robertus Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Ojcowie zabierzcie dzieci do domów, matki zagońcie kury do kurników. Mleko się warzy, kury przestają się nieść. Robertus będzie kleił model z zapałek! Ale spokojnie, spokojnie. Model kupiłem aby przyozdobił modelarnię. Nigdy nie poleci, choć mógłby. Nie będzie też oklejony aby pokazać piekno szkieletu modelu konstrukcyjnego. Poniżej zawartość pudełka. Rozpiętość: 76cm Napęd oryginalnie na gumę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Ale moda na małe piździki Niejaki suchy chyba rozsiał zarazę Klej, zobaczymy co to z tego wyjdzie, a może jednak poleci ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Qruca bomba wielki jakiś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Ależ wodzu, co wódz! Zapałki! Toż do tego musisz wymienić połowę warsztatu na tartak :-) Buduj dwa. Jeden na oblot. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 I tak posiedziałem sobie godzinkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Po kolejnych paru godzinach pracy wygląda tak. Model jest calusieńki z balsy, nawet dźwigary. Najcieńsze elementy to listewki balsowe 1,5mm W międzyczasie dorabiałem drugi raz statecznik bo wysmyknął mi się z rąk i za mocno go złapałem. Hmm, nie wróżę długiego życia temu modelowi, nawet jako dekoracja. Waga takiego to zaledwie 72 gramy Rozpiętość 77cm Długość 53cm Jeszcze muszę popracować nad kołpakiem śmigła. W planach jest on opcjonalny i nie ma zaznaczonych nacięć pod łopaty co trochę komplikuje sytuację. Pozostaje jeszcze kwestia: czy malować wszystko srebrnym lakierem czy bezbarwnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Śliczne maleństwo PZL-elek różnej maści i wielkości nigdy za dużo. A nie korciło Cię by spróbować zrobić konwersję na latający model? A tu film na zachętę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Nie. Nie wyobrażam jak miałbym nim lądować w trawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 W miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 do ręki na pewno nie, bo się połamie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesla Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Piękny. Daj lakier bezbarwny będzie widać drewno. Może pokryć go żywicą? Będzie sztywniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Ooo, ciekawy pomysł z tą żywicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 a ten kołnierz za śmigłem, który w orginale przepuszcza powietrze pod spodem, to w tym modelu będzie zastawiał powietrze? wtedy to bezsensu. W ogule po co robić modele z tak dużym kolnierzem, skoro to nie jest prawdziwy samolot spalinowy, który wymaga takiego kołnierza. Edit: aha to tylko statyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
safari28 Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 pięknie ten tartaczek wygląda może by go chlapnąć bejcą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Zapomniałem wkleić. Tak wygląda gotowy. Jak widać zmieniłem śmigło, tamto na gumę było za bardzo kwadratowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi