Gość Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Poprosić o zwrot pieniędzy i odesłać. Nie wierzę aby ktoś sprzedawał bez świadomości w jakim jest stanie. Ale jeżeli tak było to tym bardzie zwróci pieniądze. (ja kupiłem nowy silnik ze sklepu modelemax i fabrycznie był zepsuty - nie dało się przekręcić wału silnika. Na szczęście był na gwarancji, więc poszedł do fabryki do naprawy). Jeżeli nie będzie szans na zwrot pieniędzy to trzeba silnik rozebrać i zobaczyć, czy to wał, czy magnesy i naprawić jeżeli koszty części nie będą zbyt wielkie w stosunku do ceny zakupu silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 . Nie wierzę aby ktoś sprzedawał bez świadomości w jakim jest stanie. Też w to nie wierzę, że ktoś kupuje silniczek za 12 zł i oczekuje jakości axi. Zresztą jak na taką cenę to te silniczki są naprawdę dobre i baboki w stylu krzywej osi zdarzają się sporadycznie. Najgorsze w tych silnikach są łożyska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 9 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2018 Nikt nie oczekuje jakości axi za 12pln ale każdy silnik nawet najbardziej badziewiasty ma prosty wał, no chyba że sprzedający napisał, że silnik posiada taki defekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Może jednak dla pewności wymienić oś? Z góry nadmieniam, że ja kupowałem gotowe po ok. 3pln w www.avifly.pl razem z silnikem, więc nie doardzę jak się je wykonuje samemu ale na pewno da się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Odzyskuje osie ze starych napędów dyskietek 3,5". Bardzo dobry materiał na osie małych silników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Jeśli nie zauważyłeś skrzywienia walka wyjętego z silnika to masz po prostu dwie piasty śmigła do wyrzucenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Albo zgnieciony/skrzywiony dzwonek. A nie możesz odpalić silnika na sucho bez śmigła. Jeżeli jest coś krzywe to będziesz w stanie wyczuć bicie trzymając silnik w ręce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxiiii Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Darek nie tak mnie zrozumiałeś. Odniosłem się do reklamowania. Nie ma po co reklamować silniczka za 12 zł. Albo się go wyrzuca albo "dla idei" naprawia wymieniając mu części których cena przekroczy koszt kolejnego silnika. Aby sprawdzić czy problem leży po stronie łożysk wystarczy poruszać rotorem na boki jak jest wyczuwalny luz to łożyska do wymiany. Jak chcesz bawić się w wymianę osi to jak wcześniej wspomniał kolega jako materiału użyj osi od stacji dyskietek lub od CD, DVD. Czym starsze tym z lepszego materiału są wykonane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi