Skocz do zawartości

Wymiana przycisku accucell 6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Posiadam ww ładowarkę już dobre kilka lat, ale zaczyna niedomagać przycisk. Posiadam jakąś podstawową wiedzę w lutowaniu ale nie wiem, gdzie można dostać taki przycisk. Czy ktoś przerabiał temat i może pomóc? Niestety szukałem, ale nie znalazłem jakiegoś tematu, gdzie ktoś przerabiał ten temat.

Pozdrawiam,

Marek

Opublikowano

A reanimacja ipa nie wchodzi w grę?

Nie pamiętam już żebym musiał jakiś wymieniać albo reanimować kolejny raz po ipa.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie wiem jakie tam są przyciski, ale pewnie jest to jakiś Tact Switch - w elektronicznych sklepach znajdziesz takie w wielu rozmiarach, długościach i rodzajach wtyków. Bez problemu jakiś się dopasuje. W chinach też można kupić po 100szt. za 5zł ale to chyba bez sensu :). Chyba, że reanimacja pomoże.

Opublikowano

Jeżeli chodzi o przycisk to jeszcze działa ale trzeba go na prawdę mocno wciskać żeby zadziałał. Na razie jest to irytujące ale obawiam się, że po prostu "umrą". Czy możecie mi wyjaśnić jak i czym to można wyczyścić? Czy zamiast tego moze lepiej oddać to do fachowca?

Pozdrawiam,

Marek

Opublikowano

W ładowarce i6 miałem to samo, wyjąłem "popek" z obudowy, przeczyściłem blaszkę i śmiga jak nowy, niczego nie wlutowałem, jedynie co to na CA przykleiłem górna część przycisku z powrotem.

• Lubię to 1
Opublikowano

Ipa możesz wypłukać bez rozbierania przycisku. Po prostu bierzesz ipa w spray i tłoczysz go przez rurkę do środka switcha w pozycji wciśnięty, potem wyciśniety, potem klikamy, czynności powtarzamy parę razy. Potem suszenie sprężonym powietrzem albo czasem.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano

Na początek lepiej przemyj je jak radzą koledzy. Jeśli to nie pomoże to dostaniesz je w każdym sklepie elektronicznym lub

https://allegro.pl/uzytkownik/a_brod?string=switch&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-ele-1-3-1003

W zależności od ładowarki występują rożnej wysokości więc najlepiej rozebrać ładowarkę i zmierzyć.

Co do wymiany zwykłą lutownicą trzeba bardzo uważać, jest tam druk dwu-stronny i łatwo uszkodzić tuleje łączące obie strony.

Jak nie czujesz się pewnie zleć wymianę komuś z większą praktyką w lutowaniu.

A na razie lej płyn i klikaj powinny na jakiś czas doraźnie się przeczyścić

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.