jarek996 Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Dzisiaj doszedl do mnie zakupiony na jakiejs aukcji w Szwajcarii wydech do silnika ENYA 80 4C. Jest to rura flex z gwintem w glowice i KAWAL wydechu z drugiej strony. Czy ten gigantyczny tlumik , przypominajacy rure rezonansowa oprocz tlumienia halasu spelnia jeszcze jakas role ( mysle oczywiscie o jakims tam malym wzroscie mocy ) ? Oto fotki ( wkrecony na chwile do ENYA 53 4C , gdyz osiemdziesiatka lezy w modelarni ) : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.bercik. Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Kumpel miał podobny wydech (Hatori) do silnika YAMADA 140L , motor z rurą czy bez kręcił około 7tyś obr/min , tak więc był to tylko tłumik . pozdrawiam roman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Tak tez myslalem ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 W czterosowie nie bedzie dzialal rezonans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 To wiem , ale moze zachodza jakies INNE zjawiska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Nie stety nie nawet jak by coś zaszło to zawór wydechowy to przerwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 25 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Rezonans w 4t ma za zadanie wyssanie z komory spalania spalin i uzyskanie jak najniższego w niej ciśnienia zanim zawór wydechowy się zamknie. A więc rezonans działa, tylko jego zadanie jest inne niż w silnikach dwusuwowych. Dzięki temu można uzyskać kilka setek rpm i cichutką pracę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2018 Podlaczymy - zobaczymy . Szkoda ze moja dotarta ENYA 80 przeznaczona jest do TEGO : http://rc.kyosho.com/en/10077.html Nie chce wystawiac tej rury wzdluz kadluba . Moze zbuduje Ugly Stika i w nim pociagne pod kadlubem. Brzydszy od tego juz nie bedzie , a nawet moze troche zyskac ! Kurcze ; widze , ze na tym forum tylko ja buduje wszystkie wersje BRZYDALI ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Właśnie znalazłem coś ciekawego, poszukaj w sieci: "TurboHeader Mufflers", robią do wielu silników, do Enya także. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi