Starless Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Witam, Będę wdzięczny za Wasze opinie nt. jakości pakietów będących obecnie w sprzedaży. Skłania mnie do tego pytania, używanie pakietów Dual Sky, które sa jak dla mnie mocno rozczarowujące. Otóż latam sobie FunCubem tak na 50 % mocy, bujanie po niebie,0 akrobacji, i pakiet DS Eco 2700 mAH 3 S starcza raptem na 2 loty po 3 minuty. Wyposażenie Cuba to silnik Dualsky XM3542EA-5 +Śmigło APC 13x6.5E. Jakiej firmy pakiety kupować Waszym zdaniem , aby cieszyć sie długą praca silnika ? I jak typ pakietu, modelarnia .pl zachęca do Gens & Tatu, że dobre? A może to tak, że wszystkie produkuje jeden chińczyk i potem sa tylko różnie brandowane? Jestem nowy w elektrykach, a do tej pory ćwiczyłem spalinę, bedę bardzo wdzięczny za podpowiedź. Pozdrawiam, Starless Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 SLS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Dualsky, SLS, tylko ich nie przeciàźaj. U mnie chodzą na min 3 sezony bez żadnych strat. Rozładowanie do max 3,7V na celę. Trzymają trwałość i twardość. Ładuj zawsze z balansetem. Przechowuj rozładowane do 3,7V. Nie trzymaj długo naładowane na max. Ładuj jak idziesz latać - tuż przed lub dzień przed. Jeżeli nie wylatałeś, rozładuj ladowarka do 3,7V lub storage. Będą służyć długo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 SLS Ale i niebieskie turnigy u mnie też się super sprawują parę sezonów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 używanie pakietów Dual Sky, które sa jak dla mnie mocno rozczarowujące. Dualsky, Tomek kolega lata właśnie na Dualsky i jest niezadowolony. Ja kiedyś też miałem Dualsky i to była porażka. Dokładnie jak pisze Mariusz niebieskie Turnygy były lepsze. Wychodzi na to, że Dualsky mają bardzo nierówną jakość skoro Ty jesteś zadowolony. Pewnie też zależy to od wersji, tyle że ja brałem 2200 3s z najwyższej półki (być może to był błąd ). SLS powinny załatwić problem. A z tymi Tattu to też na dwoje babka wróżyła. Mam 9 szt. i 4 szt. do wywalenia po 1,5 sezonu. No ale to pakiety 850 3S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Witajcie Ja latam na GENS ACE Akumulator LiPo TATTU 11,1V 2300mAh 45C 3S XT60modelem Volantex 1100mm Sbach 342 akumulatory mam trzeci sezon i mają nadal 6 - 7 IR mOhm na cele, aku są jak dla mnie rewelacyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Niebieskie Turnigy z HK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Ja sobie w sumie chwalę Zippy Compact 2200 3S 25C. Wybrałem je ze względu na małe wymiary i masę. Używam ich z prądami tak do około 30A i w takim zakresie mogę polecić. Mam je chyba 3 sezon, nie tracą pojemności, nie puchną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Piszecie, zachwalacie różne marki.Ale czy ktoś z was zwrócił uwagę na wielkość napędu w tym modelu? Czas lotu 6 min na tym zestawie jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.pilot Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Piszecie, zachwalacie różne marki.Ale czy ktoś z was zwrócił uwagę na wielkość napędu w tym modelu? Czas lotu 6 min na tym zestawie jest ok. Oczywiście, że tak. Jeden z ważniejszych parametrów... Kolega pisze: "Będę wdzięczny za Wasze opinie nt. jakości pakietów będących obecnie w sprzedaży." Więc każdy zachwala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi