bartek-91 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Dzięki za rady. Skrzydło dałem coś podobnego jak Tzagi, a na takim skrzydle latałem z lotkami, więc pewnie z nim jest problem. Jak będę miał czas to skorzystam z rad i poeksperymentuję z rzutkami a później się wezmę za skrzydełko do motolotni. Ps. Czy ma kroś może plany skrzydła (prawdziwej :wink: ) lotni albo jakieś zdjęcia konstrukcji skrzydła bez poszycia? Szukałem w google ale nic nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Witam wszystkich mam zamiar zbudowac motolotnię na silnik spalinowy i potrzebował bym plany takiego sprzetu czy macie moze takie plany?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Latam różnymi modelami akrobacyjnymi ale motolotnia to jest cos co mi się podoba i poza tym , ze mam zamiar kupic prawdziwą to model by mi sie podobał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 Leszku, rece opadly... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Opublikowano 23 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2008 a to dlaczego?? myslalem sam plany zrobic ale moze sa jakies gotowe.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Witajcie Nie śledze Waszego wątku jednak może przyda się Wam do dalszej dyskusji lub budowy właśnie ta strona: http://digilander.libero.it/dgavio/elettrici/delta/delta.htm Pozdrawiam i przy okazji życzę Wesołych Świąt Roland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Witam Flyszman no no ta strona już mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 to zerknij na to jeszcze: pozdrawiam Roland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyszman Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 ...i rzeczywiście przy sterowaniu aż się prosi użyć rozwiązania zapożyczonego z autogyro....kilka takich pomysłów jest na tej stronce: http://rcp.web.infoseek.co.jp/rc2_O_Gyro.html Pozdrawiam Roland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Witam Ponownie Roland własnie ten film z ta motolotnia widziałem kiedys i sie zaraziłem pieknie zrobione . wózek rozrysuję z tej strony którą wczesniej wysłales ale takie skrzydło z prawdziwego zdarzenia hmmm nie wiem jak byś cos znalazł przeslij . ze skrzydłem bedzie wiekszy problem . i musze pomyślec jakie materiały zastosowac... Pozdrawiam Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Ja RolAND MYSLE ZROBIC TAKA MOTOLOTNIE GDZIES 1,8M ROZPIETOSC HEHEH TYLKO NA TYM FILMIKU JEST PROSTE SKRZYDłO A JA CHCE ZRBIC TAKIE SKRZYDłO Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA . NO I OCZYWIśCIE NA SILNIK SPALINOWY . Z WóZKIEM NIE BEDZIE PROBLEMU ALE ZE SKRZYDłEM HMMMM... Pozdrawiam Leszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Leszek, nie pisz posta pod postem. uzywaj opcji edytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 jak posta pod postem?? A oki wiem o co chodzi hehhe......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Hej. Trochę poszperałem po necie za konstrukcjami skrzydeł i tak to jakoś wygląda. I tak dokładniej: A jak powinna być okryta konstrukcja WASZYM ZDANIEM ? : Pozdrawiam EDIT: A jak bym kupił taki latawiec i dorobił wózek i wymienił linki to poszło by czy nie? taki: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2273,latawiec-akrobacyjny-160-x-80-cm-88867 lub taki: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2269,latawiec-akrobacyjny-183-x-70-cm-88857 lub taki tyko odciąć ogon: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p2266,latawiec-137x71-cm-88854 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Kamil możesz podać linki do stron ze zdjęciami 3 i 4. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 A ja mogę podać :mrgreen: KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek Opublikowano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2008 Panowie też mi przeszło przez myśl , żeby wykorzystac skrzydło z latawca ale hmmm to nie będzie to ..... ale jak by ktoś chciał zrobic np paralotnie rc to te latawce w ksztalcie paralotni są idealne do tego sa w różnych rozmiarach . Dorobic tylko wózek zamontowac silnik i w górę . Ja nadal jestem na etapie poszukiwań planów porządnego skrzydla do motolotni ale na razie nie znalazłem nic ciekawego.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Witam panowie. Od kilku dni siedzę zakopany w internecie i szukam jak głupi o motolotniach i latawcach w wiadomym celu.Natrafiłem a bardzo fajny model latawca z foli bez profilu łatwy w budowie i można budować parami tak zwane połączone.Luknijcie sami: Początkowa wersja jak widać maksymalna prostota i dobre własności lotne. I wersja druga : Pomysł mój jest taki żeby udoskonalić wersję drugą w sensie że przeskalować do odpowiedniej wielkości i tych ,,klatek zrobić więcej jak dwie , czyli około 10 po odpowiednim przeskalowaniu i w tedy by można zrobić paralotnię.Powiedzcie co o tym sądzicie.Jeżeli nie uda się do paralotni to miał bym chociaż wspaniały latawiec.Piszcie co o tym sądzicie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Na moj gust niezla robota kamil wydaje mi sie ze zdalo by to ustroistwo egzamin tylko pytanie jaki wymiar koncowy tak pod silnik 2,5ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Na razie nie wiem jaki by musiał być wynik końcowy pod silnik 2,5ccm.Ja bym robił pod silnik os max 7ccm.Na razie mnie dręczy tylko czy to się uda.Rozwymiarowanie to małe piwo , mnie dręczy czy to poleci :roll: .Mógł by się ktoś doświadczony wypowiedzieć w tym temacie bo nie za bardzo znam w się konstrukcjach ULM.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.