wojcio69 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1kRta9rYvXGljKriaMxMZvXpOKRlFEfR1&ll=50.60647609536092%2C21.845653674259893&z=6 Jeżeli ktoś ma inny, ciekawszy pomysł, to do dzieła Poniżej zamieszczam plik jpg mapy Polski. Na mapie proszę zamieszczać punkty, gdzie latacie swoimi modelami. Pod mapą (dobrze by było w kolejności alfabetycznej) krótki opis lotniska. Gdy mapa się już wypełni w pierwszym poście zamieszczę ostatni plik z mapą a reszta pójdzie do kosza, aby była przejrzystość. Jeżeli po x czasie znowu przybędzie kilka aktualizacji, proces ten będzie powtórzony Śrem - rozlewiska Warty k/Zbrudzewa. Jadąc od Poznania po prawej stronie. Raczej modele bezpodwoziowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Szczerze to tak sobie to wyobrażałem ,bardziej przemawia do wyobraźni i jest bardziej zachęcające... Może oczywiście być poszerzone o lotniska na terenie płaskim typu nasze lotnisko w Kętach Na daną chwilę nawet nie ma jak zaznaczyć/nie potrafię lokalnych małych miejscówek do latania http://pfmrc.eu/index.php/topic/10985-mapa-zboczy-w-polsce/ (widzicie ten link ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Wygodniej by było zrobić przez Google Maps. Link do stworzonej przeze mnie mapy w trybie edycji https://drive.google.com/open?id=1kRta9rYvXGljKriaMxMZvXpOKRlFEfR1&usp=sharing (zaznaczyłem tam swoje "lotnisko", można dodawać następne). A tak wygląda w trybie przeglądania: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1kRta9rYvXGljKriaMxMZvXpOKRlFEfR1&ll=50.21098647641372%2C19.89090802396845&z=11 Jakby jakieś kłopoty były z edycją, dodawaniem punktów itp. - dajcie znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Klikasz na "dodaj znacznik", potem na mapie, gdzie ma ten znacznik się znaleźć. Dodajesz tytuł, opis, ewentualnie zdjęcia - i wsio... Musiałeś się logować ? Myślałem, że dałem dostęp dla wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Marcin po kliknięciu tego linku co podałeś wyświetla się taki obraz Rysunek1.JPG Podobnie jak po kliknięciu linku jaki podał Paweł Rysunek2.jpg Nie wiem czy to ma znaczenie ale w dolnym, lewym rogu okna pisze Wykonano w Moich Mapach Google I możesz dodawać punkty, opisy na tej mapie ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 No to jednak, żeby można było edytować trzeba być zalogowanym do googla... Bo Bogdanowi (chyba właśnie jemu jak podejrzewam ) się udało. No trochę kiepsko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 No niestety trzeba mieć konto w google'ach https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1kRta9rYvXGljKriaMxMZvXpOKRlFEfR1&ll=51.06841908179089%2C21.845653674259893&z=6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 No to jednak, żeby można było edytować trzeba być zalogowanym do googla... Bo Bogdanowi (chyba właśnie jemu jak podejrzewam ) się udało. No trochę kiepsko... Dokładnie Dodałem również fotkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Gdy jesteś zalogowany do googla pojawia się nowa opcja - EDYTUJ Zmienia się wtedy interfejs - i można dodawać i edytować do woli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1kRta9rYvXGljKriaMxMZvXpOKRlFEfR1&ll=51.528589365756474%2C18.72586908067774&z=7 Wojtek Twoje też jest Swój post już usunąłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 No to uzupełniamy, cieszę się pomysł z mapa ma szanse na kontynuacje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miruuu Opublikowano 28 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2017 Fajny pomysł. Do opisów może tez warto dodać linki do wątków ze spotkaniami jeśli te już istnieją na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Widzę, że lotnisk na mapie przybywa . Jak dodać ikonę w kształcie samolotu ? Może za pomocą ikon rozróżniajmy lotniska płaskie od zboczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Klikasz w punkt otwiera się okienko, na dole masz ikony do edycji - wybierasz ikonkę style a potem wedle uznania co kto woli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Warszawa, budzić się i dodawać! Jest jeszcze lotnisko w Ułęży? Biała Podlaska? Lubartów? ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Będziemy mieli super bazę lotnisk, która przyda się chociażby w razie różnych naszych wyjazdów. Co do zboczy (F3F) to proponuję krótki komentarz na temat miejsc do lądowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 O! Całkiem sporo punktów się pojawiło (Szczerze powiedziawszy - nie spodziewałem się ) Jeśli pojawi się jeszcze więcej - to dla większej czytelności można na osobnych warstwach dać lotniska trawiaste,z utwardzoną powierzchnią, aeroklubowe, zbocza itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmolin Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Może i kontakt do osoby zarządzającej danym lotniskiem, aby uzgodnić warunki ewentualnego polatania w określonym miejscu Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Dodałem nasze Krywlany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Paweł też jestem za tym aby uzgodnić moderatorkę strony. Swojego czasu pokusiłem się o zaznaczenie na niebiesko lotnisk aeroklubowych lub byłych lotnisk, a na czrwono różnych terenów, gdzie latamy, mniej lub bardziej zorganizowanych. Może faktycznie ustalmy jakiś jeden szablon i co do znacznika i co do opisu. Nie wiem dlaczego lotniska aeroklubowe (Kąkolowe, Kobylnica, Bednary) Aeroklubu Poznańskiego są bez nazwy, a zostawiono Lotnisko RC Kazimierz czy lotnisko koszalińskie. Można jeszcze zróżnicować znacznikiem np. ten co jest teraz na czerwoyych kółkach oznaczałby lotniska z twardą nawierzchnią do statrów modelami z podwoziem (teren utwardzony, równy, koszony), a ten co jest na niebieskich kółkach do startów z ręki i lądowania bez podwozia (teren trawiasty, nierówny, niekoszony, nieutwardzony). Ot takie moje dyrdymały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi