Grifon Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Ja bym brał 24 100x2 i 150 na forme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 21 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Bardziej łopatologicznie się nie da wiem, ale 150 na formę czyli jak by to miało wyglądać po kolei zaczynając od tego ze powiedzmy mam już zrobione kopyto z pianki gotowe do oklejania tkaniną mógłbyś mi to przedstawic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 21 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Na kopyto nakładasz warstwe 24 czekasz aż troche przeschnie i gdy jest jeszcze delikatnie lepkie nakladasz powiedzmy warstwe 80 albo 100 i znowu czekasz, potem możesz nałożyć juz dwie warstwy 150 to na tak małe kopyto powonno wystarczyć aż naddto, po trzech dniach możesz zdjąć forme. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Oki dzieki za informacje już wszystko jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Na kopyto ze styroduru to też ze dwie warstwy ok. 80g/m2 żywica jak wysycha zwłaszcza ta tania dostaje skurczu i ściska kopyto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Oki dzięki będę próbował i informował jak idzie laminowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 22 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Tutaj masz prawdziwego rzeźnika jeśli chodzi o laminaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 23 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 I proszę czasem lepsze ,,dwa obrazki" niż tysiąc słów. Ale i tak moje gapiostwo zamiast poszukać ,bo wszystko jest na forum to najpierw zacząłem pytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 17 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Troszkę nie mogłem się zebrać i dopiero teraz coś tam zacząłem dłubać jak poradził kolega Grifon stateczniki okleiłem sobie japonką 12g na cellon,psikłem to sobie lakierem w spayu srebrnym akrylowym z leroy merlin w ramach podkladu pod przyszłą farbę ale nie wiem czy dobrze zrobiłem zrobiłem małą próbę i farba gunze tez akrylowa zachowywała się jakby malowana powierzchnia była tłusta, nie chciała kryć lepiej poszlo z emalią model master ale tez nie do końca. Co byście doradzili ? Jakiej farby podkładowej mogę użyć na przyklejoną i zaipregnowaną japonke przed malowaniem np. Akrylową pactrą czy muszę jednak szukać kolorow z farb emaliowych (gunze ,humbrol itp.) Ps reszta konstrukcji będzie oklejana plyspanem japonka na statecznikach jest dość delikatna. A może zrobić pzl ke w srebrnym malowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 17 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 36 minut temu, model napisał: Troszkę nie mogłem się zebrać i dopiero teraz coś tam zacząłem dłubać jak poradził kolega Grifon stateczniki okleiłem sobie japonką 12g na cellon,psikłem to sobie lakierem w spayu srebrnym akrylowym z leroy merlin w ramach podkladu pod przyszłą farbę ale nie wiem czy dobrze zrobiłem zrobiłem małą próbę i farba gunze tez akrylowa zachowywała się jakby malowana powierzchnia była tłusta, nie chciała kryć lepiej poszlo z emalią model master ale tez nie do końca. Co byście doradzili ? Jakiej farby podkładowej mogę użyć na przyklejoną i zaipregnowaną japonke przed malowaniem np. Akrylową pactrą czy muszę jednak szukać kolorow z farb emaliowych (gunze ,humbrol itp.) Ps reszta konstrukcji będzie oklejana plyspanem japonka na statecznikach jest dość delikatna. A może zrobić pzl ke w srebrnym malowaniu stara zasada lakierników... taki podkład jaki lakier.....lakierujesz akrylem to podkład akrylowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal4x4 Opublikowano 17 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Cześć, Te akryle w spray'u często dają bardzo gładką powierzchnię podobną do np powierzchni pokrytej caponem albo cellonem; i wtedy farba akrylowa ( np pactra - ale tu też jest mnóstwo różnic w zal od koloru, mat/gloss etc) potrafi spływać ... W takich przypadkach stosowałem bardzo cienką warstwę akrylowego lakieru bezbarwnego matowego jako podkład; trzeba ustawić aerograf tak aby dawał b rozrzedzony strumień lakieru. Pomagało. Pzdr. M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 18 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2020 4 godziny temu, Michal4x4 napisał: często dają bardzo gładką powierzchnię podobną do np powierzchni pokrytej caponem no i tę b.gładką powierzchnię należy zmatowić włókniną 2000 i odtłuścić przed kolejnym lakierowaniem, nie będzie problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 20 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Hej, serwa w kadłube pomątowane dwie corony coś około 2kg ciagu oczywiście jak najbliżej sc. Co do malowana to już po stresie za poradą kolegi Michała jako podkład nałożyłem ale pędzlem bezbarwny półmat firmy italeri oczywiście akryl i to rozwiązało sprawę zauważyłem że farby tej firmy mają lepsze krycie niż pactra i są bardziej ,, tresciwe" także po kłopocie. Kadłub mniej wiecej skończony, dokleiłem jeszcze zastrzały statecznika wysokości ( balsowe). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 Ale piękna robota niesamowicie to wyglada, ja bym sobie go w takiej postaci powiesił pod sufit i bym podziwiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Az szkoda oklejać superWysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Super, ale brakuje maski silnika ? A raczej dwóch masek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 21 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Będą bedą prosze uzbroić się w cierpliwość. Bedzie wisienka na torcie Też mi szkoda oklejać, lubie oglądać takie drewniane konstrukcje samolotów ale pez pokrycia to ciężko żeby poleciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyP51 Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Skrzydła i ogon wystarczy do lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 21 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Moze jest zielona transparentna? Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model Opublikowano 21 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Na otarcie łez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi