krzysiek 1 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Witam wszystkich, jestem posiadaczem od niedawna takiego motorku, mam go zamiar rozebrać i umyć w myjce ultradźwiękowej, a ponieważ nie bardzo się orientuję w motorkach 4 T to mam pytania 1- do czego służy ten otwór gwintowany w którym był króciec na przewód zamieszczone zdjęcie 2- jest jakaś instrukcja jak ustawić koła zębate i jak wyregulować zawory ???? Za wszelkie podpowiedzi z góry serdecznie dziękuję pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Otwor na kruciec to odma inaczej idpowietrzenie skrzyni korbowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 W załączniku wrzuciłem instrukcję, jest w niej to co Cię interesuję : ENYA_90-4C.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek 1 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Wielki dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek 1 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Panowie, na jakiej zasadzie jest smarowanie skrzyni korbowej skoro paliwo dostaje się przez zawór i po spaleniu tak samo wychodzi omijając skrzynię korbową ?????? wkrótce będę go składał i zastanawiam się nad tym problemem czy wlać odrobinę oleju czy składać na sucho :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkdarch Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Jak pewnie zauważyłeś tłok ma jeden pierścień(brak pierścienia zgarniającego olej).Mieszanka częściowo przedostaje się pomiędzy tłokiem a cylindrem i w ten sposób smaruje komorę korbową.Nadwyżka ciśnienia jest wyrzucana właśnie przez odmę.Nic nie wlewaj do środka.Wyjątek stanowi sytuacja gdy silnik był rozłożony i umyty.Wtedy smarujesz części ruchome olejem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Juz odpaliles po remoncie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek 1 Opublikowano 25 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Motorek został rozebrany umyty powymieniane łożyska i poskładany a chodzi teraz tak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Latales juz garem do dolu ? Ja w swoich dwoch modelach ( tez ENYE : R120 i 90 ) mam silniki zamontowane tak jak Ty , ale wole dmuchac na zimne i pomontowalem podzarzania swiecy ( od naszego kolegi z forum ) . Chodza on z gazem i szczegolnie jak z malych obrotow wchodzisz na MAXa , swieca moze zostac zalana i ........... szybujemy do ladowania . W tym wlasnie momencie swieca prze moment podzarza sie na MAX . Na stronie UGLY TWINa masz schemat i opis urzadzenia. Lozyska gdzie zalatwiles ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek 1 Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 Siemka, garem do dołu latałem ale 2 T nie było problemu ale na wszelki wypadek zakupiłem sterownik do świec i spróbuje go uruchomić z opisu jest faktycznie rewelka przynajmniej nie trzeba mieć żarnika do świec a co do łożysk to kupowałem u nas w alfie podobno jakieś japończyki za komplet płaciłem coś ok 80 zł zobaczymy co są warte Oglądam twoją relacje z renowacji silniczka i nie wpadłem na pomysł czyszczenia przy pomocy sody super to wygląda u mnie trochę ściemniał po myciu w myjce ultradźwiękowej pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 (...) u mnie trochę ściemniał po myciu w myjce ultradźwiękowej pozdrawiam A w czym czyściłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek 1 Opublikowano 27 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Do myjki używałem płynu SONIX 1000 rzekomo do tego przeznaczony A JAKO CIEKAWOSTKĘ DODAM ZE SILNIK POCHODZI Z 1993 r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi