Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze brakuje przodu i usterzenia a konstrukcja kadłuba już od ściany do ściany :o

Chyba przyjdzie Ci go budować na korytarzu  :D

Tak poważnie to dobra robota - biegnę wyciąć kilka elementów do Mustanga bo mnie mocno wyprzedziłeś.

P.S. Te skokowe zmiany przekroju centralnej kratownicy są tak na planie w oryginale? Nie ma tam jakiś łagodniejszych przejść? Pachnie mi tu efektem karbu, ale z drugiej strony ta kratownica jest w sumie pomocnicza a większość roboty robią listwy poszycia i samo poszycie.

Opublikowano

Haa ja mocno zwolnię przy podwoziu i kabinie tak więc Ty pewnie skończysz Mustanga ja będę w połowie :D Kratownica jest przerobiona aby kokpit tam zmieścić, a kratownica wsumie pomocnicza jak pisałeś biorąc pod uwagę że listwy jeszcze potem balsa na pokrycie i wstępnie u mnie będzie jeszcze laminat. Tak więc raczej o sztywność się nie boję :) Usterzenie będzie raczej ściągane tak więc jakoś tam se poradzę w tym ciasnym pomieszczeniu (chyba :D

Opublikowano

Ta kratownica jest po zmontawaniu poszycia do niczego nie potrzebna. Ja z moich modeli ją usunąłem i latają. Na takiej kratownicy był zrobiony PT 17, Turbinator i teraz Vampire. Dwa pierwsze już sporo wylatały i wywalenie tej kratownicy w niczym nie przeszkadza. Poszycie nadaje sztywność całej konstrukcji, a kratownica jest po to żeby całość można było prosto zmontować.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mateusz jeszcze świętujesz Nowy Rok :) bo cisza w temacie ,

tak na zachętę na temat malowania MIGA 3

JAK-1 Zima 1942

post-497-0-54205800-1546535773_thumb.jpg

post-497-0-86873100-1546535795_thumb.jpg

Pozdrawiam Paweł N

Opublikowano

Witam

Mateusz jeszcze świętujesz Nowy Rok :) bo cisza w temacie ,

tak na zachętę na temat malowania MIGA 3

JAK-1 Zima 1942

attachicon.gifIMG_1258.JPG

attachicon.gifIMG_1259.JPG

Pozdrawiam Paweł N

Witam, super wygląda :). A narazie cisza brak czasu, auto siadło i muszę ogarnąć nowe a jeszcze problemy rodzinne i jakoś tak brak chęci oraz czasu oraz finansów jak narazie (choć na tym etapie dużo nie trzeba)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mateusz jest jakiś progres?

Niestety temat kompletnie wstrzymany, jak narazie. Ciężko powiedzieć kiedy znowu coś zacznę, za dużo na głowie mam.

Opublikowano

Ta kratownica jest po zmontawaniu poszycia do niczego nie potrzebna. Ja z moich modeli ją usunąłem i latają. Na takiej kratownicy był zrobiony PT 17, Turbinator i teraz Vampire. Dwa pierwsze już sporo wylatały i wywalenie tej kratownicy w niczym nie przeszkadza. Poszycie nadaje sztywność całej konstrukcji, a kratownica jest po to żeby całość można było prosto zmontować.

W jaki sposób usuwasz kratownicę z wnętrza modelu? Ona nie jest przymocowana do poszycia?

Opublikowano

Niestety temat kompletnie wstrzymany, jak narazie. Ciężko powiedzieć kiedy znowu coś zacznę, za dużo na głowie mam.

Szkoda, fajnie się zapowiadał. Mam nadzieję, że szybko Ci się wszystko ułoży i powrócisz do budowy,

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.