Chuck Yeager Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Jeszcze brakuje przodu i usterzenia a konstrukcja kadłuba już od ściany do ściany Chyba przyjdzie Ci go budować na korytarzu Tak poważnie to dobra robota - biegnę wyciąć kilka elementów do Mustanga bo mnie mocno wyprzedziłeś. P.S. Te skokowe zmiany przekroju centralnej kratownicy są tak na planie w oryginale? Nie ma tam jakiś łagodniejszych przejść? Pachnie mi tu efektem karbu, ale z drugiej strony ta kratownica jest w sumie pomocnicza a większość roboty robią listwy poszycia i samo poszycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 16 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Haa ja mocno zwolnię przy podwoziu i kabinie tak więc Ty pewnie skończysz Mustanga ja będę w połowie Kratownica jest przerobiona aby kokpit tam zmieścić, a kratownica wsumie pomocnicza jak pisałeś biorąc pod uwagę że listwy jeszcze potem balsa na pokrycie i wstępnie u mnie będzie jeszcze laminat. Tak więc raczej o sztywność się nie boję Usterzenie będzie raczej ściągane tak więc jakoś tam se poradzę w tym ciasnym pomieszczeniu (chyba ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 16 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Ta kratownica jest po zmontawaniu poszycia do niczego nie potrzebna. Ja z moich modeli ją usunąłem i latają. Na takiej kratownicy był zrobiony PT 17, Turbinator i teraz Vampire. Dwa pierwsze już sporo wylatały i wywalenie tej kratownicy w niczym nie przeszkadza. Poszycie nadaje sztywność całej konstrukcji, a kratownica jest po to żeby całość można było prosto zmontować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweln7 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Witam Mateusz jeszcze świętujesz Nowy Rok bo cisza w temacie , tak na zachętę na temat malowania MIGA 3 JAK-1 Zima 1942 Pozdrawiam Paweł N Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Witam Mateusz jeszcze świętujesz Nowy Rok bo cisza w temacie , tak na zachętę na temat malowania MIGA 3 JAK-1 Zima 1942 IMG_1258.JPG IMG_1259.JPG Pozdrawiam Paweł N Witam, super wygląda . A narazie cisza brak czasu, auto siadło i muszę ogarnąć nowe a jeszcze problemy rodzinne i jakoś tak brak chęci oraz czasu oraz finansów jak narazie (choć na tym etapie dużo nie trzeba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 14 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Mateusz jest jakiś progres? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Mateusz jest jakiś progres? Niestety temat kompletnie wstrzymany, jak narazie. Ciężko powiedzieć kiedy znowu coś zacznę, za dużo na głowie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Ta kratownica jest po zmontawaniu poszycia do niczego nie potrzebna. Ja z moich modeli ją usunąłem i latają. Na takiej kratownicy był zrobiony PT 17, Turbinator i teraz Vampire. Dwa pierwsze już sporo wylatały i wywalenie tej kratownicy w niczym nie przeszkadza. Poszycie nadaje sztywność całej konstrukcji, a kratownica jest po to żeby całość można było prosto zmontować. W jaki sposób usuwasz kratownicę z wnętrza modelu? Ona nie jest przymocowana do poszycia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chuck Yeager Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Niestety temat kompletnie wstrzymany, jak narazie. Ciężko powiedzieć kiedy znowu coś zacznę, za dużo na głowie mam. Szkoda, fajnie się zapowiadał. Mam nadzieję, że szybko Ci się wszystko ułoży i powrócisz do budowy, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi