cyrax_ojz Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 tylko czas oczekiwania spory na mk3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 14 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2017 Ale jest zdecydowanie tego warta. Nie ma co kupować badziewia (sam mam MK2 i jest rewelacyjna, bez zająknięcia drukuję nią od roku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 15 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 A tymczasem moje badziewie drukuje już jak chce, ostatni wydruk waży 98g i wyszedł bardzo dobrze: Na noc pościłem kolejna cześć skrzydła, rano zdjąłem bez uwag (waga 51g w porównaniu do danych 3dlabprint - 49g) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 mam pytanie jaka jest grubość poszycia w Twoim modelu, zacząłem drukować małego me 109, ale na skrzydłach wychodzi mi efekt "końskich żeber" w moim projekcie grubość poszycia to 0,4 mm, czyli tyle ile dysza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TopGun Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Halo, halo? Jak tam prace? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Jeżeli ścianka zewnętrzna to jeden obrys, to "końskie żebra" nieuniknione. Próbowałem drukować F35 na jednym obrysie dla oszczędności materiału i wyszło brzydko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Jeżeli ścianka zewnętrzna to jeden obrys, to "końskie żebra" nieuniknione. Próbowałem drukować F35 na jednym obrysie dla oszczędności materiału i wyszło brzydko. w moim przypadku przyczyna okazało się bardziej prozaiczna, fabryczne sprzęgła osi Z okazały się delikatnie mówiąc do d.... , wydrukowałem sobie nowe samocentrujące i efekt zniknął. teraz nawet przy pojedynczej ściance wydruk jest prosty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 po niezadowalających efektach PET-G i kolejnych próbach PLA.... zamówiełem oryginalą Pruse Mk3. Za 2 tygodnie ma być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 Za 2 tygodnie, gdzie kupiłeś? Ja czekam od 6 stycznia i jak dobrze pójdzie to otrzymam na początku marca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 14 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 zamówiłem już jakiś czas temu, ma dojść w pierwszym tygodniu marca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 14 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 No to jak u mnie. Kupiłeś w Czechach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 O, cześć Darek U mnie tymczasem lata prototypowy wydruk z różnych gatunków PLA, i lata świetnie - silnik 3636 850 kV (z któregoś Durafly) do tego śmigło 11x7 i lipol 3S2200. Zauważyłem że nawet filamenty od jednego producenta, ale inny kolor - nie zachowują się jednakowo w druku. Niemniej, nie ustając w próbach, zakupiłem naturalny filament z Plasty Mladec (miał któryś sklep w PL), tudzież zmieniłem program i efekty zaczęły być naprawdę zadowalające. Nie planuję zmieniać drukarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Przepraszam za off top. Wojtek i Ty też tutaj? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Tak, to ja mu pokazałem to wspaniałe hobby i chłopak wsiąkł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pengo Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Zastanawiałem się nad chińską drukarką do 1000pln ale chyba jednak lepiej zainwestować w prusa mk3 jak chce się samoloty drukować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daras Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Tak, to ja mu pokazałem to wspaniałe hobby i chłopak wsiąkł Paweł to tak samo jak my. Mnie łączy tylko ze starą pasją już tylko praca. Ale karabinek mam jeszcze własnej produkcji. Zastanawiałem się nad chińską drukarką do 1000pln ale chyba jednak lepiej zainwestować w prusa mk3 jak chce się samoloty drukować? Ja chciałem nawet sobie zrobić taką drukarkę bo mam możliwości, ale stwierdziłem że na początek lepiej kupić coś oryginalnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Powiem tak, co do jakości wydruku to już jakoś na tym panuje; problemem jest masa. Jak to ma ważyć tyle co w instrukcji to "tani" klon nie daje rady. Może trzeba będzie tez z filamentami od Czechow popróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Powiem tak, co do jakości wydruku to już jakoś na tym panuje; problemem jest masa. Jak to ma ważyć tyle co w instrukcji to "tani" klon nie daje rady. Może trzeba będzie tez z filamentami od Czechow popróbować. A w czym ten tani klon nie daje rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Tez jestem ciekaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Tak ogólnie to tani to on już dawno przestał być. Niby wszystko jest skalibrowane po stronie filamentu (wychodzi go tyle ile maszyna zadaje) ale części wychodzą +20% w wadze, jak zaczynam zjeżdżać z ekstrakcja to strumień przestaje być ciągły, zaczynają się problemy z retrakcja na początku warstwy itp. Geeetech drukuje też dużo wolniej, oczywiście sam się nie poziomuje i nie podnosi się po przygodach z prądem czy brakiem filamentu. Mam też podejrzenie że odczyt temperatury z dyszy może "szaleć" od czasu do czasu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi