Irek M Opublikowano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Czy ktoś z trójmiejskich kolegów dysponowałby odpowiednią piłą do precyzyjnego pocięcia pręta mosiężnego fi 16mm? Należałoby pociąć z metrowego odcinka na sztuki o długości 51mm. A gdyby była jeszcze możliwość przewiercenia ale nie przelotowo na fi 11mm to już byłoby ekstra. Mam też inne wymogi ale samo pocięcie i nawiercenie to już bardzo dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Na tokarce , najlepiej . Sam miałem taki problem ostatnio i znajomy tokarz zrobił to w mig. Elegancko,powtarzalny wymiar i fazki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 16 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Dlatego zapytałem czy ktoś z kolegów z 3city mógłby w tym pomóc Ja nie mam dostępu do tokarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 W 3city chyba nie ma tokarek...Ale jakby we Wrocł1city to zapraszam. Moja zapyziała tokarka bez CNC poradzi sobie z tym "trudnym" tematem A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Dostałem ofertę usługi na tokarkach CNC - 35zł/sztuka. Dla mnie to wysoka kwota przy 38 sztukach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Chyba kogoś pogięło... Przyślij to do mnie to Ci zrobię po 3,5zł za sztukę, nawet z przesyłką będzie dużo taniej :-)) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Cena wynikła z sezonu polowania na jelenie-innego wytłumaczenia nie ma ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Ja za zrobienie wyżej pokazanych wałków dałem 40 zł.. Dostarczyłem pręt o dł. 0,5 m i na drugi dzień odebrałem tulejki. Gość miał też piłę (wspomniana powyżej) ale pokazał mi powierzchnię po cięciu i nie była satysfakcjonująca a i dokładność + - 1 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Paweł - jak byłbyś tak uprzejmy to dałbym więcej niż 3,5zł/szt. Zrezygnowałem też z piły za 500zł by pociąć. W Obi chciałem by pracownik polecił mi najlepszy brzeszczot by to pociąć. Polecił takie gówienko za parę złoty plus paczka brzeszczotów 6szt za 12zł. Długość brzeszczotu chyba 12cm. Zdziwiłem się jak dobrze się tym cięło pierwsze 3 sztuki. Kupiłem też fleksa 750W ale jeszcze nie ciąłem nim. Tak zgrubnie wygląda rysunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Ok to resztę dogadamy na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Ok, pewnie domyślasz się co to ma być na literę g do CP . Rozmawiam jeszcze z kolegą z miasta, jak nie wyjdzie to dam znać. Gdybym jednak wysyłał do Ciebie to rozumiem, że takie pocięte odcinki z naddatkiem ok 1,5-2mm byłyby lepsze niż całość w pręcie 100cm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 18 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Nie ma znaczenia, prześwit we wrzecionie mam taki, że może być w jednym kawałku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi