Skocz do zawartości

Testy zderzeniowe drona i skrzydła samolotu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wcale mnie to nie dziwi, dlatego tak jestem cięty na wszelkiego rodzaju popisywaczy latających w pobliżu lotnisk, w miastach gdzie są lotniska, czy po prostu nad dużymi skupiskami ludności (ludzka czaszka też ma określoną wytrzymałość).

Opublikowano

(ludzka czaszka też ma określoną wytrzymałość).

przy 200MPH wytrzymałość ludzkiej czaszki jest pomijalna w zderzeniu z czymkolwiek, więc odniesienie do filmu zupełnie bez sensu..

chyba że myślałeś o rzucaniu ludzką czaszką w skrzydło samolotu - to nie mam uwag.

Opublikowano

Napisałem o skupiskach ludzkich, więc chyba oczywiste, że chodziło o spadający model/dron. Nie musi lecieć 200MPH by spadając i uderzając w kogoś narobić szkód, prędkość swobodnego spadania wystarczy.

• Lubię to 1
Opublikowano

No zobacz, a tutaj inny tupolew wylądował w lesie i skrzydło ma prawie całe a uszkodzenia są zgodne z tym co mówił prof. Binenda

http://old.themoscowtimes.com/sitemap/free/2010/3/article/tu-204-crashes-near-domodedovo-airport-8-injured/402350.html

Zauważ, że każdą katastrofę lotniczą na zachodzie starają się wyjaśnić składając wrak samolotu do kupy żeby poznać przyczynę, więc uważam, że nie powinieneś się tak spieszyć z wyjaśnieniami dlaczego doszło do katastrofy i generować kolejne niepotrzebne kłótnie.

Opublikowano

Dodam, że P11 Mirosława Fericia ostrzelany przez Niemców we wrześniu 39 r i opuszczony przez pilota na spadochronie spadając ściął sosnę grubą na ok. 30 cm.

Opublikowano

To co zostało ze skrzydła TU-204 jak już kolega podjął wątek ...

No przecież ma tylko lekkie obtarcia , nówka sztuka, nieśmigana :-)

Się odmaluje, wyklepie i będzie jeszcze wozić afrykanów..

Może to dlatego jest w takim doskonałym stanie, że wylądował na brzuch zamiast na pleckach?(no i pewnie prof.Bimenda nie znalazł śladów trotylu ani bomby termobarycznej...)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.