Adam1S Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Witam Prawdopodobnie tytuł jest znany , ale czy ktoś mi podpowie jak zidentyfikować silnik rcgf - zakupiłem ten silnik jako używany 20 ccm ale po zapoznaniu się z instrukcjami z sieci mam wątpliwości czy to jest ta pojemność - występują różnice w budowie zaworu płytkowego w mocowaniu silnika a z fotografii dostępnych w sieci to i gaźnik jest nieco inny niż w HK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Wrzuć zdjęcia może to nie jest rcgf? Ja miałem podobnie myślałem że mam boksera tej firmy i dopiero jeden z modelarzy znający się w temacie silników wskazał mi właściwe oznaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Było już o tym w innym dziale. Silnik sprzedawany z HK jako RCGF nie jest w sumie tym modelem. Mam 20cm kupiony z drugiej ręki oraz nówkę z HK 32 czy 33cm ale na nich też nie ma wybitego żadnego oznaczenia choć w instrukcji jest RCGF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam1S Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Już znalazłem odpowiedź - silnik jest 20 ccm . Zmierzyłem średnicę tłoka po zdemontowaniu tłumika oraz skok po odkręceniu świecy zapłonowej - z wyliczeń wyszło ok 20 ccm . Natomiast zawór płytkowy do tych silników bywa zarówno z jedną jak i z dwoma płytkami tak jak i sposób montażu silnika , są silniki do montowania na łożu oraz na słupkach. I tym sposobem zostały rozwiane moje wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Ale konkretne pytanie zadałeś; myśleliśmy, że chodzi o zidentyfikowanie firmy, a nie pojemności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam1S Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Ale konkretne pytanie zadałeś; myśleliśmy, że chodzi o zidentyfikowanie firmy, a nie pojemności. Faktycznie tak można było zrozumieć to pytanie przepraszam za zamieszanie i dziękuję za zainteresowanie tematem ale najważniejsze że wiem już co to za cudo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi