Skocz do zawartości

DO WRAŻLIWYCH NA KRZYWDĘ ZWIERZĄT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tytułem komentarza cytat z Ghandiego:

" Stopień rozwoju cywilizacji wyraża się stosunkiem człowieka do zwierząt"

Nieufność do zbiórek pieniędzy na leczenie człowieka/zwierzęcia jest taka sama, wiem z autopsji, dałem datek na leczenie dziecka. Okazało się to być szwindlem. Czy są w czymś od nas gorsze? Bo, że są lepsze, to nie ulega wątpliwości. Czy zwierzęta potrafią coś takiego (szwindel) zrobić? Ale chcemy w nich widzieć drapieżniki. Nie jestem wegetarianinem, nie jestem "grinpisowcem", rozważam kwestie empatii wobec zwierząt wyłącznie na płaszczyźnie filozoficznej i światopoglądowej. Zwyrodnialec katujący psa uwiązanego na łańcuchu nie jest ani o krztynę lepszy od zwyrodnialca mordującego dzieci na wojnie.

Pozdrawiam brać modelarską.

Jesteś aż takim cynikiem, czy tylko się zgrywasz?

Tam cynik od razu  :) . Weekend idzie i atmosferę chciałem rozluźnić  ;) .

Opublikowano

Poniżej zrzut z trwania tej zbiórki kasy.

Dla tych wielkich obrońców biednego zwierzęcia. Bierzecie udział albo w dobrym przekręcie albo jesteście winni 

znęcania się nad zwierzęciem i nigdy nie powinniście już zabierać głosu.

4 miesiące tortur zwierzęcia przy udziale takich jak wy. 

post-7189-0-57157300-1511545886_thumb.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano

Poproszę w takim razie o zrzutę na moja nowa aparaturę :)

Jakieś 7,5 tysia.

Skoro to tylko 10 sekund lotu co dla niektórych, to szkoda wyrzucać w błoto, mi posłuży dużo dłużej , nawet parę lat.  hahaha

I dodatkowo poprośże o zrzutę na świnkę,

Zrobimy ją z rożna. !

Będzie smakować wyśmienicie.

Świnka nie jest członkiem mojej rodziny ( ma swoją)

Obiecuje , że bez rytualnego uboju, zginie szybko i humanitarnie (ale czy robi to różnicę tej śwince, to nie wiem ).

Mógłbym poprosić o zrzutę na sałatę czy pomidora ,ale trochę nie sezon :)

• Lubię to 2
Opublikowano

Będzie bez szacunku do starszych  ;)

w danych exif data powstania grafiki.

Psst:
"Mimo, że Marysia trafiła do nas wcześniej, nie pisałyśmy o niej, by oszczędzić Wam Kochani cierpienia po stracie istoty, którą ratujemy. Dziś jej stan został ustabilizowany, choć bitwa lekarzy o Marysi[/size]ę była niemal walką z wiatrakami. Marysię czeka bardzo długie leczenie. Skomplikowana rekonstrukcja żuchwy, zrośnięcie się żeber i narządów wewnętrznych."

A to chyba żart, wydaje mi się, że niezbyt odpowiedni.

Poproszę w takim razie o zrzutę na moja nowa aparaturę :)
Jakieś 7,5 tysia.
Skoro to tylko 10 sekund lotu co dla niektórych, to szkoda wyrzucać w błoto, mi posłuży dużo dłużej , nawet parę lat.  hahaha

I dodatkowo poprośże o zrzutę na świnkę,
Zrobimy ją z rożna. !
Będzie smakować wyśmienicie.
Świnka nie jest członkiem mojej rodziny ( ma swoją)
Obiecuje , że bez rytualnego uboju, zginie szybko i humanitarnie (ale czy robi to różnicę tej śwince, to nie wiem ).
Mógłbym poprosić o zrzutę na sałatę czy pomidora ,ale trochę nie sezon :)

Nawet jeśli "oszustwo" - to jeśli ktoś ma z czego dać to chyba lepiej przekazać coś niepotrzebującemu niż nie dać potrzebującemu zwierzęciu, takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam 

Opublikowano

:

"Mimo, że Marysia trafiła do nas wcześniej, nie pisałyśmy o niej, by oszczędzić Wam Kochani cierpienia po stracie istoty, którą ratujemy. 

Jaja sobie robisz...

• Lubię to 1
Opublikowano

Tomku, dla Ciebie Ghandi to pewnie jakiś arabski brudas. Rozumiem Cię. (Choć wolałbym nie rozumieć)

A to zależy czy kąpał się w Gangesie  ,czy nie , bo to podobno najbrudniejsza rzeka na świecie , albo jedna z najbrudniejszych.

W każdym razie mnie stan jego czystości faktycznie nie interesuje i nie wiem co tu trzeba rozumieć lub nie. :)

Tomaszu świnki jadasz?

A one też maja rodziny, małe warchlaczki i umierają codziennie milionami na całym świecie, żebyś miał i nie tylko ty co jeść .

Dla niektórych nawet są jak twój kot dla ciebie.

Ale to już inne zwierze niż kot?

Nie trzeba ich ratować , jak tak apetycznie wyglądają na talerzu?

No bo kot to inna rasa?

Czyli jesteś rasistą?

O nie ładnie, nie ładnie :0

Tylko nie pisz , że jesteś weganem, bo ostatnio czytałem , że rośliny też czują, biedactwa...

Masz racje , dla mnie zwierze to zwierze, to nie człowiek i nawet mój ukochany bigiel, to mimo wszystko tylko zwierze- pies, żaden członek rodziny.

Mimo, że za nim przepadam i tęsknię, bo go nie widziałem już prawie rok czasu.

Ale jakbym przymierał głodem , to córki bym nie zjadł (nawet jakbym miał umrzeć śmiercią głodową ) , a bigla jak najbardziej.

I zgadza się moja poprawność polityczna jest tak cienka jak smużka krwi lecącej z łba zabijanej świni.

P.s.

Ghandi pośmiertnie  zmienił narodowość z indyjskiej na arabską, bo nic o tym nie słyszałem ????

• Lubię to 3
Opublikowano

Czy Ghandi jest dla Ciebie Arabem, czy Hindusem, to nie jest mój problem.

Proś dalej o zrzutę na Twoja nowa aparatura. (pisownia celowa).

Hipokryzja ludzi jadających zwierzęta, to bardzo dojmujący problem. Mało który z nas zabija zwierzęta własnoręcznie, ale poza wegetarianami wpierdalamy je wszyscy. Czy to jest powód do dumy???

Jak postrzegamy mięso wyłożone w sklepie? Jako zwierzę, czy jako mięso? Dostrzegasz różnicę?

Opublikowano

O zaczynamy dzielić ludzi na tych co piszą poprawnie i na tych co popełniają błędy??

Grubo! ;)

Cały ten wpis o zrzucie na aparaturę , to była prowokacja ,ale tylko dla inteligentnych (dzielimy ludzi na głupich , głupszych i debili) hahaha

Jaka hipokryzja?

Ja jem mięso z pełną świadomością , że jeszcze przed chwilą latało koło nogi i dziobało ziemię na babci podwórku i nie mam z tym żadnego problemu.

Przecież po to jest hodowane !? Nieprawdaż?

Ale uważam , że zwierze nigdy nie będzie człowiekiem.

Choć czasami człowiek potrafi być  zwierzęciem i to nie tylko świnią, ale prawdziwą bestią. !!!

mój bigielek , morda przebrzydła :)

post-10-0-60197800-1511556293_thumb.jpg

Opublikowano

A to zależy czy kąpał się w Gangesie  ,czy nie , bo to podobno najbrudniejsza rzeka na świecie , albo jedna z najbrudniejszych.

W każdym razie mnie stan jego czystości faktycznie nie interesuje i nie wiem co tu trzeba rozumieć lub nie. :)

Tomaszu świnki jadasz?

A one też maja rodziny, małe warchlaczki i umierają codziennie milionami na całym świecie, żebyś miał i nie tylko ty co jeść .

Dla niektórych nawet są jak twój kot dla ciebie.

Ale to już inne zwierze niż kot?

Nie trzeba ich ratować , jak tak apetycznie wyglądają na talerzu?

No bo kot to inna rasa?

Czyli jesteś rasistą?

O nie ładnie, nie ładnie :0

Tylko nie pisz , że jesteś weganem, bo ostatnio czytałem , że rośliny też czują, biedactwa...

Masz racje , dla mnie zwierze to zwierze, to nie człowiek i nawet mój ukochany bigiel, to mimo wszystko tylko zwierze- pies, żaden członek rodziny.

Mimo, że za nim przepadam i tęsknię, bo go nie widziałem już prawie rok czasu.

Ale jakbym przymierał głodem , to córki bym nie zjadł (nawet jakbym miał umrzeć śmiercią głodową ) , a bigla jak najbardziej.

I zgadza się moja poprawność polityczna jest tak cienka jak smużka krwi lecącej z łba zabijanej świni.

P.s.

Ghandi pośmiertnie  zmienił narodowość z indyjskiej na arabską, bo nic o tym nie słyszałem ????

Wielu z nas jada świnki, krowy, kurczaki i myślę, że to prywatna sprawa każdego czy to robi czy nie.

Mylisz się, jesteśmy ssakami - czyli zwierzętami i wszyscy inni mieszkańcy naszej planety mają równe prawa.

Człowiek rozprzestrzenił się na całej planecie i wyewoluował na jednego z najsilniejszych (najbardziej inteligentnego) jej osobnika - co spowodowało, że staramy się sobie podporządkować wszystkie inne gatunki/osobniki, jak i całą Ziemię, a prawda jest taka, że wszyscy mamy do niej takie same prawa - ludzie, pszczoły, psy, żuki, żółwie i wszystko inne. Na dłuższą metę da to katastrofalne skutki, jednak na szczęście coraz więcej ludzi przestaje pochwalać takie zachowania, ale wciąż zdecydowana większość jest taka, jak Ty.

#update

O zaczynamy dzielić ludzi na tych co piszą poprawnie i na tych co popełniają błędy??

Grubo! ;)

Cały ten wpis o zrzucie na aparaturę , to była prowokacja ,ale tylko dla inteligentnych (dzielimy ludzi na głupich , głupszych i debili) hahaha

Jaka hipokryzja?

Ja jem mięso z pełną świadomością , że jeszcze przed chwilą latało koło nogi i dziobało ziemię na babci podwórku i nie mam z tym żadnego problemu.

Przecież po to jest hodowane !? Nieprawdaż?

Ale uważam , że zwierze nigdy nie będzie człowiekiem.

Choć czasami człowiek potrafi być  zwierzęciem i to nie tylko świnią, ale prawdziwą bestią. !!!

I ty jesteś tym ostatnim.

człowiek potrafi być zwierzęciem (choć i tak nim jest), świnią, bestią - ty prawdopodobnie się do nich zaliczasz, czytając twoje wypowiedzi.

PS: Tak wiem, jestem chamski, niemiły, 0 szacunku do starszych - ale takie jest moje zdanie.

• Lubię to 1
Opublikowano

Kuba

Powiedz krowie , jak ją napada tygrys, żeby ją zjeść , że ma równe prawa !!!!

Przy okazji świnia to bardzo fajne zwierze, tapla się w błotku i beztrosko żyje sobie , dopóki jakiś mięsożerca jej nie skrzywdzi.

Mogę być świnią ;)

Prawdopodobnie jednak do bestii się nie zaliczam.

Ale może , kto wie , przecież napisałem tu takie straszne rzeczy , że Ghandi nie jest arabem i ,że kota dałbym uśpić , a kasę dać na chore dzieci, że faktycznie można tak wywnioskować , co nie Kuba?

PS: Tak wiem, jestem chamski, niemiły, 0 szacunku do starszych

Tym się nie przejmuj , w Twoim wieku wcale nie byłem aniołem, to się samo zmieni (lub nie ) z wiekiem . :)

Opublikowano

Kuba

Powiedz krowie , jak ją napada tygrys, żeby ją zjeść , że ma równe prawa !!!!

Przy okazji świnia to bardzo fajne zwierze, tapla się w błotku i beztrosko żyje sobie , dopóki jakiś mięsożerca jej nie skrzywdzi.

Mogę być świnią ;)

Prawdopodobnie jednak do bestii się nie zaliczam.

Ale może , kto wie , przecież napisałem tu takie straszne rzeczy , że Ghandi nie jest arabem i ,że kota dałbym uśpić , a kasę dać na chore dzieci, że faktycznie można tak wywnioskować , co nie Kuba?

Przestań już prowokować, dobra?

I proponuję zakończyć dyskuję, kto chce, da na kotka a kto nie, to nie. 

Pozdrawiam  ;)

Opublikowano

Rozumiem, że to Hyde Park, ale nawet tu jakieś reguły powinny obowiązywać. Co innego wymiana poglądów, nawet kontrowersyjnych, a co innego osobiste wycieczki i inwektywy. Kolego TheKuba1414, podaj swoje argumenty, usiłuj nas do nich przekonać, a nie obrażaj Tomka, który z dużym przymrużeniem oka i celowo jak mniemam prowokując ukazuje pewną zakłamaną ideologię współczesnego świata, gdzie pod pozorem rzeczy niby pozytywnych lansuje się fałsz i półprawdy i jak chociażby z tej dyskusji to wynika wielu z nas nie ma zaufania do wszelkiego rodzaju zbiórek, fundacji, czy innych tego typu działań.

A dyskusja ta jest tylko przykładem rokrocznie ujawniającej się tendencji, że jak zaczyna się robić ciemno, mokro i zimno, nie ma czasu i możliwości na latanie, to zaczynają się nic nie wnoszące przepychanki.

• Lubię to 1
Opublikowano

Marcinie, nie zgadzam się na spłycanie problemu. Jak do tej pory nikt tu nikogo nie obraził, więc nie suponuj Marcinowi z racji jego wieku takich zachowań. Co do reguły zachowań w Hyde Parku, to poza analogią do brytyjskiego placu pozwalającego na wygłaszanie opinii na dowolny temat poza obrażaniem królowej, nic nie mamy z tym wspólnego. Podobnie jak z ICH kulturą.

• Lubię to 1
Opublikowano

Rozumiem, że to Hyde Park, ale nawet tu jakieś reguły powinny obowiązywać. Co innego wymiana poglądów, nawet kontrowersyjnych, a co innego osobiste wycieczki i inwektywy. Kolego TheKuba1414, podaj swoje argumenty, usiłuj nas do nich przekonać, a nie obrażaj Tomka, który z dużym przymrużeniem oka i celowo jak mniemam prowokując ukazuje pewną zakłamaną ideologię współczesnego świata, gdzie pod pozorem rzeczy niby pozytywnych lansuje się fałsz i półprawdy i jak chociażby z tej dyskusji to wynika wielu z nas nie ma zaufania do wszelkiego rodzaju zbiórek, fundacji, czy innych tego typu działań.

A dyskusja ta jest tylko przykładem rokrocznie ujawniającej się tendencji, że jak zaczyna się robić ciemno, mokro i zimno, nie ma czasu i możliwości na latanie, to zaczynają się nic nie wnoszące przepychanki.

Jedynie staram się wyrazić swoją opinię. Nie staram się przekonywać nikogo do niczego a jedynie piszę, co ja uważam - nie muszę podawać tu argumentów. W żadem sposób bezpośrednio nie nakłaniam do wsparcia zbiórki (albo nie robienia tego) - ten kto przeczyta moje wypowiedzi, może sam sobie wyciągnąć z tego jakieś wnioski.

Prowokacja, prowokacją, ale pisanie o zjadaniu swojego psa, gdzie widać, że wokoło jest duża ilość osób, które kochają zwierzęta i starają się je chronić to już chyba lekka przesada.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tomasz D.

mogę ci mówić świnia od dziś i czujesz się z tym wyśmienicie??? o.k.

Nie ma sprawy. :)

(Ale proszę podanie na formularzu A4, akapit 5 plus paragraf 8 , załącznik 2b i 2c, oraz zaświadczenie o nie karalności wydane przez główny urząd kotów polskich )

Kuba

W Oświęcimiu (IIWoW) ludzie nie tylko psa by zjedli....

I Ty w takiej sytuacji też.

Cóż Marcin

Masz 100% racji .

Absolutnie i do końca, mojego lub tego forum  :D :D :D

Niestety :(

Opublikowano

Ja tu wiele osobistych wycieczek widziałem, nie tylko w tym jednym przypadku. Dobra dyskusja powinna się ograniczać do szermowania argumentami, ale gdy ich brak zaczynają się frazesy, lub właśnie osobiste wycieczki.

Nie spłycam problemu, tylko uważam, że dyskusja jest o niczym. Oczywiście pewnie zaraz ktoś napisze, że jestem bez serca i wrogiem wszelkich żywych stworzeń, ale całkowicie jest mi to obojętne. Bo jak już kilkukrotnie napisałem idea dobroczynności jakiejkolwiek jest bardzo fajna, pod warunkiem, że robi się to z potrzeby serca, przekonań, a nie pod wpływem takich czy innych akcji czy nacisków. I nie przekona się nikogo do takich, czy innych poglądów, czy akcji prowadząc dyskusję w sposób jaki przybrał ten wątek.

• Lubię to 2
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.