Konrad_P Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 No to przed tobą najfajniejsza modelarska robota. Wszyscy wzdrygają się na ten etap budowy a ja się zawsze świetnie bawiłem przy szlifowaniu. Trochę pyli ale ja łysy jestem więc szybko pył opada. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 W końcu znalazłem kilka godzin i dokończyłem budowę. Szybowiec gotowy do lotu waży 445 g, ale tak jak przypuszczałem trzeba go będzie mocno doważyć z przodu (zakładam że ok 50 g). Całość na zdjęciu, poza elementem osłony baterii. Jak go oblatam podzielę się wrażeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 A nie lepiej dołożyć większy pakiet zamiast ołowiu? Wygląda fajnie choć to nie moje kolory Robactwo będzie przyciągał okrutnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Z tym pakietem to masz rację , ale zmuszony jestem wykorzystać to co mam, więc ołów też będzie. (Niestety) co do robactwa to może poprawi się aerodynalika skrzydła. Statecznik jak na szybowiec jest nośny i bardzo gruby profil.! Jak w oryginale. Teraz jak bym robił to zrobiłbym płytkowy, i obeszło by się bez doważania ! Wogle to model robiłem na szybko. Robiąc delikatnie spokojnie można zmniejszyć wagę o 100 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Przecież to jest model do zabawy więc 100 w tą czy w tamtą nie robi większej różnicy, byle by była fajna zabawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 a mi się podoba, na niebie będzie dobrze widoczny. Czekam na film z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Dzisiaj po pracy oblatałem model szybowca. Pomimo wiatru i porywów szybowiec jest stabilny, przewidywalny. Słabo reaguje na stery (z opóźnieniem ). Wykonałem 20 lotów i coraz bardziej byłem zadowolony. Ale przy 21 locie wszystko obrazują fotki. Mamy taki słupek na polu z informacją "uwaga ....". Wokół hektary no i zawiało mi go w jego kierunku. No nie powiem walniecie przy pełnej predkosci w zakręcie, a ja zapomniałem że on tam jest . Mimo wszystko model bardzo mocny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzynek Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Jak go startujesz? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 20 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Przy oblocie i pierwszych lotach z ręki. Docelowo z holu gumowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzynek Opublikowano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Jaka jest długość gumy i na jaką wysokość wynoszony jest model? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 łoo jaka szkoda ale widzę że do naprawy, kadłub nie oberwał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 dziwne że jeszcze żaden fizyk nie zajął się siłą przyciągania generowaną przez słupki i samotne drzewka na obiekty latające. Nobel murowany 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Jurku - Nobel gwarantowany i to w ostatnim locie , wstyd dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 E tam - na takie kołki nie ma rady. Każdego w końcu przyciagnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpazo Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Ale oczko zaliczył i to się liczy teraz już będzie dobrze do puki nie zacznie w pokera grać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 Ale odgrzany kotlecik ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 4 godziny temu, Kamyczek_RC napisał: Modelarska wersja prawa "Murphiego": jak na lotnisku jest jedno drzewo , słup , kamień , butelka to na pewno w nią przywalisz . Zbudowałeś sam to naprawić też będziesz potrafił , modelik bardzo ładny i sympatycznie wyglądający gdzie wynalazłeś plany ? Kamil , co Cię naszło ???? jakieś straszne archeolo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2020 26 minut temu, Kamyczek_RC napisał: No forum dobrze działa wyświetlił mi się jako nowy temat , więc napisałem . Ale z modelami jak z winem czym starsze tym ładniejsze , teraz to każdy na jedno kopyto węgiel , farba i każdy lepszy od poprzedniego ;). "Ale z modelami jak z winem czym starsze tym ładniejsze"....racja absolutna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi