pawel4090 Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Świetnie to wyszło, już model komina po prawej stronie do zaakceptowania, może miniamalne poprawki, ale po lewej świetnie wygląda. Drukarke mam, ale cóż korzystam tylko z gotowych projektów. Nie umiem nic zaprojektować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 No to jakiś program i rysuj. To naprawdę nic trudnego. Pobierz DesignSpark Mechanical, zainstaluj, jest darmowy i przyjemny. Trochę samouczków jest na YT szybko ogarniesz. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 2 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Kominy gotowe do nałożenia żywicy. Więcej nie można ścierać, aby nie zmniejszać grubości ścianki. Od dołu widoczny stożek. Jest to prowadzenie dla rur dymowych. Ułatwi to zakładanie gotowej nadbudówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 No to jakiś program i rysuj. To naprawdę nic trudnego. Pobierz DesignSpark Mechanical, zainstaluj, jest darmowy i przyjemny. Trochę samouczków jest na YT szybko ogarniesz. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Adam, program klawy, ale chyba nie do końca darmowy, (zresztą, jak większość tego typu programów) bo trzeba w zamian "sprzedać" swoje dane osobowe (rejestrując u nich swoje konto z wieloma szczegółami). Przynajmniej są szczerzy i nie "owijają w bawełnę" : Dlaczego muszę się zarejestrować, aby korzystać z tego oprogramowania? Oprogramowanie i zasoby oprogramowania DesignSpark do szybkiego prototypowania i tworzenia koncepcji są i pozostaną bezpłatne, abyś mógł z nich korzystać. Wierzymy, że może być więcej innowacji i dlatego chcemy wyposażyć każdego inżyniera w narzędzia pozwalające wypróbować więcej pomysłów na projekt. To zobowiązanie oznacza znaczny bieżący wydatek dla RS Components i Allied Electronics. Jak każda organizacja chcemy sprzedawać więcej produktów większej liczbie klientów. Aby osiągnąć ten cel, postanowiliśmy robić różne rzeczy, dlatego oferujemy oprogramowanie projektowe bez żadnych opłat, ale o prawdziwej wartości i bez żadnych zamierzonych ograniczeń, zmuszających do zakupu pełnej wersji. Chcemy być całkowicie przejrzyści. Prosimy o podanie danych osobowych, abyśmy mogli wysyłać Ci wiadomości marketingowe i prezentować Państwu naszą najnowszą ofertę produktów. Uważamy, że to uczciwa umowa. ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 No zgadza się. Dostaję jeden email tygodniowo o tematyce Arduino. Jak dla mnie cena do przyjęcia. Otwierając to forum dostaję 4 reklamy na dzień dobry i jeszcze ze dwie na dole strony. Adam, program klawy, ale chyba nie do końca darmowy, (zresztą, jak większość tego typu programów) bo trzeba w zamian "sprzedać" swoje dane osobowe (rejestrując u nich swoje konto z wieloma szczegółami). Przynajmniej są szczerzy i nie "owijają w bawełnę" : Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 4 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Potrzebne materiały do wykonania nadburcia będę miał dopiero za 1-1.5 miesiąca. Więc przerwa mi się zapowiada długa. Rozpakowałem dziś generator dźwięku. Zacząłem zgłębiać jego tajniki. Takie elementy wchodzą w jego skład. I moduł generatora USM-RC-2 V1.6 Z kolumny samochodowej wykorzystam płytę z głośnikami: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Darku - mam to już za sobą - świetna zabawa dźwiękami. W pobliżu mojego Atlasa słychać nawet głosy mew. W ubiegłym tygodniu mój Atlas sporo popływał, choć jest już wiekowy. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 4 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Póki co jestem na etapie zapoznawczym. Dobrze byłoby mieć dźwięk oryginalny. Na holowniku silniki były startowane powietrzem. W tym zestawie nie znalazłem odpowiedniego dźwięku. Ale jeszcze jestem na etapie ich przeglądania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 6 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 Podłączyłem moduł dźwięku, tak jak to miałoby być docelowo. Do odbiornika 1 na kanale 14 i do odbiornika 2 na kanale 3. W zależności od tego jak to będzie działo, ilość kanałów mogę jeszcze zwiększyć o jeden. i podłączenie modułu do komputera złączem LogiLink: Próby wkrótce . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Niezłe "centrum zarządzania światem" !! Aniele dyżurny - czekam na efekt końcowy !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 7 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Proszę o cierpliwość. Ten sądny dzień nadejdzie, tyle, że nikt nie wie kiedy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 ...Cierpliwie, bez poganiania ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 7 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Nie miałem dziś weny na zapoznawanie się z instrukcją modułu dźwięku. Wziąłem się więc, za dopasowanie elementów zabudowy pokładu do jego krzywizny wzdłużnej i poprzecznej. Po wszystkim nie powstrzymałem się od ustawienia gotowych elementów na pokładzie: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 7 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Czarodziej. Niepotrzebny druk 3D Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 7 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Jak najbardziej, potrzebny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 8 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Podłączyłem reflektory ledowe zasilane poprzez konwerter 12V-1,5V. Stan przed włączeniem: oraz stan z włączonymi reflektorami: I w końcu próby z modułem dźwięku. Głośnik spisał się dobrze, dając ładny dźwięk. Nie jest to potęga basu, Potrzebny byłby mocny soundbar, ale i miejsca w modelu na niego nie byłoby wystarczająco. Dla dźwięków wykorzystałem 3 kanały proporcjonalne CH3 - dźwięk zmiennych obrotów silnika dla ruchu naprzód i wstecz CH1 - 4 różne dźwięki CH4 - 4 różne dźwięki Wybór dźwięków jest generalnie duży, ale dla statków nie ma ich za wiele. Jest to zbiór dla szerokiej gamy modeli. Tzn, niby dużo, ale jak się wie czego szuka to jednak brakuje. Program jest intuicyjny, ale bez zapoznania się z instrukcją raczej ciężko na początku. Możliwości ustawień ma bardzo wiele, ale to na później. Ważne, że układ sprawdzony i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-23 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 czy jak drążek gazu damy w tył, to też jest narastający dźwięk silnika w obrotach wstecz ? czy moduł ma wbudowany wzmacniacz mocy i czy impedancja kolumny którą podłączyłeś jest prawidłowa ? czy jest pokrętło regulacji głośności dźwięku ? myślę że dodatkowe dźwięki można dograć wg. uznania bo jest karta pamięci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Moich kilka uwag - dźwięk silnika jest proporcjonalny do obrotów w obu kierunkach (w położeniu neutrum daje bieg jałowy). Moduł ma wzmacniacz mocy (2x20W) i moc wyjściowa jest zależna od impedancji głośników (od 4 do 16 ohm) i napięcia od 6 do 12V (według tabeli w instrukcji). NP: U=12V, głośnik 4 ohm to 18W. Symulator pozwala na podłączenie dwóch głośników. Co do nagrywania własnych dźwięków - jeszcze nie testowałem. Korzystałem z zestawu dźwięków, który oferuje producent (samochody, czołgi, różnego rodzaju sprzęt pływający, samoloty itd.). Sądzę, że pewnie można nagrać własne dźwięki na micro kartę SD (do 8GB). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczma2 Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Wgrać własne dźwięki. Pytanie? W jakiej postaci, analogowo czy cyfrowo. Czy próbki stopniowo do wzrostu obrotów i obciążenia. Kiedyś zamieniałem próbkę analogową na cyfrową i zamiast mniej bajtów wyszło więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 9 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Nie wiem jakie tam sa glosniki, bo jest to tania chinszczyzna bez podanych parametrow. Zapewne jak kazda miesci sie w przedzile 4-8 ohm. Moc producent podaje 500W. Wiec mozna wlozyc miedzy bajki. Wazne, ze gra i to wystarczajaco dobrze. Dzwieki mozna wgrac, jak sie je wgra w tym samym formacie. Przyspiesznie jest realizowane komputerowo, wiec potrzeba nagrac start zimny, cieply, stop oraz ruch jalowy. Jak to nagrac to inna strona medalu, ale mozliwosc jest. Pokusze sie o jakis dziwek extra na probe. Ponizej lokalizacja pokretla glosnosci. [at Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi