herkristo Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Post 26 oraz 30 dzięki naprawdę podaja odwrotny kierunek obrotów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Proszę bardzo http://www.quartel.nl/webshop/productbrowser.php?brand=RABOESCH&keyword=schroef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Oznaczenie R to według naszej nomenklatury lewa. Ja kupiłem L i mam prawą. Oznaczenie - prawa i zakupiona z oznaczeniem L Stary katalog był poprawny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Mojego Atlasa pierwotnie napędzała śruba robiona własnoręcznie. Po pewnym czasie postanowiłem wymienić ją na profesjonalną i miałem ten sam problem. Na szczęście była możliwość podmiany na właściwą. Holendrzy jakoś inaczej oznaczają śruby. Ta holenderska spisuje się znakomicie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Dziękuję kolegom za pomoc, a szczegolnie jaki kierunek obrotow wybrać przy zakupie śruby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 8 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Mechanizm wciągania kotwic. Całość będzie niewidoczna i zamontowana pod pokładem. Prędkość wciągania ustaliłem na 75 cm/min. Silnik z przekładnią - 30 obr/min Zasilanie 12V Niestety bez sprzęgła przeciążeniowego, dlatego sterowanie będzie włącznikiem samopowrotnym. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 8 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Ładna winda i inne elementy wyposażenia ! Podglądam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 10 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Wciągarka gotowa do montażu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Jestem pod wrażeniem i do jego pogłębienia daj filmik z działającą windą. Domyślam się co będzie z pozostałymi elementami modelu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 18 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2018 Winda kotwiczna. Jeszcze nie pomalowana, stąd widoczne elementy wykonane z różnych kolorów tworzywa. W działaniu nie wyślę, bo Admin mówi, że nie mam uprawnień do wysyłania plików filmowych. Więc, może innym razem . Na YT nie chcę wrzucać. Tylko lewa kotwica jest przełożona właściwie, drugiej nie chciałem rozłączać. Okazało się, że metr łańcucha na windę jest długością odpowiednią. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Całość wygląda obiecująco !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Najtrudniejsze ciągle przede mną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 19 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 Nikt nie mówił, że będzie łatwo .... Ale jaka później satysfakcja !!! i ...... ..... płyń po jeziorach i bajorach, sław imię swego konstruktora .... ODWAGI !! Trzymam kciuki za stoczniowca ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 21 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2018 Hamulec windy kotwicznej i po zamontowaniu Do malowania będę musiał główne elementy zdemontować oraz sterowniki do wind Aerograf i kompresor zakupione, więc malowanie będzie wkrótce. Wybrałem kompressor AS-28A oraz aerografy z dyszą 0,3 i 0,5 mm. oraz do dużych powierzchni z dyszą 0.8 dzięki kolegom z forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Wentylatory w komplecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Dotarły elementy po wycięciu wodą: Przedłużenie stępki oraz obudowa nadajnika RC Ponieważ nie znalazłem na rynku nic gotowego co pozwoliło by spełnić założenia, postanowiłem zrobić obudowę i w niej zamontować dwie aparatury RC CRASON LCD 14 CH. Razem będzie 28 kanałów, Przede wszystkim cena całości jest akceptowalna. Zasięg aparatury testowałem ze 100 metrów i działała poprawnie, więc i tak dużo większy niż potrzeba. Elementów załączanych będzie ponad 40. Mam pytanie: Czy kabel anteny można przedłużyć, bo jednak jest za krótki, a obudowa metalowa, więc muszę go wyciągnąć na zewnątrz i wszystko będzie dalej działało jak wcześniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Można przedłużyć Lesz sam przewód anteny już nie ,nie łączy go. Podejść do sklepu gdzie naprawiają laptopy i z jakiegoś wraka poproś o kabel antenowy z wtyczką w niektórych są nawet 30cm Albo pokaż gniazdo na płycie głównej nadajnika to załatwię i wyślę Tobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Nie ma gniazda - jest lutowany. Nawet nie widać, czy jest jeden kabel czy dwa. Najprościej dla mnie by było jakbym go przeciął w środku i zrobił wstawkę. Ale czy tak mogę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Sztukowanie kabli koncentrycznych nie jest dobrą metodą. Kup sobie gotowy kabelek razem z anteną odbiorczą odpowiedniej długości, lub kabelek zakończony złączem SMA i do tego antenę nadawczą. Tylko sprawdź żeby złącza były odpowiednie (żeńskie- męskie). Obetnij niepotrzebne złącze i przylutuj do modułu nadajnika. Lutowanie jak najkrótsze, no i uważaj na ładunki elektrostatyczne i lutownica odizolowana od sieci. Tu możesz sobie wybrać. Tylko nie kupuj anteny PCB. https://77hobby.pl/czesci-c-1_9.html Lub tu https://rc-team.pl/1204-anteny#/page-2 Albo w jakimś innym sklepie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JADAR62 Opublikowano 26 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2018 Dzięki za podpowiedź. Widzę, że nie dam rady tego polutować. Zrobię eksperyment, czy otwory, które są w górze obudowy pozwolą na bezproblemowe wysyłanie sygnału. Jeżeli nie, wtedy dolną pokrywę zrobię z PCV. Wtedy obejdę przedłużanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi