Gość Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjs Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Latające skrzydło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 Klasyczny, sylwetkowy pushjet. Może usprawniony o jakiś profil KFm. Jakiś MIG-29, duża rodzina "eF-ek", "SUczki:, Tornada, Mirage, Gripeny i wiele innych. Coś co pozwoli zamontować silnik z tyłu, lub w środku kadłuba, śmigło pchające i dwa serwa 9 gram, z mikserem Delta na sterolotkach. Silnik z tych co dają prędkość na małych śmigłach. Ciąg raczej mały, kv duże, więc i model mały i lekki, ale raczej do szybkiego latania. Do jakiś 500 gram. Optymalnie 300-400 gram. Pakiet 2S 7,4V 1000-1300 mAh lub w bliskich granicach. ESC 15 (ryzykowne) - 20 A Śmigło 6x4E lub 6x5E Do tego silnika regulator 12A jest poniżej możliwości prądowych silnika - łatwo go upiec. Nie wykorzystasz też możliwości tego silnika. Śmigło 5" niestety wymusi lżejszy model 250-300 gram. Może być ciężko się wyrobić z masą. Od biedy, da się nawet jakiegoś ESA złożyć. Tylko śmigło 6" i większy ESC. Poleci też na tym popularna Delta 120 min. Ale nie będzie zbyt dobrze latać z proponowanym przez ciebie napędem i trzeba ją zrobić lekko. Choclaż 300 gram jest w zasięgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 To nie jest dobra konstrukcja pod ten konkretny napęd. RWD potrzebuje raczej wolniejszego silnika i większego śmigła. Ty masz typowy napęd do niezbyt dużego, stawiającego małe opory i generalnie żwawszego modelu. W dodatku masz za mały regulator pod ten silnik, nie wyciągniesz zatem jego pełnej sprawności. Nawet mimo niechęci, rozważyłbym kupno większego ESC, żeby móc wykorzystać w pełni moc silnika. W dodatku RWD-5, nie jest konstrukcją pomyślana pod tak wiotki materiał jak depron 3 mm. Masy na tym praktycznie nie zaoszczędzisz, a znacząco osłabisz wytrzymałość. Chcesz go zmniejszyć - proszę. Ale zostań przy depronie 5 lub 6 mm na kadłubie. Ewentualnie 3 mm depron na poszycie skrzydeł. W przypadku RWD-5, polecałbym raczej Emax CF2822 i śmigło w okolicach 8" + ESC 20 A. CF2805 to "typówka" pod np. taki model: https://www.rcpowers.com/community/threads/rcpowers-mig-29-v2.12400/ http://rc.tomhe.net/f-22 http://pfmrc.eu/index.php/topic/12047-delta-z-depronu-w-120minut/page-19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Ciekawe propozycje Osprzętu wolałbym jednak już nie dokupywać i wydłubać coś z tym co mam. Myślę też nad rwd Skazoo pomniejszonym do 1m rozp. i max z 3 depronu wszystkie czesci... To pomyśl nad tym lekko powiększonym: nasz Kolega buduje go równolegle na forum to może pomoże w/r co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 Cześć! Jaki koledzy polecacie model samolotu pod silnik emax cf 2805, regler 12A, pakiety lipo 1000mah i śmigiełko 5x4.3 ? Jakie masz kv w tym silniku bo są dwie wersje 2840 i 1600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 A może Prime Jet 8 , to co masz by pasowało do niego. Plany wydrukować o 20% większe. Co prawda ja miałem silnik 2204 14T a póżniej Park 250 / Były zbudowane dwa modele/.Właśnie tylko to kV !? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Witam. Ja mam taki silnik w Magnum fff. Śmigło 7x4.7 gws. Regiel 10A i lipo 2s 850mAh. Super modelik na małą przestrzeń a i poszaleć trochę można:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi