robert.pilot Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2019 Delikatnie do przodu. Ze względu na brak większej ilości czasu, wklejene stateczników muszę przełożyć dopiero na koniec grudnia W tak zwanym międzyczasie zastosowałem złącze MPX między skrzydłem a kadłubem, zapewne ułatwi mi to składanie modelu na lotnisku. Zabieram się za tablicę przyrządów. Ramki zegarów wycięte. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
robert.pilot Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2019 Praca nad zegarami... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
robert.pilot Opublikowano 10 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2019 Witam. Proszę Kolegów o pomoc... Mianowicie nie mam żadnego pomysłu na mocowanie owiewki pilota . Jakieś podpowiedzi? A może zostawić bez owiewki? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
mirolek Opublikowano 13 Grudnia 2019 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Owiewka musi być. Proponuję najpierw szablon z kartonu potem wyciąć obramowanie owiewki z cienkiej blachy Al z puszki po piwie. Wyciętą owiewkę z materiału docelowego oklejasz obustronnie blaszką. Możesz nabić potem imitację nitów jeśli chcesz a po uformowaniu kleić do kadłuba. Jeśli masz obawy że nie chwyci to wklej w kadłub dwa albo cztery sztyfty np. ze szpilki wystającej 2-3 mm (zależy jaki kształt owiewki chcesz wykonać)i potem nałożysz na to owiewkę i podklejone będzie ok. ms
robert.pilot Opublikowano 13 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2019 Wielkie dzięki za pomysł i rady... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
robert.pilot Opublikowano 15 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2019 Owiewka zrobiona... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1
robert.pilot Opublikowano 15 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2019 Oj chyba nie.... Po Świętach dopiero wklejam stateczniki... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
robert.pilot Opublikowano 1 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2020 Prace nad modelem ruszyły. Zegary zalane lakierem bezbarwnym, stateczniki wklejone.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1
robert.pilot Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zamontowane koło ogonowe, zagłówek, i zegary w końcu ukończone...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
robert.pilot Opublikowano 18 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2020 Miejsce pilota...Zostało sprawdzić SC i czekam na naklejki na model...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1
robert.pilot Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2020 Jak widać model prawie skończony... zamówiłem naklejki wg. planów i oryginalnych fotek, niestety firma ociąga się z realizacją już trzeci miesiąc. Chyba podejmę się sam wycinania oznaczeń modelu. Mam żółtą folię Oratex o strukturze płótna, kupiłłem folię samoprzylepną do drukarki, mój pomysł jest taki: z planów robię skan na folię przylepną, przyklejam ją do Oratexu i wycinam oznaczenia...Może Koledzy mają inne pomysły?...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
robert.pilot Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2020 Niestety nie mam dostępu do lasera, nie mam programu do obróbki graficznej i nie umiem takiego programu obsługiwać. Kiedyś wycinało się ręcznie i chyba przy tym zostanę... będzie większa satysfakcja...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
robert.pilot Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2020 Ręczna wycinanka...Postanowiłem kserówki oznaczeń nadrukować na folię samoprzylepną. Następnie tę folię nakleiłem na Oratex i powoli wycinam... po wycięciu folia samoprzylepna bez problemy odchodzi od Oratexu...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
robert.pilot Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Opublikowano 2 Lutego 2020 Wycinanek ciąg dalszy...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1
robert.pilot Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Opublikowano 8 Lutego 2020 Coś ostatnio brakuje czasu na model... od dwóch tygodni zabieram się za wyważanie i nie mogę się zabrać, wrrr.Wieczorami jedynie trochę przy oznaczeniach robię... gotowe do naklejania...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
robert.pilot Opublikowano 25 Lutego 2020 Autor Opublikowano 25 Lutego 2020 No i stało się...O to On... Brown B2 Miss Los Angeles, gotowy do lotu...Waga - 3160 g.Rozpiętość - 1480 mm.Silnik - Saito FA-62 B GK.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 3
jarek996 Opublikowano 25 Lutego 2020 Opublikowano 25 Lutego 2020 Kiedy ? Gdzie ? Ktoredy "wypuszczasz" powietrze wlatujace pod maske silnika ?
robert.pilot Opublikowano 25 Lutego 2020 Autor Opublikowano 25 Lutego 2020 Kiedy - Mam nadzieję, że w połowie marca... Gdzie - lotnisko modelarskie w Cigacicach koło Zielonej Góry...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi