stema Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 ... Nikt ze mną się nie kontaktuje ponieważ jestem jeszcze dość anonimowy w środowisku zawodniczym Jedynie tutaj na forum coś tam paplam i to wszystko. ... Zapewniam, że Konrad jest świetnym organizatorem. Ja to wiem z praktyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Z Wilczych Lasków ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 16 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 25 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Coby przypomnieć, że szykowana jest fajna impreza napiszę, że wczoraj odbyło się pierwsze spotkanie organizacyjne osób odpowiedzialnych za organizację imprezy w Jaworze. Ustalono, że przymierzane są wstępnie trzy terminy imprezy. Pierwszy podstawowy to 28-29.04.2018 - jest to weekend przed długim weekendem majowym. Drugi rezerwowy termin to tydzień wcześniej czyli 21-22.04.2018 i drugi rezerwowy termin to weekend po długim weekendzie majowym czyli 5-6.05.2018. Tyle, że ten ostatni termin prawdopodobnie będzie kolidował z zawodami Eurotour WilgaCap 2018 we Lwowie. Ale poczekajmy do końca lutego 2018 kiedy powinien się pojawić kalendarz Eurotour. Ustalono, że wszyscy zainteresowani będą mieszkać w jednym hotelu-pałacu około 5-7km od lotniska. Ceny noclegu będą preferencyjne (załatwiamy obecnie tą sprawę). Co do samej imprezy to oprawa będzie taka jak na najlepszych zawodach EuroTour w F5J (sorry ale nie wiem jak wyglądają zawody F3K). Na tą chwilę poszukiwany jest sędzia do F5J, który chciałby pomóc nam posędziować. Jak się nie znajdzie to wybierzemy z pośród siebie jedną osobę kumatą i zrobimy ją sędzią głównym do F5J. PS. Podane terminy są terminami bardzo wstępnymi i mogą ulec zmianie. Dobrze byłoby aby się zainteresowani tą imprezę wypowiedzieli czy terminy są OK. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Dla mnie super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1980 Opublikowano 25 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 podstawowy termin imprezy koliduje mi , sledze temat bo nie ukrywam ze bardzo chętnie się pojawię ,ale przecież dla jednej osoby nie będzie zmiany terminu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papuga Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Drugi rezerwowy termin to tydzień wcześniej czyli 21-22.04.2018 i drugi rezerwowy termin to weekend po długim weekendzie majowym czyli 5-6.05.2018. Tyle, że ten ostatni termin prawdopodobnie będzie kolidował z zawodami Eurotour WilgaCap 2018 we Lwowie. Ale poczekajmy do końca lutego 2018 kiedy powinien się pojawić kalendarz Eurotour. Na pewno będzie kolidował z Lwowem. Wilga zawsze odbywa się w weekend poprzedzający Święto Zwycięstwa. Jeżeli ma byś to impreza pokazowa to obecność zawodników jeżdżących na zawody międzynarodowe jest rzeczą drugorzędną. A tak z drugiej strony, oni nie jeżdżą na wszystkie zawody Eurotouru i Interturu czy Pucharu Świata więc może akurat będą mieć wolny weekend. Z wyborem terminu to raczej należy poczekać ze względu na brak kalendarza AP. Mamy tutaj trzy dyscypliny a jeszcze nie znamy terminów Mistrzostw Polski i Pucharów Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Wojtek masz absolutnie rację. Terminy podałem tylko orientacyjnie i jak już pisałem mogą ulec zmianie. W dwóch ostatnich latach pogoda w weekend majowy była marna a to też i od niej mocno zależy. Tak jak piszesz będziemy czekać z podaniem ostatecznego terminu na ukazanie się kalendarza zarówno AP jak i ET Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 26 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Będę się starał pojawić prawie niezależnie od terminu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 No Paweł nawet nie myśl o nieprzyjechaniu i spróbuj nie zabrać ze sobą Plusa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Oczywiście !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 28 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Po dzisiejszych wstępnych rozmowach muszę donieść, że prawdopodobnie będziemy gościć na naszej imprezie zawodników z zagranicy. Wstępnie zadeklarowali chęć przyjechania zawodnicy zarówno od F5J jak i z F3K. Z rewizytą być może przyjadą, jeśli nie będzie nasz termin kolidował z BO i ET, zawodnicy z Kulmbach oraz okolic. Oczywiście wszystko za sprawą Piotra z Monachium. Piotr również zadeklarował rozpropagowanie naszej imprezy w swoim klubie i okolicznych. To jest oczywiście na tą chwilę jedynie wstępna deklaracja, ale jestem bardzo miło zaskoczony, że rozważają chęć przyjazdu. Ze swej strony zacznę lobbować u naszych zachodnich sąsiadów po ukazaniu się kalendarza AP, BO i ET. Wówczas napiszemy biuletyn ze wszystkimi szczegółami i puścimy w eter. Jeśli uda mi się jeszcze dotrzeć do jakiegoś klubu z Czech i tam rozpropagować nasz event to okaże się, że szykuje się całkiem całkiem fajna impreza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinemax Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Tylko żeby organizatorzy zdołali ten bezmiar szczęścia ogarnąć... Bo duże zawody międzynarodowe w 3 kategoriach jednocześnie (a F3-Res gdzie ?!?) to nie będzie mała impreza. Osobiście lubię kameralne imprezy, ale oczywiście i tak postaram się przyjechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 30 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Paweł myślę, że jak już to tylko w dwóch konkurencjach będziemy się bawić bo F3B jakoś nie jest aktywne. Może na wiosnę się obudzą. Nie mniej dwie konkurencje będą na pewno F5J i F3K, a czy to szykuje się duża impreza to się okaże. Ręki nie dam sobie obciąć, ale jak na F5J przyjedzie z naszego kraju z 10 chętnych to będzie dobrze. Było by śmiesznie jakby zawodnicy z zagranicy stawili się liczniej niż nasi modelarze. Może F3K będzie bardziej liczną grupą. A impreza na 20 czy na 100 osób, to co to za różnica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 30 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 No Konrad to poszalałeś z tymi liczbami Rozegranie jednodniowych zawodów z fly-offami na 100 zawodników to wyzwanie czasowe. Daj nam tylko takie problemy do rozwiązania. Oczywiście żartuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 30 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 E no jak jechać taki kawał przez Polskę to już na dwa (2) dni a nie na jeden . Impreza przewidziana będzie od piątku popołudnia - ewentualne treningi i zapoznanie się z lotniskiem, a latanie to cała sobota i połowa niedzieli. Będzie już nowy czas więc do tej 18.00 da się w sobotę spokojnie polatać. A pozostałe loty w niedzielę z rana tak aby wszyscy mogli w okolicach południa wyjechać do domów. Ale o tym jeszcze będzie czas podyskutować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Nie śledziłem tematu, więc może już ktoś to napisał, ale może by zrobić "grupy" wg umiejętności Jak tylko będę mieć możliwość i to przyjadę (prawdopodobnie z soliusem, ew. phoenix 2000 lub coś w tym stylu), żeby spędzić miło czas Nie chciałbym przeszkadzać zaawansowanym, ale też nie chcę rezygnować z latania w grupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 31 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Bartek moim zdaniem nie ma sensu na takie podziały chyba, że Twoja sorry za to, ambicja jest tak wielka, że nie przeżyjesz jak w kolejce będziesz ostatni. Mamy się fajnie bawić a wyniki mają tylko pokazać ile komu brakuje właśnie do tych najlepszych do Wojtka i Tomka, jeśli zechcą wpaść. Poza tym tak po prawdzie Tomek i Wojtek musieli by wówczas startować tylko ze sobą bo cała reszta to przy nich cieniasy. Solius to fajny model którym przy dobrych warunkach można spokojnie powalczyć z tymi najlepszymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Oj będę walczyć ostro o "największy czas"... do najlepszego A ostatnie miejsce już sobie rezerwuję! I proszę mi go nie podkradać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Odświeżę trochę wątek ponieważ minęło już sporo czasu a 28 kwietnia zbliża się dość szybko. Pewnie większość zainteresowanych śledzi wątek F5J ale dla tych od F3K chcę przypomnieć że jest impreza wspólna dla obu kategorii czyli F5J jak i F3K we Wrocławiu. Niestety nie w Jaworze ponieważ z przyczyn formalnych nie da się tam zrobić imprezy. Impreza jest w Wrocławiu na lotnisku Aeroklubu Wrocławskiego w Szymanowie. W imprezie może brać udział każdy (bez licencji FAI, ale z ubezpieczeniem OC) zainteresowany, który dysponuje sprzętem umożliwiającym latanie w tych kategoriach. Jak w F3K to raczej powinny być to modele do tej konkurencji to w F5J wszystko co potrafi wystartować z silnikiem i utrzymać się w powietrzu się nada Zapisywać się można na stronie f5j.pl w opcji Puchar Polski. W polu Team trzeba wpisać OPEN F3K/F5J Tu jest program imprezy. PROGRAM ZAWODÓW Sobota: 28 Kwiecień ZAWODY OPEN F5J i F3K 09.30- 9.45 ROZPOCZĘCIE TRENINGÓW F5J/F3K 09.45-14.45 POKAZY TECHNIK LATANIA ORAZ LOTY KONKURSOWE F5J/F3K 14.45-15.30 PRZERWA OBIADOWA 15.30-18.30 LOTY KONKURSOWE F5J/F3K 19.00 PLANOWANE ZAKOŃCZENIE PIERRWSZEGO DNIA Niedziela: 29 Kwiecień PUCHAR POLSKI F5J 09.00- 9.45 REJESTRACJA ZAWODNIKÓW DO PUCHARU POLSKI F5J 09.45-14.45 LOTY KONKURSOWE 14.45-15.30 PRZERWA OBIADOWA 15.30-16.30 LOTY KONKURSOWE W TYM FINAŁY 17.30 OGŁOSZENIE WYNIKÓW ORAZ ZAKOŃCZENIE ZAWODÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi