Grzesiek Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Witam wszystkich i zapraszam do ogladania iak i komentowania budowy modelu Katany. Po dlugich namyslach i konsultacjach z kol.Slawkiem zdecydowalem sie na zrobienie tego wlasnie modelu. Model ma mi sluzyc do akrobacji jak i zabawy.Na poczatek wykonalem boczki kadluba z balsy 3mm i wzmocnilem sklejka 0.8mm pozdr Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 No i fajnie.Ciekawe jaka waga do lotu wyjdzie.Mam ten sam silnik więc może na następne lato coś by do niego dorobił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Podaj z jakich planów będzie model i jaka jest planowana rozpiętość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Plany dostalem na e-maila od Sławka tyle ze je przeskalowalem a rozpietosc bedzie 1000mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 14 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Zrobiłem katanę na 115cm rozpiętości i latała świetnie na pewno będziesz z niej zadowolony bo to pewnie z tych samych planow tez dostałem je od Sławka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 zapewne z tych samych a czy zadowolony bede niebawem sie okarze. Podejrzewam ze tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 15 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 plany tej katany znalazłem gdzieś w sieci i też ją sobie na razie tylko przeskalowałem. to chyba nawet ta: www.extremeaerotech.com/en/plans/general.php trzecia od dołu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 15 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Dzisiaj z powodu braku czasu wyciąłem tylko wregi.Musze je oszlifowac jeszcze i wkleić miedzy boczki kadluba ,jak to uczynie zamieszcze fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 21 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Witam! A oto efekt pracy.Szkoda ze to tak monotonnie idzie ale dysponyje napietym planem dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 21 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 kadlub oszlifowany,a waga to narazie 125G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Brrrr,, formowanie grabów i ich wklejanie to jest to czego nienawidzę w modelach.Widzę że masz już to za sobą.Na fotce widać że słupki z balsy nie mają usztywnienia od środka, o ile nie występuje tam wręga to wklej tam listwy sosnowe np 3x5mm węższą stroną do boczku.Powinno to dość dobrze usztywnić te słupki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Sławek ma ogromną rację. Gdyby włókna były ułożone w słupkach odwrotnie to można by było to zostawić, ale tak to nie ma żadnej wytrzymałości. Z przyjemnością śledzę budowę katany, mając duży model przydałby się jakiś maluszek elektryczny, z którym nie byłoby aż takiego problemu z transportem. Taki żeby wyjść za dom i polatać. Kto wie może po skończeniu swojej katany zrobię jej mniejszą siostrzyczkę?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Jak będzie zapotrzebowanie na małą X-lite to przerobię plany na taką powiedzmy 110cm i może zamówi sie parę sztuk.Co prawda mam Artexową ale chciałbym mieć jakąś elektryczną lub spalinową którą uciągnie mój ASP FS30. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Slawek a jakie by były koszty takiej katanki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Kiedyś się dowiadywałem to wychodziło około 100zł za wycięcie wszystkiego do takiej o rozp. 1100 mm.Teraz nie wiem ale chyba podobne kwoty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek:D Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Ale materiały swoje czy artex daje balsę i sklejkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Akurat Artex daje sklejkę i balsę i to wysokiej jakości.Może w ciągu tygodnia zmniejszę plany do 110cm i zapytam Artex o cenę.Jak będzie niska to zamówię wycinanie i niech leży do zimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL B Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Siemka no ladny modelik bedzie ale mam jedno pytanko . Grzes miales sobie budowac model dwuplata zrezygnowales z powodu tych katow zaklinowania platow. Moj dwuplat juz oblatany chociarz zaklinowanie kata plata zrobilem na oko 1,5 stopnia. .Pozwole sobie dalej sledzic prace nad modelem .Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Sławku jak będziesz znał cenę to daj znać to może i ja sobie taką miniaturkę zamówię na kiedyś tam do złożenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Wstępnie też się zapisuję na 1 szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.