robert.pilot Opublikowano 3 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2019 Delikatnie do przodu. Ze względu na brak większej ilości czasu, wklejene stateczników muszę przełożyć dopiero na koniec grudnia W tak zwanym międzyczasie zastosowałem złącze MPX między skrzydłem a kadłubem, zapewne ułatwi mi to składanie modelu na lotnisku. Zabieram się za tablicę przyrządów. Ramki zegarów wycięte. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 8 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Praca nad zegarami... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 10 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2019 Witam. Proszę Kolegów o pomoc... Mianowicie nie mam żadnego pomysłu na mocowanie owiewki pilota . Jakieś podpowiedzi? A może zostawić bez owiewki? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 13 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Owiewka musi być. Proponuję najpierw szablon z kartonu potem wyciąć obramowanie owiewki z cienkiej blachy Al z puszki po piwie. Wyciętą owiewkę z materiału docelowego oklejasz obustronnie blaszką. Możesz nabić potem imitację nitów jeśli chcesz a po uformowaniu kleić do kadłuba. Jeśli masz obawy że nie chwyci to wklej w kadłub dwa albo cztery sztyfty np. ze szpilki wystającej 2-3 mm (zależy jaki kształt owiewki chcesz wykonać)i potem nałożysz na to owiewkę i podklejone będzie ok. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 13 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Wielkie dzięki za pomysł i rady... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Owiewka zrobiona... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 15 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Czyli poleci na wigilie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 15 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2019 Oj chyba nie.... Po Świętach dopiero wklejam stateczniki... Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 1 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2020 Prace nad modelem ruszyły. Zegary zalane lakierem bezbarwnym, stateczniki wklejone.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 Zamontowane koło ogonowe, zagłówek, i zegary w końcu ukończone...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 18 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Miejsce pilota...Zostało sprawdzić SC i czekam na naklejki na model...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Jak widać model prawie skończony... zamówiłem naklejki wg. planów i oryginalnych fotek, niestety firma ociąga się z realizacją już trzeci miesiąc. Chyba podejmę się sam wycinania oznaczeń modelu. Mam żółtą folię Oratex o strukturze płótna, kupiłłem folię samoprzylepną do drukarki, mój pomysł jest taki: z planów robię skan na folię przylepną, przyklejam ją do Oratexu i wycinam oznaczenia...Może Koledzy mają inne pomysły?...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 21 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Laserem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 21 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2020 Niestety nie mam dostępu do lasera, nie mam programu do obróbki graficznej i nie umiem takiego programu obsługiwać. Kiedyś wycinało się ręcznie i chyba przy tym zostanę... będzie większa satysfakcja...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Ręczna wycinanka...Postanowiłem kserówki oznaczeń nadrukować na folię samoprzylepną. Następnie tę folię nakleiłem na Oratex i powoli wycinam... po wycięciu folia samoprzylepna bez problemy odchodzi od Oratexu...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 2 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2020 Wycinanek ciąg dalszy...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 8 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Coś ostatnio brakuje czasu na model... od dwóch tygodni zabieram się za wyważanie i nie mogę się zabrać, wrrr.Wieczorami jedynie trochę przy oznaczeniach robię... gotowe do naklejania...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 No i stało się...O to On... Brown B2 Miss Los Angeles, gotowy do lotu...Waga - 3160 g.Rozpiętość - 1480 mm.Silnik - Saito FA-62 B GK.Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 25 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Kiedy ? Gdzie ? Ktoredy "wypuszczasz" powietrze wlatujace pod maske silnika ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Kiedy - Mam nadzieję, że w połowie marca... Gdzie - lotnisko modelarskie w Cigacicach koło Zielonej Góry...Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi