczywiście chcesz ten model do szybkiego latania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Taka rybka najfajniej lata jak jest lekka. Pakiet 22003S to gruba przesada moim zdaniem. Pakiet 3S1300mAh, silniczek emax cf2812, smigło 7 cali, zwykłe serwa 9g wystarczą. PS. Sam byś sobie wyciął taką rybkę i pomalował bez problemu. https://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?2944978-H-King-Glue-N-Go-Clownfish-and-Blue-Tang-EPP-850mm-Kits 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krewetki Opublikowano 19 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 WSZYSCY macie rację. Dzięki. Rybki mają być powolne i swobodnie pływać w powietrzu. Więc tak myślę że silnik ma być powolny, śmigło duże, pakiet lekki czyli mały. Na dobrą sprawę, rzeczywiście chyba można sobie coś takiego zrobić samemu. Tylko jaki materiał wybrać? Gdzie można kupić go w Krakowie? Tak można by dobrze zaoszczędzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 W budowlanym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 W budowlanym. Na stoisku z panelami:) Albo wersja droższa z EPP. Szukaj wtedy płyty EPP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 No te rybki to by z EPP wartało zrobić, inaczej se długo nie pożyją... EPP (depron modelarski tyż) do kupienia w Modelarni na Grzegórzeckiej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi