japim Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Też zastanawiałem się nad tą białą złączką - styki są stanowczo za delikatne na 10A. Myślałem aby zostawić płytę na 12V a sam stół podpiąć na 24V (mam stół z podwójnymi stykami do wyboru 12/24) przy 24V ma 3,4 Ohma - więc max 7Amp i szybsze grzanie (170W do 120W dla 12V) - plus minus, liczone w głowie... Co o tym sądzicie? Za ok 100zl można kupić grzałkę silikonowa 600W zasilana z 230V. Sterowanie robisz na przekaźniku. 600W oznacza nagrzanie w kilka minut. Edit: za 50zl: http://s.aliexpress.com/Qf6nuQzM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pielaszkiewicz Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Okey, a przekażnik SSR jak mniemam ? Czy wówczas trzeba zamienić an bang-bang czy można zostawić sterowanie PWN? Nie mam pojęcia czy SSR nadąży ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Mam grzałę na 230, ssr i pwm. Trubi bez kłopotu. Grzanie stołu w kilkanaście sekund. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pielaszkiewicz Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Marcin Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 10 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Z Chin dotarły silniki Do modelarni wjechał drugi drukowany pojazd gąsienicowy No i się zaczęło - pokazał co potrafi W moim uruchomiona została 1 gąsienica na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pielaszkiewicz Opublikowano 10 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Elegancko! Coraz bardziej jestem skłonny zbudować sobie taki czołg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacik Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Możesz udostępnić projekt gąsienic ? Też składam jeździdło ale z gotowych gąsek. Może następne będą drukowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Projekty pojazdów gąsienicowych i pliki do nich znajdziesz tu https://www.thingiverse.com/search?q=tracked+&sa=&dwh=625aa68388a2cce https://www.thingiverse.com/search?q=speed+rc+tank&sa=&dwh=275aa6840248d68 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacik Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Maszyna gotowa i ruszyła na korytarz Widać niedociągnięcia w sterowaniu maszyną , ale nasz klubowy guru Adam jest nie do zastąpienia , Po wprowadzeniu poprawek model lepiej jezdzi Na tym kończę budowę modelu z drukarki . Idę dalej drukować , popróbuję coś latającego . W tym temacie chciałem tylko ukazać jakie możliwości daje nam drukarka 3d . Chciałem podziękować także autorowi projektu za wspaniałą robotę . Projekt wykorzystałem ze strony https://www.thingiverse.com/thing:2414983 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Leśniewski Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Wyszedł bardzo fajny pojazd - podpowiesz jak rozwiązałeś sterownie gąsienicami... zrobiłeś to na reglach od samolotu, czy potrzebny jest jakiś specjalny sterownik do "czołgu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Mam silniki bez szczotkowe i steruje tylko do przodu i ewentualnie skręt w prawo lub w lewo - brak wstecznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacik Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Ja steruje arduino (servo.h) generując sygnał ppm do ESC ( silniki szczotkowe). Ale wsteczny działa dopóki nie pojadę do przodu. Po tym już tylko w jedną stronę działa płynnie i nie mogę tego rozgryźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 23 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 Niektóre regulatory mają zabezpieczenie przed przeciążeniem. Zanim zaczną kręcić się w przeciwna stronę musi nastąpić kompletne zatrzymanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacik Opublikowano 24 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Niektóre regulatory mają zabezpieczenie przed przeciążeniem. Zanim zaczną kręcić się w przeciwna stronę musi nastąpić kompletne zatrzymanie. To dobry trop. Wydłużyłem zatrzymanie w neutral do 10 sekund i czasem już kręci w przeciwna stronę ale też nie zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Fly Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 zamierzam kupić Anet A6 i mam 2 pytania: - jak z ew. podatkiem typu cło ? chcę zamówić z gearbest lub banggood. - czy warto kupić nowszą wersję a6-L5 ? podobno ma mocniejszy zasilacz i jakiś autoleveling Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Z Gearbest przyszła bez cła . Można kupić lepszą wersje odpadnie montaż autolivela , ale i tak reszta usprawnień trzeba dorobić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pielaszkiewicz Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Zwróć uwagę aby paczka została wysłana z magazynu na terenie UE. Niezależnie od wersji będziesz musiał ją usprawnić. Obecnie doszedłem do etapu montowania nowej ramy i zastanawiam się czy nie prościej było kupić jakiś droższy sprzęt - ale z drugiej strony dużo mnie ta drukarka nauczyła - to naprawdę dydaktyczny sprzęt i chyba warto było się troszkę pomęczyć. Kombinuję jak by tu z części po Anet zrobić sobie wycinarkę do rdzeni..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 I o to chodzi by poznać i się uczyć na tej maszynie . Można ja rozwijać w zależności od potrzeby . Obecnie doszedłem do etapu montowania nowej ramy i zastanawiam się czy nie prościej było kupić jakiś droższy sprzęt - ale z drugiej strony dużo mnie ta drukarka nauczyła - to naprawdę dydaktyczny sprzęt i chyba warto było się troszkę pomęczyć. Kombinuję jak by tu z części po Anet zrobić sobie wycinarkę do rdzeni..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Sugeruję jeszcze obudowę w stylu FT17... A co do modeli latających, to druk 3D ma tu niemały potencjał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi